avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Activitate ella m

Activitate ella m

Vă mulțumesc!Viață binecuvântată!
Vă mulțumesc pt promtitudinea răspunsului dl Cornel Vasile.
Totuși,nu-l pot trage la răspundere pe dir care a întarziat in mod voit din sept 2022-februarie 2024,când a apărut legea privind plata eșalonată?Viață binecuvântată!
Bună ziua!
Mă puteți ajuta,va rog cu o informatie!
In septembrie 2022, Curtea de Apel a pronunțat sentința definitivă, prin care s-a constat că am fost concediată illegal și a dispus să-mi fie plătit concediu de odihna restant.
De atunci și pâna in prezent nu am primit suma totală datorata,ci doar aproximativ 5% din soldul initial.
Menționez că banii ce trebuie să-i primesc sunt de la o școala.
Intru sub incidența ORDINULUI nr. 3.841 din 26 februarie 2024privind stabilirea procedurii de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile/instituțiile din învățământul preuniversitar de stat, aferente tranșelor cu data scadentă în anul 2024
EMITENT • MINISTERUL EDUCAȚIEI
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 230 din 19 martie 2024,chiar dacă a fost vorba de o concediere ilegala?
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!Viață binecuvântată să aveți!
Bună seara!
Mă puteți sprijini prin a-mi oferi vă rog răspunsuri,la următoarele situații:
Asupra institutiei noastre a fost dispusă o hotarare judecatorească definitivă, prin care un salariat a castigat ,, plata sumei reprezentând compensarea în bani a unui număr de 150 de zile de concediu de odihnă neefectuat aferent perioadei anilor 2004-2014,sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, precum şi la plata dobânzii penalizatoare aferente de la data scadenţei (data încetării raportului de muncă-01.02.2017) până la data plăţii effective,,
Pentru punerea in aplicare a acestei sentinte, pot proceda astfel:
1. Pentru perioada in care efectuez recalcularea,obțin suma x,apoi aplic cotele contributiilor de asigurari sociale din anii 2004-2014 (nu cotele actuale)?
2. Să aplic cota de impozit in vigoare la data platii sumelor stabilite prin hotarare judecatorească( in cazul de fata,nu știu ce procent este)
3. Inflatia se aplică lunar doar asupra venitului net impozabil sau la brut ?
4.Se oprește impozit și contibuțiile și pentru inflație?

5.La ce suma se aplica dobanda legala?
Aceasta se va aplica le venitul net impozabil(suma x,la care se adaugă indicile de inflație,din care scad contibuțiile și impozitul sau la salariul net (fara impozit)?
Îmi cer scuze, este prima hotărâre judecătorească și nu doresc să greșesc.
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Vă rog să mă sprijiniți,prin a-mi oferi un răspuns.
Dacă am primit Ordonanţa de Clasare de la Parchet, în data de ,4.09.2023, care este ultima zi când mai pot depune plângere împotriva acesteia?
Mi s-a comunicat,că pot depune în 20 de zile de la comunicare.
Pot depune,luni 25.09 prin poștă ?
În cazul,în care o transmit,astăzi pe e-mail se poate lua în calcul,având în vedere că este zi liberă
Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc pentru răspunsurile oferite!
Îl vom acționa,în judecată concomitent cu notificarea și altor organisme naționale și internaționale cu atribuții în acest sens !
Viață binecuvântată!
Vă mulțumesc pentru promptitudinea răspunsului oferit!
Av.nu s-a prezentat în Instanță.Acesta transmitea,doar documentele solicitate de Completul de Judecată.
Nu l-am șicanat,nu i-am făcut nicio reclamație care l-ar fi putut instiga să aibă un asemenea comportament.
Întrebarea era simplă,avea voie să preia cererea de apel si s-o transmită unor terțe persoane(angajatorii de la noul meu loc de muncă,Inspectorat Școlar,Minister)? (Precizez că, cei menționați anterior nu aveau calitate în proces)
S-a folosit de calitatea de av pentru a ajunge în posesia cererii de apel și apoi a folosit antetul cab de av,dar a scris că cererea este formulată,în calitate de cetățean plătitor de taxe și impozite.
Vă mulțumesc tuturor!
Fie ca viața să vă ofere doar oameni autentici în jur!
Sărbători binecuvântate!
Bună seara!
Vă rog să-mi comunicați ce soluții am la dispoziție și care este cadrul legislativ încălcat de un avocat al părții adverse,care a luat de la dosarul cauzei, cererea de apel și a înaintat-o unor angajatori și terțe persoane,cerându-mi experiză profesională și psihiatrică.
Menționez că am câștigat reprezentându-mă singură, atât la Tribunal cât și la Curtea de Apel (cele două instanțe au constat concedierea ilegală,abuzivă după 25 de ani de muncă).
În cererea de chemare în judecată și de apel am descris și sentimentele care mi-au marcat existența,ca urmare a concedierii abuzive,de la un loc de muncă îndrăgit,aflat la 5 min de locuința mea,motiv pentru care s-a considerat de către av. că nu aș corespunde profesional.
Precizez, că cererea de expertizarea a mea psihiatrică și profesională adresată unor foruri superioare și celor 2 angajatori era făcută cu antetul cabinetului de av,dar începutul documentului făcea referire la calitatea de cetățean,al av.
Am făcut cerere la Barou,dar probabil solidaritatea de breaslă și-a făcut simțită prezența.
Nu a fost sancționat nimeni,în contextul în care recent am primit notificarea de la acest for(aceasta după ce am sunat, deoarece trecuse 5 luni, de când făcusem solicitarea).
Jenant pentru o astfel de instituție este și faptul că dna secretar m-a rugat să-i transmit din nou documentele,deoarece nu le găsește.
Precizez,că nu am fost chemată să-mi susțin punctul de vedere în fața Consiliului(personal,cred că nici nu a fost întrunit),ci colegul de facultate drăguț fiind,în persoana dlui decan,nu a dorit să survină nicio sancționare.
Rezumând,în afara Baroului există și alte instituții care să sancționeze divulgarea secretului profesional?Unde pot solicita restabilirea legalității și adoptarea unor măsuri procedurale corecte,în țara noastră?
Suntem în Postul Paștelui și tot nu-mi găsesc liniștea,în contextul în care, de la concedierea ilegală am suferit două atacuri cerebrale,urmate de două atacuri ischemice( ultimul survenind la finalul procesului,după ce am ieșit din sala de judecată,unde am afla că av a plătit taxa de timbru de 2 lei și nici instanța nu știa de ce )toate acestea cumulate cu faptul că în timpul orelor sunt înregistrată de copilul finei de cununie a av.
Nu am putut fi pusă înapoi în funcție la locul de muncă, deoarece nu a fost emisă la acel moment decizia mea de concediere,motiv pentru care mi s-au acordat despăgubiri materiale și concediu de odihnă restant.
Eu,cetățeana x,nu am cum să am acces la dosarele cauzelor aflate pe rol.
Dv,în calitate de avocați,vă puteți folosi de calitatea de cetățean, dacă aflați informații din dosarul cauzelor ?
Consider că am dreptul să-l ajut pe dl avocat să-și suspende activitatea pt cel puțin 6 luni și să vedem ce sentimente ar putea descrie,când este dat afară legal,de data aceasta,nu cum s-a întâmplat cu mine,
Av de ce a avut acest drept,în calitate de cetățean(dacă a preluat informațiile din cererea de apel,care i-a fost transmisă la sediul cabinetului de avocatură,de către Instanță)?
În opinia mea,consider că vorbim de abatere evidentă şi gravă atât timp ,căt dl av.și-a reluat mesajul către instituții invocând legea 544,către toate forurile pentru a-i fi transmis modul în care solicitarea sa a fost transpusă,în realitate.
Menționez,că niciun anagajtor nu și-a permis să dea curs solicitării av.
În schimb am observat că uneori sunt privită cu suspiciune sau unii colegi,șefi evită să vorbească cu mine.
Probabil,există și un interes sporit în contextul în care anagajatorul care m-a concediat abuziv este actual deputat,dar și-o supărare că o casă de avocatură,poate pierde în fața unui om care,doar a știut să muncească.
Scuze,pentru că nu am reușit să fac o expunere succintă,dar până nu mi-se va face dreptate,nu renunt!
M-au adus în scaunul cu rotile,la un moment dat și încă mai am sechele după avc, să răspundă pentru faptele lor!
Vă mulțumesc anticipat pentru eventualitatea unor răspunsuri!
Vă mulțumesc pentru promptitudinea răspunsului oferit!
Ce a făcut dna avocat intra sub sfera penalului și se vor ocupa persoanele specializate în acest sens(Parchet, Barou,etc)
Nu poți să intri cu picioarele în viața unui om și să rămâi nepedepsit!


irina.pricop a scris:

Nu se intelege clar ce doriti sa stiti. Ati expus o poveste si doriti solutii la ce? Sunteti in apel, ati castigat la fond, vedeti-va de treaba si mergeti inainte cu procesul. Nu va mai preocupati de gainarii din astea marunte care nu fac decat sa va abata atentia de la ceea ce este realmente important, adica sa castigati si in apel. Etica avocatei adversarului nu trebuie sa va preocupe.