avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate radutake

Activitate radutake

Discuție Succesiune
In cazul in care s-a facut succesiunea pentru casa si una din parti a renuntat la mostrenire,dar nu s-a facut nicio mentiune pentru locul de veci,cum ramane cu acesta,este al ambilor mostenitori sau numai al celui care a acceptat mostenirea.
Si eu stau la et.1,deasupra unor spatii comerciale.Luna trecuta s-a deschis un magazin de prezentare usi metalice.Mi s-a cerut acordul,nu numai pentru aprobarea activitatii,ci si pentru afisarea unei reclame pe un perete de sub apartament.Am avut destul de multe probleme de acest gen,de-a lungul timpului, si totdeauna am facut referire,si am si castigat,la obligatia respectivului srl,sa sau pfa de a avea acordul asociatiei de proprietari ,precum si a vecinilor spatiului respectiv.
In anul 2000,blocul nostru a fost expertizat tehnic si incardat in gradul 2 risc seismic.
Numai ca expertul societatii executante a facut expertiza "din pix si din birou" incasand la acea data 197 mil.lei,platiti de primarie ,cumera in acea vreme.Mentionez ca era singurul bloc construit dupa 1970 incadrat in acest grad,si,culmea,blocul fiind terminat in sept.1978,la cutremur fiind executate doar cofrajele pentru et.S-a facut anul trecut o noua expertiza si am fosst trecuti in gradul 3 risc seismic. Cu aceasta ocazie am aflat ca peima expertiza era facuta incepand cu et.2! , precum si multe alte nereguli. Precizez ca blocul este unicat,are 18 nivele si,conform noii expertiza,indeplineste si depaseste cu mult Normativul din 2006. Intrebarea este: putem da in judecata societatea care a facut prima asa-zisa expertiza pentru recuperarea cheltuielilor cu a 2-a expertiza, precum si daune, intrucat au fost cazuri cand societatile de asigurare nu au acceptat sa asigure apartamente din bloc.
Răspuns la discuția contract de reprezentare juridica
Nu este cazul.In contractul initial,chiar se prevede ca onorariul se preluare este valabil numai la fond.Iar r5ecursul nu l-au declarat ei,ci institutia.
Răspuns la discuția contract de reprezentare juridica
Rezilierea s-a facut in febr.2011, casa de avocatura a facut completare de dispozitiv, la care a depus si o notificare prin care instiinta instanta ca cei 40 au reziliat contractul si ca nu-i va reprezenta in recurs. In oct.2011 a fost recursul prin care cei 40 au castigat tot.Apoi casa de avocatura a investit contractul initial cu titlu executoriu,fara a mai mentiona rezilierea cu cei 40,pretinzand onorariul de succes pentru toti cei 100. Si mai mult, cere acest onorariu si pentru tichete de masa,care au fost castigate in fond,dar pierdute in recurs. Motivatia lor? "Si datorita influentei noastre ati castigat in recurs"!
Au depus cereri de incuviintare a executaarii silite la mai multe judecatorii.pana acum ,la una ,judecata in camera de consiliu,le-a fost aprobata,la aalta,judecata in sedinta publica,le-a fost respinsa.
In 2010 ,100 salariati dam in juedacta institutia pentru salarii compensatorii,prima Craciun,al 13-lea salariu.Contract cu casa avocatura,cu un comision de succces pentru TOATE sumele castigate definitiv si irevocabil.In fond,6o castiga tot,40 numai prima Craciun.Cei 40 reziliaza contractul cu casa de avocatura si,cu alt avocat ,castiga TOATE sumele in recurs,definitiv si irevocabil.Prima casa de avocatura angajeaza un executor judecatoresc care executa pe TOTI cei 100 salariati. Mentionez ca prima casa de avocatura a si depus la dosar acte prin care recunoaste rezilierea contractului cu cei 40.Ba mai mult,printre cei executati ,se afla si un salariat care s-a judecat in alta localitate si,poate,doar a trecut prin fata sediului casei de avocatura. Cum explicati situatia,daca se poate explica,si ce ar fi de facut. O fi banul "ochiul dracului",dar parca este prea mare nesimtirea!
Voi iesi la pensie partiala anticipata in 2013.Am de primit diferente salariale si sume compensatorii castigate in instanta ce vor fi platite pana in 2016 in transe trimestriale si pentru care se vor plati contributiile legale si normal ,ar trebui (pentru perioada 2013-2016) ca , trimestrial, sa mi se recalculeze pensia . Sau,daca sunt pensionar,nu se mai plateste CAS ? (Intrebare normala pentru o situatie anormala "emisa" de consateanul meu din Rachitele !)
Din cele spuse de serv.Personal, diminuarea de 25% a salariilor NU SE TRECE in Carnetul de munca, dar contributiile se calculeaza la salariile diminuate.Daca este adevarat, ce implica acest lucru vis-a-vis de calcularea punctajului pentru pensie fiindca una este scris in Carnetul de munca si alta este calculat si virat.
Va multumesc.