avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate cata_strophik2010

Activitate cata_strophik2010

Răspuns la discuția Conditii de munca PCTF - feroviar
Dupa patru luni de asteptare, in sfarsit, Comisia de Contestatii din cadrul CPS a MAI a aprobat incadrarea in grupa speciala a muncii desfasurate de tatal meu.
Răspuns la discuția Conditii de munca PCTF - feroviar
Astazi mi-a sosit decizia de pensie de urmas revizuita de CSP a MAI dar fara a fi luata in considerare adeverinta emisa de DG Pasapoarte care preciza cele spuse de mine la comentariul din 12 iunie.In cazul in care s-ar fi tinut cont de date pensia ar fi fost mai mare cu 19%.As dori ca cererea pe care o voi intocmi sa se bazeze pe art. 2 alin.1 din OUG 1/2011.Astept sfat.
Raspunsul a fost:anul acesta pensiile se intocmesc separat,iar de la anul vor fi trecute cum am spus eu la postarea anterioara pe considerentul ca primesc pensia mai mare de la CSP a MAI.Chestia cu impozitul ramane si ea valabila.Cred ca s-au inspirat din ideea mea si am sa cer drepturi de autor.(asta in gluma )
Acum vin si eu cu parerea mea si sustin ca cei care trebuie sa faca formele este CSP a MAI. Motive;1)impozitul pe sanatate,pensia de urmas dupa tata depaseste 740 lei, pensia dupa mama ar fi de 500 lei evidentierea pe un singur cupon a ambelor pensii ar face mai usor impozitarea:2)vechiul si probabil noul impozit pe valoarea pensiilor ce depasesc 1000 lei stiut fiind ca persoanele cu handicap nu platesc impozit pe val. pensiei ce depaseste 1000 lei de anul trecut 3)alte impozite si taxe cu care ne vor ''gratula'' guvernul acesta sau cele viitoare.
Am uitat sa pun intrebarea :Cine are competenta sa rezolve problema mea Casa judeteana de pensii sau Casa sectoriala de pensii a MAI?
La sfarsitul lunii august mama mea a decedat.Mama mea avea pensie civila pentru limita de varsta cu vechime integrala.Eu fiind persoana cu handicap am dreptul la pensie de urmas dupa ambii parinti(handicap din nastere).Cei de la Casa de pensii locala m-au indrumat sa depun actele laCasa sectoriala de pensiiMAI(eu beneficiind de pensie de urmas dupa tatl meu fost ofiter MAI).Gandul celor de la Casa locala de pensii a fost cei care mi-au deschis primii drept de pensie sa se ocupe si de pensia de urmas dupa mama.Am trimis actele la Casa respectiva dupa doua saptamani de la decesul mamei.Astazi am primit raspuns telefonic de la CSP a MAI ca nu este de competenta lor stabilirea pensiei dupa mama mea.Am fost la CJP locala si m-au spus ca legislatia este ambigua si ca se vor interesa de cazul meu la minister eu fiind primul caz de acest gen.Mentionez ca si in 1997 am fost primul caz de pensionar de urmas(handicap din nastere,dar cu dreptul de a solicita dupa varsta de 26 ani) care solicitam pensie de urmas catre un oarecare IJP.Ar trebui ca legislatia sa fie mai explicita in asemenea cazuri nu doar sa fie la modul general.
Răspuns la discuția Conditii de munca PCTF - feroviar
Dupa 3 luni de asteptare a sosit si raspunsul favorabil,din cei 34 ani si 8 luni lucrati,33 ani si 9 luni sunt socotiti ca lucrati in conditii speciale si restul de 11 luni in conditii normale(participari la cursuri de limbi straine).Va multumesc pentru sfat.
Eu aveam certificat de pers cu handicap din 1992 permanent si cand a trebuit sa fac actele pentru pensie de urmas a trebuit sa obtin certificat medico-militar(tatal meu a fost ofiter) care este permanent(ma rog cat timp nu se schimba legislatia).Pe acesta l-am obtinut in 1998.Cand m-am mutat in alt oras am obtinut certicat de persoana cu handicap revizuibil la 12 luni.Dupa trecerea unui an ,in 2003, am obtinut din nou certificat permanent.Din cate stiu in acest an are loc o noua revizuire a tuturor dosarelor de persoana cu handicap si a celor de invaliditate.Interesanta este prevederea ca 10 zile se suspenda drepturile si implicit veniturile,in timpul revizuirii.Sunt curios cum vor proceda in cazul meu la sistarea si apoi la repunerea in drepturi de catre nou infiintata Casa de pensii sectoriala MAI cand ei au tot probleme cu revizuirea pensiilor.In privinta fiului dvs. cred ca nu conteaza un an.Nu inteleg totusi un lucru, la civili mai trebuie inca un certificat pe langa cel de handicap pentru a beneficia de pensie de urmas?
Răspuns la discuția Informatii pensie de urmas
Si inca ceva ,v-au mintit cei care nu v-au dat dreptul de cumul al indemnizatiei de persoana cu handicap+pensie de urmas.Acest aspect este reglementat daca tin eu bine minte de o lege de prin 1994 care modifica niste prevderi ale legii cadru din 1992.
Răspuns la discuția Informatii pensie de urmas
Baiatul; dvs va beneficia de pensie de urmas din luna imediat urmatoare trimiterii cererii(daca va avea dreptul,si sigur are.In cazul meu pe langa certificatul de persoana cu handicap a fost nevoie de Certicat de expertiza medico-militara a capacitatii de maunca obtinut dupa un control la unul din Spitalele militare,in cazul meu Iasi.(si tatal meu a fost cadru militar).