Sunt nascuta la 01.05.1957.Din 1979 sunt profesoara la acelasi liceu ( pana azi 02.12.2014). Cand ma pot pensiona ?
Si pentru pensie anticipata ,cand pot iesi ,cu ce penalizare?
Sunt nascuta in 10.02.1956
Vechime in invatamant 29 de ani.In afara de acesti 29 de ani, am mai lucrat 3 ani in afara invatamantului, in urmatoarele conditii:
In cartea de munca din invatamant, apar trei ani de concediu fara plata pentru ingrijirea copilului. In aceeasi perioada, ne-am mutat in alta localitate, si pentru ca sa nu-mi pierd titulatura in invatamant, m-am angajat intr-o intreprindere, cu carte noua de munca, pentru ca altfel nu se putea.Problema consta in faptul ca in aceeasi perioada de trei ani apar in doua carti de munca diferite in doua feluri. La invatamant cu concediu fara plata, la intreprindere am muncit.Daca cei trei ani se iau in considerare, am 32 ani de munca. Facultatea=patru ani.
Intrebare:
1 Ce trebuie sa fac pentru ca cei trei ani de munca in afara invatamantului sa se ia in considerare la pensionare?
2 In ce an pot sa ies la pensie?
Sunt profesoara,nascuta in 01/05/1957.Am terminat Academia de ed.fizica,Bucuresti,am o vechime in invatamant de 31 de ani,fara intrerupere si doresc sa stiu cand pot iesi la pensie la limita de varsta .
A doua intrebare cand pot iesi la pensie anticipat si daca sunt penalizata.
Multumesc.
AM 63 de ani,lucrez in invatamant,am o vechime fara anii de facultate de 40 ani si cu 1 dec am iesit la pensie la cerere sau anticipat nu mai stiu cum este corect.Am primit decizia ,dar mai am 8 ore la scoala(club scoar sportiv).Vreau sa stiu daca am voie sa efectuez aceste ore. Implinesc 64 de ani in mai 2011.Sunt barbat.
Multumesc.
Implinesc 54 de ani ,in 01/05/2011,am 31 de ani de munca in invatamant vreau sa stiu la e varsta pot iesi la pensie la cerere si daca pierd,cat?
Si la ce varsta ies la pensie ,la limita de varsta?