avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pensie intretinere minor

am deschis un dosar de executare silita la un executor din bucuresti.
executorul primeste banii in contul lui si apoi mi-i trimite mie cand isi aduce aminte.
art. 786 alin. (1) pct. 2 din Noul Cod de procedura civila privind executarea silita instituie obligatia tertului poprit de a plati sumele reprezentand obligatie de interetinere minor, direct in contul creditorului. executorul nu doreste acest lucru motivand ca nu poate tine evidenta platilor.
am tot citit pe net si am gasit ca executorul poate cere tertului poprit sa imi trimita mie banii direct in cont si totodata sa ii trimita dovada platii ca el sa isi poata tine o evidenta.
dar nu gasesc nicaieri care este articolul de lege.
ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: andreeaene , utilizator 12:36, 2 August 2016
Art.783 NCPC
(2) În adresa de înfiinţare a popririi i se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit.

Dacă executorul nu se conformează, schimbați-l și făceți-i primului plângere la Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti!

Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
Viviana Serni, Avocat
Vivika a scris:

Art.783 NCPC
(2) În adresa de înfiinţare a popririi i se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit.

Dacă executorul nu se conformează, schimbați-l și făceți-i primului plângere la Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti!

din pacate nu pot schimba executorul. cred ca pe acest lucru se bazeaza si el. Ca sa il schimb inseamna ca 2 luni sa nu primesc pensia ptr copii (cam asta e termenul ptr inchiderea actualului dosar si deschiderea noului dosar).
si in pus de asta atat eu cat si fostul sot am platit acest executor, bani pe care in cazul in care il schimb va trebui sa ii dam din nou.
din aceste motive trebuie sa merg inainte cu acest dosar doar ca vreau sa il oblig ca el sa ceara tertului poprit trimiterea banilor direct in contul meu.
nu exista nicio posibilitate?
am facut si reclamatie la uniunea executorilor....dar corb la corb nu isi scoate ochii. cei de la uniune considera ca executorul lucreaza ok.
nu ma poate lamuri nimeni???????????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am in derulare un dosar de executare pensie alimentara. ... doiac doiac Buna ziua! Am in derulare un dosar de executare pensie alimentara. Executorul intarzie mereu virarea banilor in contul minorului pe motiv ca banii nu sunt ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu - titlu executoriu Sagatz Sagatz Speta este urmatoarea: Angajatul X realizeaza venitul lunar in suma de 1400lei. Anaf prin directia judeteana instituie tilul executoriu de mai sus pentru suma ... (vezi toată discuția)