Pentru ca asa ne-au inregistrat! Incercam sa-i luminam dar nu prea avem pe cine.
Dar va intreb: e corect ceea ce am zis eu? In alte judete am facut inregistrari pe rationamentul asta si a fost ok si mi se pare foarte clar transata problema in Normele CF.
Buna,
va rog sa-mi confirmati daca rationamentul meu de mai jos e corect:
1. depasire plafon 35000 EUR in luna octombrie 2011
2. solicitare inregistrare conf 153 pana in 10 noiembrie 2011
3. inregistrare ca platitor de TVA incepand cu 1 decembrie 2011.
Mi se pare clar "ca lumina zilei" acest rationament conf 153 CF si conf Normelor metodologice. De ce nu vor cei de la Finante Cluj sa inteleaga? De ce ar vrea sa ne inregistreze incepand cu 1 noiembrie 2011?
Va rog sa-mi confrimati ca n-am luat-o eu razna! :)
Multumesc!
Corect, multumesc de observatie, eroare de scriere, la noi la Cluj ITM-ul si Casa de Pensii functioneaza in aceeasi cladire .... :)
Contractele nu se mai inregistreaza la ITM, se depune doar Revisalul, iar numarul generat pe site poate fi considerat numar de inregistrare al contractului de munca. Revisalul se depune cu cel putin 1 zi inainte de inceperea activitatii. Carti de munca nu se mai completeaza. Cele vechi sunt la ITM si vor fi eliberate catre posesorii ei dupa ce le termina de scanat. Cand va fi asta, stiu numai ei.
Firma B cumpara marfa de la firma A si o revinde catre firma C. Marfa circula pe traseul direct de la firma A la firma C, firma C asigurand si transportul. Facturarea se face ulterior intre firme. Ce documente de transport se intocmesc in acest caz pentru descarcarea/incarcarea din/in gestiune?
Se poate intocmi CMR intern pe care sa apara toti cei 3 parteneri? Sau sa se intocmeasca avize pereche de la A la B si de la B la C?
Multumesc
Nu are de ce sa devina TVA de plata, deoarece nu-l datorati efectiv. Va reduceti suma TVA-ului de recuperat pana la nivelul sumei aprobate. Utilizarea contului 635 din punctul meu de vedere a absolut corecta.
logic ar fi sa nu se completeze, pentru ca nu ajuta la nimic, nu poate fi comparat impozitul minim pe 3 trimestre cu impozitul real pe 4 trimestre.
Aplicati procentul dobanzii de referinta al BNR pentru fiecare luna in parte.
Penalizare lunara= soldul de 100000 * dobanda de referinta a BNR * nr. zile luna/360
fiind tratate cele 2 perioade ca perioade fiscale distincte, ramaneti cu impozitul platit si recuperati pierderea din trimestrul IV in anii urmatori.
din punct de vedere contabil inregistrarile contabile sunt aceleasi din fiecare an privind repartizarea/reportarea profitului sau a pierderii, distinctia se face doar fiscal.
In caz de executare silita, mare lucru nu va pot face. Atata timp cat nu ati avut activitate, nu pot sa considere ca ati gestionat fraudulor afacerea si sa se indrepte impotriva d-voastra. O sa va blocheze conturile firmei, iar daca sunt suficient de hotarati ar putea sa va execute bunurile existente pe firma. Cele pe care le-ati enumerat d-voastra sunt bunuri usor casabile, mai multe nu va zic. :)
Problema in cazul acesta e ca faceti doar o amanare, de firma nu scapati. Eventual, discutati cu un avocat si vedeti care ar fi repercusiunile din punct de vedere al dizolvarii din oficiu ca urmare a nedepunerii bilantului contabil la ONRC.