avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asociatie de proprietari

In anul 2000,blocul nostru a fost expertizat tehnic si incardat in gradul 2 risc seismic.
Numai ca expertul societatii executante a facut expertiza "din pix si din birou" incasand la acea data 197 mil.lei,platiti de primarie ,cumera in acea vreme.Mentionez ca era singurul bloc construit dupa 1970 incadrat in acest grad,si,culmea,blocul fiind terminat in sept.1978,la cutremur fiind executate doar cofrajele pentru et.S-a facut anul trecut o noua expertiza si am fosst trecuti in gradul 3 risc seismic. Cu aceasta ocazie am aflat ca peima expertiza era facuta incepand cu et.2! , precum si multe alte nereguli. Precizez ca blocul este unicat,are 18 nivele si,conform noii expertiza,indeplineste si depaseste cu mult Normativul din 2006. Intrebarea este: putem da in judecata societatea care a facut prima asa-zisa expertiza pentru recuperarea cheltuielilor cu a 2-a expertiza, precum si daune, intrucat au fost cazuri cand societatile de asigurare nu au acceptat sa asigure apartamente din bloc.
Cel mai recent răspuns: Niculina Visan , Avocat 08:43, 16 Februarie 2013
Proprietarii pot formula o actiune in constatare in contradictoriu cu Primaria. Proba esentiala, pentru a va dovedi sustinerile, este expertiza tehnica in constructii, dispusa de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cu bulina buna ziua, imobilul in care locuim din sector ... cristina.branescu@yahoo.com cristina.branescu@yahoo.com Imobil cu bulina Buna ziua, Imobilul in care locuim din Sector 4, Bucuresti, apare ca fiind incadrat in clasa 1 de risc seismic in baza unei evaluari facute ... (vezi toată discuția)
Bloc incadrat grad seismic u3 cristina_pop cristina_pop Buna ziua. Doresc sa vand un apartament ce se afla intr-un bloc incadrat la U3 grad seismic. Stiu ca nu este acceptat de banci pentru credit. Pot face o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa stiu daca proprietarul unui apartament ... AndMarin AndMarin Buna ziua, As dori sa stiu daca proprietarul unui apartament incadrat la clasa de risc seismic 1 are vreo raspundere penala in fata chiriasului sau ... (vezi toată discuția)