avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii neplatite

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sunt angajata la o societate si din luna octombrie nu am primit salariul. Sunt insarcinata si in luna mai urmeaza sa aduc pe lume in ingeras. Din luna aprilie pot intra in concediu prenatal. Ma intereseza daca firma este obligata sa-mi plateasca aceste salarii neachitate in momentul in care se suspenda contractul de munca pe 2 ani pentru ingrijirea copilului. Daca nu mi se platesc aceste salarii ce ar trebui sa fac in acest sens?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 14 Martie 2011
Faceti imediat sesizare la ITM. Probabil ca nici ceea ce datoreaza Bugetului de Stat sau BAS nu a achitat .
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc pentru raspuns. Inseamna ca daca nu au achitat cele mentionate mai sus de dv. o sa am probleme la indemnizatia pentru crestere copil?
gabrielacristea a scris:

Multumesc pentru raspuns. Inseamna ca daca nu au achitat cele mentionate mai sus de dv. o sa am probleme la indemnizatia pentru crestere copil?

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor la bugetul de stat.
Pentru neplata salariilor va puteti adresa ITM-ului si/sau sa promovati o actiune in instanta.
Pentru neplata contributiilor va puteti adresa ANAF-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca mire_bebe mire_bebe lucrez la o firma de aproape 4 ani cu carte de munca.firma e din iasi dar punctele de lucru sunt in galati. asunt insarcinata in luna a8a si am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Concediu pt cresrerea copiluli vali_085 vali_085 Buna ziua! Sunt angajata din 29.03.2010 la o firma care nu si-a platit impozitele si taxele. Intre timp a fost suspendat acordul de functionare timp de 4 ... (vezi toată discuția)
Indemnizare crestere copil aleee85zah aleee85zah Sunt angajata la o firma care nu a platit contributiile la stat de aprox 6 luni si este in curs de falimentare. Sunt angajata din 21.01.2011, iar acum sunt ... (vezi toată discuția)