avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare

La cat are drept sotul,dintr un apartament in cazul unui divort ,daca sotia a primit in timpul casatoriei prin donatie de la familia ei trei sferturi din apartament si sotul un sfert?(cat ii revine sotului din apartment, in aceasta situatie?)ei au impreuna 3 copii minori.sotul e violent.
Cel mai recent răspuns: nicwwl , utilizator 15:46, 29 Decembrie 2010
Bunurile dobandite de catre soti prin mostenire sau donatie nu sunt supuse partajului in caz de divort.Veti ramane in aceeasi situatie si de acum incolo,el neputand avea pretentii la partea dvs.si nici dvs.la partea sa.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
sotul are dr la sfertul acela din apartament pe care l-a primit prin donatie, asta potrivit art 31 cod familiei.
mii de multumiri!! mi ati luat o piatra de pe inima!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, donatie florentina_bute florentina_bute Buna ziua..Am si eu o intrebare ...Am primit o donatie (un apartament)de la niste cetateni straini din olanda..eu locuiesc acolo ,acest apartament l-am primit ... (vezi toată discuția)
Divort de un sot alcoolic maryglobal maryglobal Buna ziua.Sunt casatorita de 17 ani si am 2 copii minori.Sotul meu consuma alcool in fiecare zi si din aceasta cauza fata cea mare(17 ani)sta la mama mea si ... (vezi toată discuția)
Succesiune mediaset mediaset care este cota parte de mostenire dintre o mama si doi fii si daca un fiu poate deschide succesiunea fara acordul celuilalt fiu si ce posibilitati are celalt ... (vezi toată discuția)