avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Activitate Florin Barbu

Activitate Florin Barbu

Stimate domn va pierdeti timpul, pentru ca nu aveti cum demostra ceea ce afirmati.Acele 6-7 randuri nu sunt suficiente pentru a demosntra veridicitatea celor afirmate de dvs.Chiar daca as fi convins ca aveti dreptate si chiar daca aveti in adevaratul sens al cuvantului si nu veti putea demonstra, va puteti trezi cu o cerere de chemare in judecata in urma actiunilor facute de dvs impotriva acelor persoane si daca pierdeti este si normal si firesc ca veti plati pe langa un prejudiciu pretins de acele persoane cheltuielile de judecata, onorariul avocatului lor samd.Nu vad ce mare pedeapsa ar putea primi niste persoane din punct de vedere penal pentru copierea unor 6-7 randuri de la dvs, cand in tara asta se copiaza romane intregi, versuri,carti, lucrari de diploma etc si nimeni nu pateste nimic.Puteti fi actionat in instanta de catre cei carora le faceti plangere penala si veti plati.E pierdere de timp,imi pare rau de orgoliul dvs dar asta e.
Este destul de ciudata situatia pe care o expuneti, insa daca asa este precum spuneti, singura solutie ( parerea mea) pentru rezolvarea intregii situatii este sa ii dati in judecata, angajati-va un av,care va fi imputernicit de catre dvs.si astfel va putea duce la bun sfarsit problema.Interesant este in ce stadiu se afla dosarul dvs penal, intocmit de "zelosii"ofiteri de politie pentru ca sa nu va treziti intr-o cauza deja pierduta.Oricum ar trebui mai multe detalii sa adaugati in acest mesaj pentru a ne da seama cum stau mai bine lucrurile.Care era motivatia suspendarii permisului dvs. in calculator samd.Trebuie verificat daca aceasta masura a fost luata cu respectarea tuturor prevederilor legale in materie si dupa aceea "mers pe firul apei".Cred ca se vor misca lucrurile altfel cand vor primi citatie domnii respectivi de la politie rutiera sau chiar institutia in sine. Mult succes.
Răspuns la discuția Lichidare la zi fara probleme
Si datoriile se pot rezolva insa sa nu aveti probleme mai mari.Insa asa cum au afirmat si colegii de mai inainte Contractul individual de muncă poate inceta cu acordul partilor si fara acel preaviz de 15 zile stipulat de lege.Mare atentie cum intocmiti actele sa nu va faca probleme ulterioare cu eliberarea carnetului de munca.Mult succes.
Răspuns la discuția Certificat de mostenitor
Stimate domn sau doamna, daca sunteti jurist ar trebui sa puneti putin mana pe carte, daca nu ar trebui sa dati mai multe detalii privind speta respectiva, de cand a decedat sotul doamnei, daca s-a facut sau nu succesiunea dupa de cuius, daca au fost indeplinite conditiile din C.Civ.si toate reglementarile in materie succesorala prevazute in materie.Vis-a -vis de potrivirea de nume, trebuie vazut daca intr-adevar in certificatele de mostenitor a fost trecut acest prezumtiv mostenitor( aici facem referire la cererea de deschidere a succesiunii facuta catre biroul notarial) sau nu, daca nu trebuia verificat acesta daca are sau nu vocatie la mostenire( sunt mai multe probleme de revizuit aici);daca sau indeplinit conditiile prevaz de art.700 C.Civ,referitor la termenul de acceptare al succesiunii-6 luni-samd.pentru detalii amanuntite va astept pe email(daca bineinteles doriti) la barboneflorin@yahoo.com.si daca suntem colegi si daca nu.va multumesc.
Răspuns la discuția abandon familie
Este necesar si util pentru dvs. ca tot ceea ce ati spus ca platiti sa si puteti demosntra, respectiv sa aveti toate chitantele pe numele dvs.Acest lucru va este necesar si util si pentru viitor.In ceea ce priveste abandonul de familie mentionat de socrii dvs, nu cred ca acest lucru s-a intamplat, nu cred ca sunt intrunite toate elementele constitutive ale acestei infractiuni, respectiv, abandonul de familie.
Abandonul de familie este fapta persoanei(art.305.C.pen) care, avand obligatia legala de intretinere, savarseste fata de persoana indreptatita la intretinere vreuna din urmatoarele actiuni sau omisiuni:
1.o paraseste, o alunga sau o lasa fara ajutor,expunand-o la suferinte fizice sau morale
2.nu-si indeplineste cu rea credinta obligatia de intretinere prevazuta de lege sau
3.nu plateste, cu rea credinta, timp de 2 luni obligatia de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.
Aceste obligatii decurg din Codul Familiei.
Din cate am inteles din mesajul dvs, impotriva dvs nu s-a inainta nici o actiune in acest sens.Oricum pentru mai multe sfaturi si detalii va astept pe maill la barboneflorin@yahoo.com.o zi buna.
Răspuns la discuția contract de antrepriza
se iau in considerare ambele contracte