Bună seara,
tatăl mamei mele a fost deportat în Rusia. Mama mea a depus o cerere la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, în luna septembrie 2020, pentru a primi o indemnizație lunară conform Decretului-Lege nr. 118/1990. Această cerere a fost aprobată în data de 15.12.2020, cu mențiunea că indemnizația se va acorda de la data depunerii cererii (septembrie 2020). Din păcate, mama mea a decedat chiar în data de 15.12.2020.
Întrebarea mea este dacă există vreo posibilitate să primesc acea sumă de bani la care avea dreptul din septembrie până la data decesului? Menționez că sunt unica moștenitoare, neavând frați.
Buna ziua
Am dori sa cumparam un apartament, dar am vrea sa fim 3 propietari trecuti in contractul de vanzare- cumparare(50% mama mea, 25% fratele meu, 25% eu, cota parte din apartament). Este posibil acest lucru ?
Buna ziua
As dori un raspuns la o problema mai complicata, in care se afla o ruda de a mea.
Persoana in cauza este divortata de sotul sau din anul 2005, dar locuiesc in continuare in aceeasi casa. Partajul in urma divortului nu a fost facut. Titlul de proprietate al terenului pe care se afla casa, este pe numele fostului sau sot (cand s-a eliberat acest titlu nu se puteau trece doua persoane). Terenul si o casa mai veche, a fost dobandit in urma unui schimb de locuinte, iar in contractul de schimb erau trecuti amandoi sotii (in aceea perioada erau casatoriti) Acum urmeaza sa se intabuleze casa, dar i s-a spus ca aceasta casa nu poate fi intabulata pe doua persoane, pe numele fostului sot si pe numele ei(intre timp si-a schimbat numele). Casa nu poate fi intabulata decat pe numele celui care este trecut in titlul de proprietate. Daca se face aceasta intabulare pe numele fostului sau sot, in cazul in care se face partajul este posibil ca ea sa nu primeasca nimic din aceasta casa?
Mentionez ca in prezent cele doua persoane in cauza se inteleg bine, se gospodaresc impreuna, dar totusi in cazul in care v-a fi cazul de partaj este posibil sa fie aruncata in strada fara sa primeasaca nimic?
Sau care ar fi modalitatea de a fi trecuta si ea in acte pe partea care-i revine?
Va multumesc
Astazi am fost chemat la politie,ati avut dreptate ambii conducatori auto vor fi urmariti penal. Dar amandoi au mai formulat catava intrebari referitoare la expertiza efectuata la laboratorul din Timisoara, asa ca iarasi mai avem de asteptat pana ce dosarul se va inainta dosarul in instanta!
Este normal ca lucrurile sa se miste asa de incet? Doar dupa expertiza am asteptat 18luni!
Cam cat dureaza dupa ce dosarul este inaintat in instanta? pana ce se da sentinta in cazul celor doi?
Tatal meu a decedat in urma unui accident mortal produs in ianuarie 2009,era pasager intr-un autoturism care a virat la stinga ,masina in care se afla a fost lovita din sens opus de un autoturism care circula cu viteza de 82km/h in localitate.
Din expertiza efectuata la Timisoara a reiesit ca ambii conducatori auto sunt de vina.
In acest moment se face dosarul pentru urmarire penala a unuia dintre soferi , al autoturismului in care se afla tatal meu. De la cine pot cere despagubiri? de la conducatorii auto? sau de la asiguratorii celor doua autoturisme
As avea si eu o intrebare. Tata a avut un credit la o banca, si a decedat, era divortat de mama mea, pe numele sau nu are nimic adica :auto sau imobilare. Creditul de la banca a ajuns la o firma de recuperare si ne tot bombardeaza cu scrisori ca avem aceste datorii. Mentionez ca nu am facut succesiunea pentru ca nu avem nimic ce mosteni! Ma poate obliga firma de recuperare sa-i platesc eu creditul? Eu nu eram trecut pe contractul de credit !