domnule e pacat ca ganditi asa. acel copil e un sufletel care nu are nici o vina! ce vreti sa faceti?sa il omorati ca va pune piedici in viata? dumneavoastra daca nu l vreti nu l recunooasteti si sfatul meu ar fi sa va vedeti de viata si sa invatati din aceasta greseala.
La cat are drept sotul,dintr un apartament in cazul unui divort ,daca sotia a primit in timpul casatoriei prin donatie de la familia ei trei sferturi din apartament si sotul un sfert?(cat ii revine sotului din apartment, in aceasta situatie?)ei au impreuna 3 copii minori.sotul e violent.
. "A, ce sa fac, sa l omor sa nu l omor? si asa nu l vreau si mi pune piedici in viata!" acel copilas nu e un porc care sa fie taiat de craciun!!! parerea mea ar fi sa ganditi de 2 ori inainte sa faceti un pas,.si sa stiti ca si sfaturile pot influenta o persoana sa faca rau.Pacat ca in ziua de azi s a ajuns la a omora un suflet nevinovat doar sa ne fie noua mai bine. scuzele mele daca v am deranjat prea tare.
buna ziua! sunt mamica a 3 copilasi minori,casnica,casatorita de 7 ani cu un om violent(dezint.de fam cu interes pt apartam.meu)care vrea sa divorteze..Situatia ar fi aceasta: A:avem impreuna un apart.eu 3 sferturi el un sfert,primit de la mama si sora mea prin donatie.Eu si sotul le am despagubit pe ele sa si cumpere o gars conf 1,printr un imprumut la cec pe numele lui care e achitat de amandoi si el si a vandut garsoniera conf 3(care o avea dinainte de casatorie). B:avem o masina luata in timpul casatoriei pe numele lui.nu e noua. C: in primavara am facut o depresie din cauza lui(ceea ce mi facea zilnic fara intrerupere) nu intru in detalii ca sunt fff muuulteee,si am f internata la psihiatrie cam o luna,am luat tratatment iar acum sunt bine.a incercat sa profite ca luam pastile m a luat de mana sa mergem la notar sa i trec apartam.pe numele lui,mai mult cu forta.nu am facut acest lucru si de aici toate problemele: ma terorizeaza fizic si psihic in toate felurile in fata copiilor care au si ei de suferit.de ex suna obsesiv cand e la servici de 30 40 ori pe zi cand dorm cu copii.a pus stapanire pe casa pe mine pe banii copiilor pe absolut tot. D: el are un salariu destul de bun insa pe cartea de munca are trecut minimul. Vreau sa scap din aceasta situatie si as avea nevoie de cateva raspunsuri,daca ma poate ajuta cineva: 1: pe per.divortului pot sa cer evacuarea lui din locuinta daca e violent?am plangeri la politie pt violenta.deci dovezi. 2: daca voi pleca din locuinta cu copii cand incepe divortul si el ramane si face datorii in casa cu telef,asociatie vinde lucruri, cum pot sa recuperez acesti bani? trebuie sa anunt la politie ca am plecat? 3: cui revin minorii in acest caz? el fara casa eu "nebuna" fara servici(curand ma voi angaja sa pot sa i cresc) ?se poate sa i preia mama mea pe semnatura ei (ea lucreaza)? 4: se poate face o evaluare a bunurilor noastre inainte de divort sau in timpul acestuia? nu as vrea sa vanda masina si sa puna banii deoparte pt el. sau trebuie sa am martori ca el a avut masina?cum se face in astfel de cazuri? 5: ce alternative sunt sa l despagubesc pt sfertul lui de apartam. pt ca nu prea am posibilitati materiale? va multumesc!!!!
va multumesc.nu ma asteptam sa fie asa incurcata situatia.o sa avem de tras multe.orice sfat imi este de ajutor . si as mai avea o intrebare......daca sora mea in urma acestor discutii i ar trece apartamentul pe numele lui(avand in vedere boala ei) as avea posibilitatea sa atac acel act sau mai bine spus se mai poate face ceva? imi este foarte frica sa nu ramana copii pe drumuri.(are act de donatie din partea mea si a mamei)
am o mare problema cu sora mea care ar vrea sa divorteze de sot.ei au impreuna 3 copii(3/4/8 ani) si un apartament care a fost al mamei noastre iar eu cu mama am facut un act de donatie catre sora mea(acum4 ani),gandindu ne la binele copilului.cumnatul meu,avea la vremea aceea o camaruta(garsoniera conf 3) iar sora mea l a trecut si pe el in actul de proprietate al apartamentului cu un sfert deoarece amandoi au facut un imprumut cam 8000 lei la cec(pe numele sotului,care acum este achitat) si cu banii din vanzarea garsonierei lui ne au luat mie si mamei o garsoniera la mansarda unui bloc.(mansarda e trecuta pe numele meu si al mamei).acum sotul o terorizeaza cu telefoanele o tracaseaza are pretentii din ce in ce mai mari sa se ridice din pat sa i faca pantofii sa i faca cafeaua ii da palme peste fata ,sora mea fiind casnica (cu 3 copii nici nu ar putea fi altfel) ii reproseaza ca nu aduce venituri in casa si are pretentia sa ii treaca apartamentul pe numele lui bineinteles cu amenintari ca o lasa fara casa si fara copii desii nu l intereseaza copii lucru f evident.intr un timp din cauza acestor probleme sora mea a intrat intr o depresie si a fost internata a luat medicamente lucru de care cumnatul incerca sa profite terorizand o o si mai tare luand o de mana si ducand o la un avocat si la un notar ca sa i treaca apartamnentul pe numele lui.sora mea bineinteles ca nu a facut acest lucru.acum aceasta discutie este in fiecare zi cu vorbe urate impotriva familiei noastre dar noi contam mai putin.sora mea are mare nevoie de ajutor de sfaturi cam ce ar putea sa faca in cazul asta ce ar pierde cat ar costa un divort cu partaj daca va trebui sa l despagubeasca,daca va avea probleme din cauza acelei internari deoarece ar vrea sa nu i ia copii de langa ea, ar vrea sa stie cam care ar fi solutia sa iasa din aceasta situatie.se teme ca nu are servici si nu stie cam care ar fi costurile.noi suntem dispuse sa o ajutam cu cat ne sta in putere.el lucreaza cu salariu minim pe economie pe cartea de munca desii are un salariu de 2 sau 3 ori mai mare.va multumesc pentru timpul acordat si orice sfat ne va fi de folos. in opinia mea explicatia pt gesturile lui ar fi faptul ca el a trait la casa de copii iar casa nu a avut decat in anul 2002 cand comunitatea de adventisti din care face parte(sora mea nu) au strans bani si cu ce a mai strans el de la servici i au cumparat pe numele lui acea camaruta conf 3. va spun sincer ca este un om cu care nu se poate sta in casa si violent amenintator, viclean neinteresat de familie si nu contribuie la nici una din activitatile casei.acum a inceput sa puna stapanire si pe banii copiilor car e ii primesc,alocatiile iar sora mea trebuie sa ii ceara sau "cerseasca" bani pt hrana copiilor. el toti banii ii investeste in masina care si a luat o la mana a 2 a in benzina ,si pe nesfarsitele telefoane din spania catre unul din fratii lui cu care a pastrat legatura. facturile fiind de ordinul milioanelor.