avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate nicami04

Activitate nicami04

[ link extern ]

urmareste si acest link si iti vei raspunde singura la intrebare;)
Sunt considerate mijloace fixe obiectul sau complexul de obiecte ce se utilizează ca atare şi îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) are o valoare de intrare mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului. Această valoare poate fi actualizată anual, în funcţie de indicele de inflaţie;
b) are o durată normală de utilizare mai mare de un an.
Multumesc de raspuns ovidiu ;)
nu mai inteleg nimic...unii spun ca da...altii spun ca nu...in fine, prefer sa merg pe acelasi principiu si anume acela da a include taxele de transport in pretul produsului, pana gasesc ceva care sa imi arate ca am voie sa facturez taxe de livrare. va multumesc mult pt raspunsuri
buna seara,
gasit in actul constitutiv al firmei cod caen 5261 care are explicatia cam asa: " Aceasta clasa include:
- vanzarile cu amanuntul ale oricaror feluri de produse, prin corespondenta, alese de cumparatori pe baza de cataloage sau orice alt tip de oferta.
Aceasta clasa include, de asemenea:
- vanzarile directe, prin intermediul televiziunii, radioului, telefonic, sau prin Internet.
"

problema sta cam asa, firma mea vinde produse (nu conteaza de care) iar la cei din provincie le trimite cu posta. eu platesc la posta o taxa de 10 lei(de exemplu). am voie ca pe factura clientului sa trec 150 lei produsul pe care il cumpara si a doua pozitie - servicii livrare/taxe transport 10 lei?

mie denumirea de comert cu amanuntul prin corespondenta si explicatia acestui cod nu imi da de inteles ca as avea voie dar poate e ceva ce nu citesc eu bine, de-aia apelez la voi sa ma luminati pt ca ma contrazic cu cineva care mai are nitel si ma bate ca nu il las sa factureze livrare.
Răspuns la discuția amortizare
il poti vinde cu un pret un pic mai mare decat valoarea ramasa neamortizata. daca pretul este mai mic decat val. neamortizata, diferenta reprezinta cheltuiala nedeductibila
Răspuns la discuția TVA bonuri fiscale
dati-mi si mie legea aia va rog!!!
Răspuns la discuția TVA bonuri fiscale

La bonurile fiscale , pina la 100 ron, se poate deduce TVA-ul daca pe bonurile respective este trecut numele societatii care achizitioneaza bunurile in cauza si CUI. Nu uita , acesta trebuie sa fie stampilate si semnate de catre firma care le elibereaza.
La bonurile de benzina trbuie sa ai stampila si semnatura pe verso (de la peco),

la un bon fiscal de cumparare produse papetarie de exemplu, deduceti tva daca acest bon nu are factura??:O
Răspuns la discuția angajat-administrator
daca esti asociat unic, angajeaza pe cineva cu 2 ore-salariu minim, care sa te poata angaja apoi pe tine ;)
Răspuns la discuția asociat in SRL
am si eu o intrebare...un administrator al unei societati care nu este asociat in cadrul acesteia si nu are nici contract de munca, poate completa ordine de deplasare in numele lui?