Buna ziua,
am un litigiu comercial privind rezolutiunea unui contract. In prima instanta, judecatorul a admis cererea si a considerat ca litigiul nu este evaluabil in bani in consecinta calea de atac a dispus sa fie apel. Am formulat apel in termen, insa motivele de apel le-am depus la primul termen de judecata.
La primul termen de judecata, instanta investita cu judecarea apelului a pus in discutie daca este corecta decizia primei instante referitoare la faptul ca litigiul nu este evaluabil in bani in consecinta urmand sa se pronunte prin incheiere daca incadrarea caii de atac se schimba in recurs sau nu.
Intrebarea mea este, in cazul in care se stabileste ca si cale de atac ca este recursul, cu ce ma dezavantajeaza pe mine, avand in vedere ca motivele de apel le-am depus la primul termen? Este posibil sa nu mi le ia in considerare avand in vedere dispozitiile art. 303 C.pr. civ.?
Va multumesc.
Buna ziua,
ma puteti ajuta va rog. Am castigat un proces cu o firma care ne datora bani. Am pus sentinta in executare, iar cand executorul a mers pe teren, administratorul societatii a dat o declaratie prin care se angaja ca pana la o anumita data sa achite debitul. Intre timp executorul i-a pus sechestru pe bunurile mobile ce le-a gasit in restaurant.
Evident ca la data mentionata nu si-au achitat debitul, in consecinta trebuia sa se treaca la licitarea bunurilor sechestrate, insa in momentul in care s-a deplasat din nou pe teren, bunurile nu au mai fost gasite. Biroul executorului ne-a comunicat acest lucru si fata de cele prezentate sa procedam spre cele legale.
Rugamintea mea este sa ma ajutati in acest sens. Care este temeiul legal care sanctioneaza acest lucru.
Va multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspuns!
Sunt constienta ca poate cere contravaloarea imbunatatirilor, dar pentru acest lucru trebuie sa aduca si dovezi scrise privind valoarea lor.
in urma cu 13 ani s-a pronuntat divortul, dar partajul bunurilor comune nu s-a facut. Intrebarea este daca dupa 13 ani se poate face partajul? stiu ca este o actiune imprescriptibila, dar ce sanse are sa mai obtina ceva, avand in vedere ca in ultimii 13 ani sotul s-a ocupat de ingrijirea imobilului pus in discutie la partaj.
va multumesc!
in urma cu 13 ani s-a pronuntat divortul, dar partajul bunurilor comune nu s-a facut. Intrebarea este daca dupa 13 ani se poate face partajul? stiu ca este o actiune imprescriptibila, dar ce sanse are sa mai obtina ceva, avand in vedere ca in ultimii 13 ani sotul s-a ocupat de ingrijirea imobilului pus in discutie la partaj.
va multumesc!
va multumesc!