Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema. In timpul procesului am incheiat o conventie in fata instantei in care eu raman cu apartamentul si platesc o sulta. Hotararea nu este emisa inca. Am stabilit prin conventie sa-i dau banii la o data fixa si daca astept hotararea definitiva si irevocabila depasesc cu mult termenul.In cartea funciara apartamentul nu este trecut cu sarcini prin urmare pot lua credit de nevoi personale cu ipoteca. Ipoteca va fi semnata de ambele persoane. Va rog sa-mi spuneti cum as putea ulterior, dupa ce ii dau banii sa scot din cartea funciara cealalta persoana? Care sunt pasii de urmat. Daca sulta este platita anterior hotararii definitive si irevocabile si cealalta persoana face declaratie la notar ca a primit banii si nu are alte pretentii voi intampina probleme la Oficiul de Cadastru?
Multumesc!
In timpul procesului am ajuns la o cale amiabila si am semnat in fata instantei o conventie in care am trecut noi aceasta data fixa. Nu am stiut ca dureaza atat de mult obtinerea hotararii, act necesar pentru credit.
La prima instanta dar inainte sa se dea hotararea judecatoreasca am ajuns la o intelegere. Am semnat o conventie prin care eu sa-i dau sulta pana la data mentionata.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema. In urma partajului trebuie sa ii dau fostului sot sulta pentru care am stabilit de comun acord o data fixa 11 aprilie 2011 .Vreau sa fac un credit pentru sulta dar nu am primit inca hotararea judecatoreasca pentru a incepe demersurile. Sa obtin creditul dureaza cam 3 saptamani si depasesc astfel termenul. Ma poate executa silit in conditiile in care nu am demarat creditul pentru ca imi lipsea acest act?
Multumesc pentru raspuns. Inseamna ca daca nu au achitat cele mentionate mai sus de dv. o sa am probleme la indemnizatia pentru crestere copil?
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sunt angajata la o societate si din luna octombrie nu am primit salariul. Sunt insarcinata si in luna mai urmeaza sa aduc pe lume in ingeras. Din luna aprilie pot intra in concediu prenatal. Ma intereseza daca firma este obligata sa-mi plateasca aceste salarii neachitate in momentul in care se suspenda contractul de munca pe 2 ani pentru ingrijirea copilului. Daca nu mi se platesc aceste salarii ce ar trebui sa fac in acest sens?
Multumesc!
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca as putea achizitiona apartamentul sotului (care este in prezent in partaj) prin programul prima casa 3. Nu am pe numele meu si nici impreuna cu sotul un apartament. Pentru jumatate din valoarea acestuia el trebuie sa plateasca o sulta. Pot obtine acesti bani prin prima casa?
Multumesc!
Da, e vorba de un proces de partaj ce care ma tot amana din diverse motive pentru ca el sta comod in apartament si eu cu chirie. Stiu ca a obtinut venituri si voi cere de la locul de munca informatiile. Multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc, dupa ce m-a dus atata timp prin tribunal cred ca de data asta il voi potoli.
Multumesc pentru rasouns. Dar daca persoana obtinea venituri si a facut doar o declaratie pe propria raspundere ca nu obtine venituri, fara a mai depune o adeverinta de la fisc si instanta i-a acrordat scutirea, ce se intampla daca se descopera acest lucru?