Am infiintat un SRL in 2007 pentru ca era singura varianta sa-mi primesc banii de la firma pt care lucram, iar pe langa aceasta mai incasam din prestari servicii IT. La sf lui 2008 am incheiat treburile cu aceasta firma si am ramas doar cu prestarile de servicii IT, care insa au scazut drastic in urma falimentelor firmelor din port la care asiguram aceste servicii. Am tot platit de la mine nenorocitul ala de impozit forfetar tot sperand ca va fi eliminat ( cel putin asa minteau astia la televizor) si ca voi gasi alte surse de venituri. N-am mai gasit clienti si de anul trecut nu am mai platit impozitul. Acum cred ca sunt vreo 2000 lei datorie.
Intrebarea e : ce sa fac ? Pentru ca nu am bani sa le dau. Si sincer, nici daca as avea nu as dori sa le dau la hotii astia. Am fost sa intreb ce tb sa fac ca sa inchid firma si mi-au zis ca ma costa intre 700 si 1000 lei plus ca tb sa platesc toate datoriile firmei. Si de bagat in faliment nu pot ca ar tb sa am datorii peste 20000 lei.
O alta intrebare legat de acest subiect : care ar putea fi repercusiunile in cazul de executare silita ? Ma pot obliga pe mine ca persoana fizica sa platesc datoriile firmei sau sa-mi ia bunuri din casa ? Nu am proprietati pe numele meu. Si pe firma nu am cumparat decat un calculator, un telefon mobil, un laptop (care mi-a fost furat din masina), un birou (care a ajuns la gunoi intre timp, asa de bun era), un memory stick si un card de memorie SD.
As dori niste sfaturi de la d-voastra, daca imi puteti da.
Multumesc frumos de intelegere si de timpul acordat !
In caz de executare silita, mare lucru nu va pot face. Atata timp cat nu ati avut activitate, nu pot sa considere ca ati gestionat fraudulor afacerea si sa se indrepte impotriva d-voastra. O sa va blocheze conturile firmei, iar daca sunt suficient de hotarati ar putea sa va execute bunurile existente pe firma. Cele pe care le-ati enumerat d-voastra sunt bunuri usor casabile, mai multe nu va zic. :)
Problema in cazul acesta e ca faceti doar o amanare, de firma nu scapati. Eventual, discutati cu un avocat si vedeti care ar fi repercusiunile din punct de vedere al dizolvarii din oficiu ca urmare a nedepunerii bilantului contabil la ONRC.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Datorii la stat
gigi2005
sunt studenta si mi-am deschis acum 2 ani o mica firma de servicii. Am lucrat o perioada insa contabila nu mi-a depus nici o declaratie, bilant, etc. Inutil sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita
liviu sb
buna seara, am o firma cu care lucrez prestari servicii (o autobasculanta achizitionata in leasing). am lucrat pt o firma care in anul 2009 mi-a cedat un auto ... (vezi toată discuția)