Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat daca ati mai intalnit in prctica o situatie asemanatoare.
In urma cu un an am incheiat un contract de antrepriza cu o societate de constructii pt a-mi ridica o casa.La rugamintea antreprenorului am incheiat contractul pe o suma mai mica decat valoarea reala a constructiei (asta pt a nu plati foarte mult la stat).respectivul contract a fost inregistrat in contabilitatea antreprenorului.O parte din banii pt constructie i-am luat de la banca, imprumut, iar banca pt a-mi acorda imprumutul solicitat a avut nevoie de un contract cu suma reala.S-a incheiat si acel contrat, dar intr-un singur exemplar care a fost inmanat bancii.
In contractul cu suma mai mica exista toate clauzele in favoarea mea, inclusiv penalitatile pt intarzierea lucrarilor, pe cand celalalt este incheiat in termeni foarte simpli si care nu ma avantajeaza.termenul de executie al lucrarii era 30.10.2005, dar nici pana azi nu s-au terminat complet finisajele si ceea ce ma intereseaza cel mai mult nu am primit procesul verbare de receptie a lucrarii pt a putea face intabularea.
Am trimis o notificare antreprenorului la care nu mi s-a raspuns, apoi o notificare pt conciliere la care s-a prezentat cu avocatul dansului, avocat care a tot adus in discutie contractul de la banca.
Intrebarea mea este, ma pot folosi in instanta de contractul incheiat pe suma mai mica si ai carui termeni ma avantajeaza mai mult, sau exista riscul sa se ia in discutie celalalt contract?
Va multumesc pt raspunsuri!