Care este numarul minim de elevi pentru a se infiinta 3 clase pregatitoare? Dar 3 clase a V-a? Este vreo modificare legislativa fata de anii precedenti?
Am fost in CCC pana la sfarsitul lunii iunie, iar de pe 1 iulie mi-am reluat activitatea. Copilul neavand 2 ani, am depus dosar pentru stimulent de insertie pe 28 iulie. Angajata de la asistenta sociala mi-a spus sa sun la AJPIS si sa anunt ca mi-am reluat activitatea pentru a nu mai primi indemnizatia aferenta lunii iulie. Am facut acest lucru, dar la telefon mi s-a spus ca trebuie sa anunt in scris si sa atasez acte doveditoare, pe care sa le trimit prin fax. Cand am zis ca am depus dosar pentru stimulent care contine exact acele acte, raspunsul a fost ca nu trebuie sa mai trimit nimic prin fax, deoarece dosarul va ajunge la AJPIS Suceava (eu fiind din Radauti) si plata se va sista. Cu toate acestea, astazi mi s-a depus in cont si indemnizatia, pe langa alocatie.
Cu procedez in acest caz? In cat timp trebuie sa inapoiez banii?
Mama mea, nascuta in septembrie 1955, are 37 de ani si 8 luni vechime. Cand se poate pensiona anticipat fara penalizare?
Dar daca ar cere pensionarea de la 1 iulie 2014 care ar fi penalizarea?
Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza daca tatal este angajat in 2 locuri cu jumatate de norma? La primul loc de munca este angajat de mai multi ani, iar la al doilea doar de 6 luni. Daca primeste indemnizatia pentru o luna de la primul loc de munca trebuie sa inceteze activitatea si la al doilea? Va multumesc.
Buna ziua!
Urmeaza sa nasc in februarie 2013 si ma gandeam sa optez pentru concediul de 2 ani, dar sa ma intorc dupa aprox. 1 an si jumatate. Voi beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei? Dar daca ma intorc inainte de a implini copilul un an?
Am primit astazi o citatie pentru neplata apei reci pe ultimele 6 luni, vreo 560 RON. N-am primit niciun fel de instiintare din partea asociatiei de proprietari, ci direct aceasta citatie, cu termen pe 23 martie. Intrebarea este: daca se plateste aceasta suma pana la data respectiva se retrage plangerea sau nu? In plus, citatia este pe numele sotului meu, care nu este in tara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut pentru ca ultimul lucru pe care mi-l doresc este sa se ajunga la proces. Multumesc.
Va prezint urmatoarea situatie:
- un SRL care a platit de la infiintare (in 2006) pana in mai 2009 impozit pe venitul microintreprinderilor (3%), apoi forfetar, apoi impozit pe profit si care din august 2010 nu mai are niciun angajat (celelalte conditii fiind indeplinite) mai este microintreprindere?
- se mai poate face ceva acum ca de la 1.01.2011 sa plateasca impozitul de 3%?