Era bine să faceți contestație la executare, ați fi invocat prescripția extinctivă, care pentru datorii civile, este de 3 ani, deci datoria dvs. este prescrisă demult.
Acum - ce puteți face este - fie să mergeți la recuperator să faceți un grafic de eșalonare a plății (dacă mai vreți să plătiți), fie să mergeți la mediator, care va discuta și despre prescripție. Puteți face mediere, chiar dacă a intervenit prescripția!
Depinde de destinația bunului contractat. Dacă v-ați înțeles sau se subânțelege că bunul sau serviciul vă profită amândurora, da, vă poate urmări și pe dvs., chiar dacă nu sunteți parte în contract.
Excepție face situația în care v-ați căsătorit pe noul cod civil și v-ați hotărât să îmbrățișați regimul separației de bunuri.
Instanța de Cameră Preliminară se dezinvestește atunci când restituie dosarul la Parchet. Prin urmare îl trimite Procurorului să deschidă urmărirea penală sau să o continue ori să pornească acțiunea penală, în funcție de caz.
Acesta este specificul unor încheieri de Cameră Preliminară.
Dacă instanța s-a dezinvestit fără ă dispună una din aceste mențiuni, opinez că ar trebui făcută o cerere de lămurire a dispozitivului.
Există o neconcordanță între "litera b)" și subiectul activ al infracțiunii!
Vă rog să precizați cine se opune la sau refuză executarea?
Art. 287
Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
a) împotrivirea la executare, prin opunerea de rezistenţă faţă de organul de executare;
b) refuzul organului de executare de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească, prin care este obligat să îndeplinească un anumit act;
c) refuzul de a sprijini organul de executare în punerea în aplicare a hotărârii, de către persoanele care au această obligaţie conform legii;
d) neexecutarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat;
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
f) nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind stabilirea, plata, actualizarea şi recalcularea pensiilor;
g) împiedicarea unei persoane de a folosi, în tot sau în parte, un imobil deţinut în baza unei hotărâri judecătoreşti, de către cel căruia îi este opozabilă hotărârea,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Art.783 NCPC
(2) În adresa de înfiinţare a popririi i se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit.
Dacă executorul nu se conformează, schimbați-l și făceți-i primului plângere la Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti!
Prin OUG NR.1/2015 s-a abrogat alin.2 al art.IV din OUG NR.95/2014 pt completarea si modificarea legii recunostintei fata de eroi...1989, care oferea drepturi pentru urmașii martirilor...