avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate ella m

Activitate ella m

Vă mulțumesc pentru promptitudinea răspunsului.
Probabil va trebui să argumentez corelațiile dintre conceptele de management și managementul educațional: să compar în mod detaliat managementul general cu managementul unei clase, subliniind punctele lor comune. Totodată, voi aduce argumente pentru corelația dintre management și disciplina pe care o predau. Și, dacă nu voi obține sporul, voi cere verificarea tuturor inspectorilor școlari care au susținut doctoratul într-un anumit domeniu, dar sunt plătiți cu acest spor pentru funcția pe care o dețin.
În opinia mea, corelația dintre managementul general și managementul unei clase este mai strânsă decât pare la prima vedere. Ambele domenii implică planificare, organizare, leadership, luarea deciziilor și gestionarea resurselor, dar se pare că va trebui să aduc argumente științifice în acest sens. Faptul că alți inspectori, cu doctorat în domenii diferite, beneficiază de acest spor, în timp ce eu, cu un doctorat relevant pentru activitatea didactică, nu, poate fi interpretat decât ca o formă de discriminare.
Dar, am să văd dacă mai merită timpul și efortul pentru acest demers.
Să-i lăsăm pe mai marii țării să fie plătiți cu acest spor.
Vom vedea!
Sărbători binecuvântate!
Bună seara!
Vă adresez rugămintea de a-mi comunica un răspuns!
Am primit titlul de doctor în domeniul managementului, în cotutelă cu științele educației, pe o temă privind părăsirea timpurie a școlii.
De la școala unde funcționez mi s-a comunicat că nu pot fi plătită decât dacă devin director sau inspector pe management.
De ce beneficiez doar eu de acest tratament, în contextul în care avem inspectori școlari generali care și-au obținut doctoratul în istorie, dar au acest spor plătit pentru funcția pe care o ocupă în prezent (am văzut acest lucru pe site, în lista funcțiilor contractuale - venituri brute - din cadrul Inspectoratului Școlar)?
Menționez că am obținut gradul didactic I din 2005.
Sărbători binecuvântate tuturor!
Vă mulțumesc!Viață binecuvântată!
Vă mulțumesc pt promtitudinea răspunsului dl Cornel Vasile.
Totuși,nu-l pot trage la răspundere pe dir care a întarziat in mod voit din sept 2022-februarie 2024,când a apărut legea privind plata eșalonată?Viață binecuvântată!
Bună ziua!
Mă puteți ajuta,va rog cu o informatie!
In septembrie 2022, Curtea de Apel a pronunțat sentința definitivă, prin care s-a constat că am fost concediată illegal și a dispus să-mi fie plătit concediu de odihna restant.
De atunci și pâna in prezent nu am primit suma totală datorata,ci doar aproximativ 5% din soldul initial.
Menționez că banii ce trebuie să-i primesc sunt de la o școala.
Intru sub incidența ORDINULUI nr. 3.841 din 26 februarie 2024privind stabilirea procedurii de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile/instituțiile din învățământul preuniversitar de stat, aferente tranșelor cu data scadentă în anul 2024
EMITENT • MINISTERUL EDUCAȚIEI
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 230 din 19 martie 2024,chiar dacă a fost vorba de o concediere ilegala?
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!Viață binecuvântată să aveți!
Bună seara!
Mă puteți sprijini prin a-mi oferi vă rog răspunsuri,la următoarele situații:
Asupra institutiei noastre a fost dispusă o hotarare judecatorească definitivă, prin care un salariat a castigat ,, plata sumei reprezentând compensarea în bani a unui număr de 150 de zile de concediu de odihnă neefectuat aferent perioadei anilor 2004-2014,sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, precum şi la plata dobânzii penalizatoare aferente de la data scadenţei (data încetării raportului de muncă-01.02.2017) până la data plăţii effective,,
Pentru punerea in aplicare a acestei sentinte, pot proceda astfel:
1. Pentru perioada in care efectuez recalcularea,obțin suma x,apoi aplic cotele contributiilor de asigurari sociale din anii 2004-2014 (nu cotele actuale)?
2. Să aplic cota de impozit in vigoare la data platii sumelor stabilite prin hotarare judecatorească( in cazul de fata,nu știu ce procent este)
3. Inflatia se aplică lunar doar asupra venitului net impozabil sau la brut ?
4.Se oprește impozit și contibuțiile și pentru inflație?

5.La ce suma se aplica dobanda legala?
Aceasta se va aplica le venitul net impozabil(suma x,la care se adaugă indicile de inflație,din care scad contibuțiile și impozitul sau la salariul net (fara impozit)?
Îmi cer scuze, este prima hotărâre judecătorească și nu doresc să greșesc.
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Vă rog să mă sprijiniți,prin a-mi oferi un răspuns.
Dacă am primit Ordonanţa de Clasare de la Parchet, în data de ,4.09.2023, care este ultima zi când mai pot depune plângere împotriva acesteia?
Mi s-a comunicat,că pot depune în 20 de zile de la comunicare.
Pot depune,luni 25.09 prin poștă ?
În cazul,în care o transmit,astăzi pe e-mail se poate lua în calcul,având în vedere că este zi liberă
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc pentru răspunsurile oferite!
Îl vom acționa,în judecată concomitent cu notificarea și altor organisme naționale și internaționale cu atribuții în acest sens !
Viață binecuvântată!
Vă mulțumesc pentru promptitudinea răspunsului oferit!
Av.nu s-a prezentat în Instanță.Acesta transmitea,doar documentele solicitate de Completul de Judecată.
Nu l-am șicanat,nu i-am făcut nicio reclamație care l-ar fi putut instiga să aibă un asemenea comportament.
Întrebarea era simplă,avea voie să preia cererea de apel si s-o transmită unor terțe persoane(angajatorii de la noul meu loc de muncă,Inspectorat Școlar,Minister)? (Precizez că, cei menționați anterior nu aveau calitate în proces)
S-a folosit de calitatea de av pentru a ajunge în posesia cererii de apel și apoi a folosit antetul cab de av,dar a scris că cererea este formulată,în calitate de cetățean plătitor de taxe și impozite.
Vă mulțumesc tuturor!
Fie ca viața să vă ofere doar oameni autentici în jur!
Sărbători binecuvântate!