Un contract de asemenea natura care nu necesita semnarea in fata notarului este valabil pentru toate structurile statului si institutiilor acestuia, deci este valabil sub semnatura privata si la Camera de Comert
NU, si nici nu vreau sa ma uit la cum ai scris
Pe mine ma deranjeaza ca nu gasesti modele de contracte, actiuni etc., adica pentru anumiti practicieni ( proaspat iesiti de prin facultati sau stagiaturi) si nu e problema doar a acestui website ci a tuturor celorlalte. Am gasit niste incercari timide pe anumite websituri, dar aveau doar cateva modele, restul neexistand sau fiind puse la vanzare. Notiunea de probono nu exista in Romania din pacate, iar simple sfaturi limitate la 2-3 randuri nu ajuta pe nimeni.
ce ziceti mai merita sa mai deschidem un website intr-un domeniu unde aproape ca incepem sa ne sufocam cu stiri si forumuri?
- speram doar sa aducem un element de noutate -- am strans cateva sute de contracte, cereri, actiuni si plangeri penale etc. si dorim sa le postam gratuit pe website.
Precizare: suntem cativa avocati proaspat iesiti din stagiatura si suntem dezamagiti de cat am cautat pe internet asemenea modele care sa ne ajute cand nu stiam pe unde sa mai cautam si majoritatea websiturilor dau doar cateva ca si exemplu iar restul le vand. Incercam sa schimbam asta si sa facem un website probono ( poate primul), chiar daca face rau " comunitatii" atat reale si cat virtuale de avocati.
Websitul este in lucru ( destul de multe pagini pentru niste incepatori in proiectarea de site-uri web) dar eram curiosi sa vedem reactii dinainte.
Chiar daca acest post va fi sters ( nefiind un site comercial sau incercare de promovare caci websitul este in constructie) poate apucam macar sa vedem cateva reactii la aceasta idee.
www.avocatvirtual.ro
Pe mine ma deranjeaza ca nu gasesti modele de contracte, actiuni etc., adica pentru anumiti practicieni ( proaspat iesiti de prin facultati sau stagiaturi) si nu e problema doar a acestui website ci a tuturor celorlalte. Am gasit niste incercari timide pe anumite websituri, dar aveau doar cateva modele, restul neexistand sau fiind puse la vanzare. Notiunea de probono nu exista in Romania din pacate, iar simple sfaturi limitate la 2-3 randuri nu ajuta pe nimeni.
ce ziceti mai merita sa mai deschidem un website intr-un domeniu unde aproape ca incepem sa ne sufocam cu stiri si forumuri?
- speram doar sa aducem un element de noutate -- am strans cateva sute de contracte, cereri, actiuni si plangeri penale etc. si dorim sa le postam gratuit pe website.
Precizare: suntem cativa avocati proaspat iesiti din stagiatura si suntem dezamagiti de cat am cautat pe internet asemenea modele care sa ne ajute cand nu stiam pe unde sa mai cautam si majoritatea websiturilor dau doar cateva ca si exemplu iar restul le vand. Incercam sa schimbam asta si sa facem un website probono ( poate primul), chiar daca face rau " comunitatii" atat reale si cat virtuale de avocati.
Websitul este in lucru ( destul de multe pagini pentru niste incepatori in proiectarea de site-uri web) dar eram curiosi sa vedem reactii dinainte.
Chiar daca acest post va fi sters ( nefiind un site comercial sau incercare de promovare caci websitul este in constructie) poate apucam macar sa vedem cateva reactii la aceasta idee.
[url editat de admin]
Am observat ca cineva a spus cum ca contractul de comodat nu poate fi baza de cheltuieli
Dimpotriva, daca se adauga o clauza cum ca comodatarul suporta 15-30% din cheltuielile spatiului ( peste 30 % "bate" la ochi) atunci este suport legal pentru scaderea la cheltuieli.
Contractul de comodat nu trebuie incheiat in forma autentica, nu necesitaun notariat, deci puteti semna doar voi ( partile).
. Acesta insa ,a doua zi , se duce si insamanteaza . Iar i se pune in vedere ca nu are ce cauta pe terenul respectiv deoarece nu el este proprietar . Eu , parte vatamata , fac toate lucrarile ulterioare ( prasit unu , prasitul doi , dau ingrasaminte ) dar in toamna inculpatul se duce si-mi culege recolta .
chiar e furt???? insamantarea ( prima etapa si cea mai importanta e facuta de catre respectivul == pentru a se ajunge la rezultatul final = recolta)
detaliile ne omoara... am citit cu atentie to ce s-a scris aici si se fac numai si numai supozitii...
" fara proces vb de puenre in posesie" - cu ce demonstrezi ca esti proprietar? unde e titlul? retroactiveaza titlul? aveai din 1990? in baza carei legi esti proprietar?
omul respectiv a fost doar detentor precar oare 15 ani? a insamantat pamantul in acest timp? a platit taxe catre stat? i s-a prezentat in 2005 vreun titlu sau act prin care sa i se arate ca altcineva este proprietar sau doar i s-a zis verbal?
cand a plecat dosarul la instanta pt 220? codul pen s-a modificat ( sper sa nu ma insel) anul recut ... conteaza deci cand a avut loc infractiunea exact pentru a sti unde incadrezi ( pe legea veche sau cea noua)
nu cumva acel om o fi uzucapat ( pe versiunea scurta) si are posesia in nume de proprietar de mai multi ani ( dinainte de 1990)?
sunt multe aspecte de discutat inainte sa se zica ca e furt sau tulburare posesie cu siguranta
eu sub 500.000.000 daune morale nu as discuta in instanta. Din pacate la noi se dau daunele morale in functie de cat are cel vinovat ( stare materiale etc) dar cel putin 100.000.000 puteti obtine ( e vorba si de lasarea familiei fara sot/tata etc). Sunt mai multe aspecte aici de comentat.
Un caz al meu -- 123.000.000 ( doar daune morale) accident cu moartea victimei ( vina exclusiva a inculp)
la finalul procesului caz clar de calomnie din partea patronului -- poate sa obtina daune morale foarte consistente, garantat
Speta e mai mult decat simpla:
nu exista infractiunea ... nu poate fi condamnat respectivul ... lipsesc atatea elemente constitutive incat i-ar lua 5 minute sa demonteze tot dosarul in instanta. ma voi limita la cateva exemple:
" Infractiunea de abuz de incredere este o fapta comisiva al carei obiect material se realizeaza prin una din urmatoarele actiuni: INSUSIREA BUNULUI, DISPUNEREA PE NEDREPT DE ACEL BUN SAU REFUZUL DE A-L RESTITUI.
INSUSIREA BUNULUI MOBIL PRESUPUNE ACTIUNEA PRIN CARE AUTORUL, AFLAT IN DETENTIA LEGALA A BUNULUI, PUNE STAPANIRE IN MOD SAMAVOLNIC, IN MOD ILEGAL SI ABUZIV PE BUN, CA SI CUM AR AVEA CALITATEA DE PRORPIETAR".
- pentru existenta infractiunii se cere ca faptuitorul sa-si insuseasca in mod efectiv bunul. Insusirea are caracter abuziv, intrucat se efectueaza asupra bunului apartinand altuia.
spune-i sa isi ia un avocat stagiar si la primul termen de judecata se termina procesul.