In 2010 ,100 salariati dam in juedacta institutia pentru salarii compensatorii,prima Craciun,al 13-lea salariu.Contract cu casa avocatura,cu un comision de succces pentru TOATE sumele castigate definitiv si irevocabil.In fond,6o castiga tot,40 numai prima Craciun.Cei 40 reziliaza contractul cu casa de avocatura si,cu alt avocat ,castiga TOATE sumele in recurs,definitiv si irevocabil.Prima casa de avocatura angajeaza un executor judecatoresc care executa pe TOTI cei 100 salariati. Mentionez ca prima casa de avocatura a si depus la dosar acte prin care recunoaste rezilierea contractului cu cei 40.Ba mai mult,printre cei executati ,se afla si un salariat care s-a judecat in alta localitate si,poate,doar a trecut prin fata sediului casei de avocatura. Cum explicati situatia,daca se poate explica,si ce ar fi de facut. O fi banul "ochiul dracului",dar parca este prea mare nesimtirea!
Va decide instanta data rezilierii contractului de asistenta juridiciara si daca mai existau obligatii intre parti. De regula astfel de contracte nu pot fi reziliate printr-o simpla declaratie, sunt cuprinse prevederi sanctionatorii in cazul angajarii altui avocat etc.
Da, trebuie studiat dosarul si facuta contestatie la executare daca exista motive.
Este foarte greu sa va lamurim.
In mod normal nu mai avea dreptul la onorariu daca a fost reziliat contractul.
A fost reziliat in recurs?
Rezilierea s-a facut in febr.2011, casa de avocatura a facut completare de dispozitiv, la care a depus si o notificare prin care instiinta instanta ca cei 40 au reziliat contractul si ca nu-i va reprezenta in recurs. In oct.2011 a fost recursul prin care cei 40 au castigat tot.Apoi casa de avocatura a investit contractul initial cu titlu executoriu,fara a mai mentiona rezilierea cu cei 40,pretinzand onorariul de succes pentru toti cei 100. Si mai mult, cere acest onorariu si pentru tichete de masa,care au fost castigate in fond,dar pierdute in recurs. Motivatia lor? "Si datorita influentei noastre ati castigat in recurs"!
Au depus cereri de incuviintare a executaarii silite la mai multe judecatorii.pana acum ,la una ,judecata in camera de consiliu,le-a fost aprobata,la aalta,judecata in sedinta publica,le-a fost respinsa.
Nu este cazul.In contractul initial,chiar se prevede ca onorariul se preluare este valabil numai la fond.Iar r5ecursul nu l-au declarat ei,ci institutia.