avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut Gogosaru

Activitate Ionut Gogosaru

Pentru a beneficia de ajutorul de soma,j ar trebui indeplinite mai multe conditii:
Pierderea locului de munca pentru conditii ce nu tin de natura salariatului (adica nu demisie sau acodul partilor);
Sa fi avut platita contributia pentru somaj si nu CASS-ul sanatatea cum ati spus;
Stagiul de cotizare sa fi fost platiti cel putin 12 luni in ultimile 24 de luni.
Sa nu obtineti veituri mai mari de 500 lei pe luna;
Si mai sunt si alte conditii mai speciale, pensionari, etc.

Răspuns la discuția Restante intretinere
Suma de 1800 includea si cheltuielile de intretine si penalitatile???.
Daca 1800 includea si penalitatile trebuiau obligatoriu sa dispara prin achitarea lor.
Termenul de 4 ani nu stiu de unde e scos????
Răspuns la discuția Problema BO
Primul pas dupa parerea mea ar fi sa incerici sa obtii o plata cu OP de la ei si sa anulati impreuna BO.
Răspuns la discuția Restante intretinere
Nu se pot sterge. Si oricum in mod normal ar trebui sa platesti intai penalitatile de 900 lei si apoi suma principala intretinerea 1500.
Răspuns la discuția Contract agent
Desfasurarea unor activitati economice in mod regulat, cu caracter continuu, ca profesii obisnuite, necesita autorizatie de la primarie si inregistrarea la Registrul Comertului si la organele fiscale. (gen PFA)
Daca activitatea care se presteaza de persoana fizica nu are un caracter continuu, de profesiune obisnuita, ci doar ocazional, accidental, nu este necesara aceasta autorizare.
Din punct de vedere al obligatiilor fiscale, platitorii veniturilor din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa.

Se plateste impozit 16%, contributie pensii 10,5% si contributie sanatate de 5,5%. Somajul este optional. Daca realizati si venituri de natura salariala, pe langa un astfel de contract, nu platiti contributia la pensii.
Entităţile care la data bilanţului (31.12.2013) nu depăşesc limitele a două dintre criteriile de mărime prevăzute mai jos întocmesc situaţii financiare anuale prescurtate.

total active: 3.650.000 euro;
cifra de afaceri netă: 7.300.000 euro;
număr mediu salariaţi: 50.

Editare

EMITEREA UNUI CEC FARA ACOPERIRE:
Se va pedepsi cu amenda de la 5.000-100.000 lei si inchisoare de la 6 luni pina la 1 an, afara de cazul cind faptul constituie un delict sanctionat cu o pedeapsa mai mare, in care caz se aplica aceasta pedeapsa:

1. Oricine emite un cec fara a fi avut autorizarea trasului.

2. Oricine emite un cec fara a avea la tras disponibil suficient, sau dupa ce a tras cecul si mai inainte de trecerea termenelor fixate pentru prezentare, dispune altfel, in total sau in parte de disponibilul avut.

3. Oricine emite un cec cu data falsa sau caruia ii lipseste unul din elementele esentiale aratate de alineatele 1, 2, 3 si 5 al art. 1 si art. 11.

4. Oricine emite un cec contrar dispozitiei ultimului alineat al art. 6.
Daca in cazurile prevazute de alineatele 2 si 3 de mai sus, emitentul procura trasului disponibilul necesar mai inainte de prezentarea cecului, pedeapsa se reduce la jumatate. Cind emiterea cecului se datoreaza unui fapt scuzabil, emitentul va fi aparat de pedeapsa.
Impozitul pe venit pentru trimestrul IV al anului 2013 se declara si plateste pana pe data de 27.01.2014 acesta fiind si impozitul final aferent anului 2013.
Impozitul pe profit pentru trimestrul IV al anului 2013 se declara si se plateste pana pe 25.03.2014 prin declaratia 101.

ART. 35 Depunerea declaraţiei de impozit pe profit

(1) Contribuabilii au obligaţia să depună o declaraţie anuală de impozit pe profit până la data de 25 martie inclusiv a anului următor, cu excepţia contribuabililor prevăzuţi la art. 34 alin. (5) lit. a) şi b), alin. (14) şi (15), care depun declaraţia anuală de impozit pe profit până la termenele prevăzute în cadrul acestor alineate.
Răspuns la discuția Scutire TVA de plata
Va multumesc frumos pentru raspuns. Este foarte clar.
Daca facturez si alte servicii conform CAEN, dar care nu sunt scutite de TVA, atunci aplic prorata si deduc TVA la nivelul TVA-ului colectat?Multumesc!
Buna,

Am o firma platitoare de TVA, prin depasirea plafonului. Cu toate aceastea firma este scutita de plata TVA-ului, art. 141 alin. (1) lit. f) din Codul fiscal sunt scutite de TVA activitatea de invatamant prevazuta in Legea invatamantului nr. 84/1995.
Acum trebuie sa depun primul decont de TVA si va rog sa-mi spuneti daca pot deduce ceva, sau se calculeaza prorata pe ceva. Eu nu am facturat nimic cu TVA.

Multumesc!