avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Activitate trif nicolae radu

Activitate trif nicolae radu

Ce anume trebuie sa fac pentru a dona dreptul meu de concesiune asupra locului de veci pe care il detin si care a apartinut parintilor mei care au decedat, avand in vedere ca doresc sa ma stabilesc la fica mea in strainatate?
Avand in vedere Sentinta civila din 19 11 2010 ramasa irevocabila la data de 25 01 2012 prin DC.384 a I.C.C.J, prin care s-a constatat caracterul politic al condamnarilor, pot solicita instantei acordarea unor despagubiri pt.prejudiciul moral suferit, conform art 5 din Legea 221/2009?
In urma decesului mamei mele in 1961 cat si a tatalui meu in 2000 nu am gasit nici un document ce priveste taxa de concesiune asupra locului de veci in care sunt inmormantati. Ce anume trebuie sa fac pentru a dovedi ca locul in care ei sunt inmormintati imi apartine pentru
Sunt beneficiar al Decretului-Lege nr.118/1990 incepand cu data de 01.11.2012 conform deciziei primite de la MMFPS. As vrea sa stiu daca legal aceste drepturi pot fi acordate si retroactiv :
- de la pronuntarea Sentintei Civile din data de 19 .11.2010 prin care s-a constatat caracterul politic al condamnarilor sau de la primirea deciziei de pensionare din octombrie 1993.
Care sunt posibilitatile mele de a obtine ajutorul pt. incalzire atata timp cat sunt casatorita cu un copil,sotul meu e cetatean roman cu domiciliul in strainatate si nu beneficiez de nici un ajutor din partea lui
In cat timp de la depunerea actelor, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945,comisiei de aplicare a DECRET-LEGE Nr.118 din 30 martie 1990***Republicat,prevede legea, la solutionarea acestei cereri si care ar fi modalitatilor de determina rezolvarea cererii in timpul prevazut de lege
In sentinta civila prin care se constata caracterul politic al condamnarilor, ramasa definitiva, doresc a afla daca pot fi beneficiarul in acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice?
prin sentita civila sa recunoscut caracterul politic al condamnarilor in baza legii 221/2009 si as vrea sa stiu daca pot beneficia de decret-lege 118/30 martie1990
Răspuns la discuția legea nr.221/2009
da
doresc sa aflu daca,dupa hotararea tribunalullui,prin care se constata caracterul politic al condamnarilor de tentativa de trecere frauduloasa inainte de 1988,ce probleme as mai putea avea din partea ministerului finantelor publice cel care a cerut prin intampinare sa respinga ca inadmisibila si neintemeiata cererea formulata de catre mine?