1.cum pot sa-mi oblig angajatorul sa-mi elibereze decizia de concediere?nu m-am mai dus la lucru de ceva timp.nu vreau sa-mi dau demisia.2.am sesizat ministerul muncii in legatura cu faptul ca casa judeteana de pensii arad nu a luat nici o masura impotriva angajatorului pentru faptul ca nu mi-a virat la fondul de pensii nici un leu din luna august anul trecut si as vrea sa stiu cand primesc raspuns.mentionez inca o data faptul ca eu nu am semnat nici o lichidare,demisie,decizie de concediere.,etc.va multumesc
eu nu am generalizat cu intentie si imi cer scuze daca dumneavoastra sunteti un patron model si v-am jignit.Dar vi-i se pare corect ca un om care a muncit sa se lupte prin tribunale pentru dreptul sau?de ce noul cod al muncii nu a putut sa prevada sanctiuni aspre pentru "patronii"care se plimba prin Turcia si isi cumpara masini scumpe in loc sa plateasca drepturile celor care au muncit pentru ei?va dau un exemplu:maine depun o sesizare la itm(varii motive).automat,de poimaine nu mai am ce cauta la lucru,logic.raspunsul de la itm vine peste 30 de zile.eu,sau altul in situatia mea ce face in aceasta perioada?lucreaza la negru?unde?.sunt sanctionat eu,ca lucrez,nu patronul care nu m-a platit.aici am vrut sa ajung.va multumesc si scuze din nou.
ce i se poate intampla unui patron(sa-l numim asa totusi desi in Romania nu exista patroni,doar proprietari de sclavi)pentru retinere ilegala de salariu,fara nici o explicatie,fara nici o hotarare judecatoreasca,fara nici o ancheta interna,etc.ce prevad asa zisele legi din romania pentru asemenea fapte grave.
ati vazut unde duce noul cod al muncii?si asta este doar inceputul.
firma la care lucrez cu cim imi datoreaza salariul pe 6 luni a anului 2009.concediile de odihna pa anii 2009 si 2010.salariul pa luna ianuarie si februarie(pana pe data de 15)bineinteles ca'patronul' nici nu vrea sa auda de achitarea acestor drepturi salariale.iar din data de18 feb.nici nu mai sunt primit la lucru,motivul fiind faptul ca mi-am cerut salariul..sa cer sa-mi faca lichidarea?,sa fac sesizare la itm?ce se intampla cu perioada in care astept raspuns de la itm?,avand in vedere faptul ca nu sunt primit la lucru?pot lucra la negru in alta parte?nu vreau sa-mi dau demisia,ca nu mai vad banii.ei asta vor.
va multumesc pentru raspuns.dar in cazul in care se va ajunge in instanta,avand in vedere faptul ca nu am semnat niciodata vreun stat de plata,iar salariul pe 5 luni inca nu l-am primit,am vreo sansa?
buna.cine poate sa-mi explice concret in ce consta o demisie?firma la care lucrez imi datoreaza salariul pe 5 luni.,concediul si plata acestuia pe 2 ani(2009 si 2010),plata a 160 de ore suplimentare.bineinteles ca intre mine si patron a inceput un razboi psihologic prin care domnia sa spera sa cedez psihic,sa-mi dau demisia.,iar dansul sa ramana cu banii.intrebare.:lichidarea se face doar diin partea mea sau si firma este obligata sa-si lichideze datoriile fata de mine,inainte de demisie?