banca de rang 1 nu trebuie sa fie de acord ? adica sa le dea acceptu sa vanda imobilu respectiv?eu am girat cu salariul.de ce nu se face poprire pe salariu?iar de la ultima datei scadente a trecut mai bine de trei ani, eu nu vreau sa ma sustrag de la plata datoriilor dar daca nu mai am salariul carel aveam atunci nu am posibilitatea de plata,firma de recuperari pe langa ca vorbesc cum vorbesc de parca am fi niste infractori leam cerut sami trimita si mie contractul de cesiune sa vad si eu cui platesc nu dupa ce platesc sa ma trezesc ca am platit nu stiu cui. ce as putea face in situatia de fata? va rog mult o informatie.multumesc
am un credit ipotecar la care imi platesc ratele si doua credite de nevoi personale la care nu mai pot plati ratele, ce inseamna sa se inscrie datoria in cartea funciara?
buna ziua,in urma cu mai multi ani in urma am scos din doua banci 2 credite am platit vreo 2 ani dupa aia firma la care lucram a dat faliment, ratele sau inmultit dobanzile la fel si sa ajuns la executari silite . nu am nimic ce sa execute deoarece nu am nimic pe nume decat un apartament care e ipotecat pe 29 de ani in favoarea banci la care am scos creditul.,eu va intreb poate firma de recuperare sa puna ipoteca de gradul doi pe apartamentul respectiv?nici eu nici sotiea mea nu avem alte bunuri sau alceva pe ce sa poate executa.avem salar dar e foarte mic si firma de recuperari nu vrea sa platim cate putin deoarece au spus ca ar dura foarte mult.
Astept un raspuns daca poate cineva sa ma indrume ce sa fac ,multumesc mult.
detailearea cazului in care am fost implicat.din anu 01.01.2006 mam angajat ca muncitor la o firma de pantofi.patronul era italian si colabora cu firme din italia care le trimetea materia prima ,aici se prelucra si si se facea o parte din pantofi iar cealalta parte se facea in italia.dupa cateva luni am fost avansat sa supreveghez muncitori si sa le dau de lucru mai exact un fel de sef de echipa.marfa care venea din italia era ambalata in suluri si pusa in cutii. nici o data cand venea marfa nu era verificata nu aveau magazionier nu era inventariata.de fiecare data cand se termina un sezon se constata lipsuri ba la piele ba la accesorii. patronu comanda telefonic lipsurile si cu urmatoru transport li se trimiteau lipsurile.in iulie 2007 avenit un transport de materiale la care am luat parte si eu la descarcat, materialele sau descarcat in prezenta patronilor. sa facut o examinare sumara daca sunt toate materialele si au convenit ca sunt toate sau semnat actele de primire si gata.in august toti muncitori am plecat in concediu inafara de croitori care terbuiau sa pregateasaca materialul ca sa fie de lucru pe cand ne intoarcem din concediu.patronul a plecat si el in italia lasand toata marfa pe mana croitorilor,ei aveau chei si acces la materiale.in luna septembrie la cateva zile dupa ce neam intors din concediu am fost chemat de patron in birou si ma intrebat daca stiu daca cineva a furat ceva marfa pt ca nu ajungea materialu sa pregateasca necesaru de pantofi.eu habar nu aveam, iam zis ca nu stiu si lam intrebat daca e sigur ca ea fost trimisa toata marfa, ela azis ca nu e sigur ca e trimisa toata da are incredere in italieni lui si ca ei nu sunt hoti.tinea mortis ca cineva din firma la furat. dupa inca cateva zile se auzea prin firma ca eu am furat marfa cand sa descarcat adica direct din camion la mine in masina.eu nu puteam face asa ceva pt ca la descarcare erau prezenti si patroni. patronu a luat doi angajati si nu stiu sub ce forma ia convins sa depuna marturie in potriva mea la politie ca ei mau ajutat sa pun marfa la mine in masina ,mai exact au declarat ca leam dat ordin sa puna marfa respectiva la mine in masina.asa sa ajuns la lungi calatorii la politie si procuratura.dupa trei ani de cercetari si audieri de muncitori din firma sa ajuns ca de fapt marfa respectiva nu exista nici nu a fost inventariata.acei doi martori spuneau de doua suluri de piele si doua captuseala iar patronu sustinea prejudiciu de 20 de suluri piele si 20 suluri captusala.prejudiciu final a fost de 6000 de euro. primadata a zis de 10000.apoi de sase mii.in octombrie anul trecut am fost chemat la procuratura la audiere,mi sa aratat tot dosaru si procuroarea sa mirat cum de am putut fi acuzat cand la baza nu era nici un suport in afara de un test poligraf care la dat unu dintre martori si decalaratiile lor.am fost audiat si mi sa spus ca o sa ea o decizie de care o sa fiu anuntat.in decembrie am primit comunicarea ca dispune scoaterea de sub urmarire penala deoarece fapta nu exista.acuma eu va intreb ce pot sa fac eu sa traga si acest patron ce am tras eu, vizite la domiciliu a politiei ,nu puteam sa parasesc tara fara consimntamantul lor si multe altele nu mai pun ca sotia in periada imediata dupa prima vizita a plitiei la noi acasa sa speriat foarte tare si cum era insarcinata a pierdut sarcina.va rog un raspuns mai clar daca se poate,multumesc mult.
nu inteleg despre solutionarea procurorului, dosaru a fost timp de trei ani la politie dupa trei ani a ajuns la procuratura si am fost chemat la procuratura pentru ami arata tot dosaru, dupa audiere la procuratura dupa vreo 1 luna a venit si comunicarea ca am fost scos de sub urmarire penala din motive ca fapta nu exista in probele prezentate la politie.eu vreau sa stiu daca pot obtine daune morale de la el sau daca nu sa fie tras la raspundere pentru drumurile la politie si stresu prin care am trecut. va rog mult un raspuns mai clar
nu stiu daca am fost acuzat de patron ca sa fiu sicanat sau nu cert e ca el vroia sa aiba un tap ispasitor pentru lipsa de piele care ia venit di italia, ca despre asta e vorba,vroia cu ori ce pret sa recupereze pierderea cu toate ca iam explicat ca nu am nici o vina si nu are suport pentru acuzatiile aduse, aqcuma eu ce ar fi mai bine sa imi angajez avocat pentru ca vreau sai cer daune morale si materiale deoarece am cheltuit niste bani cu avocati si nu mai pun stresu prin care am trecut an acesti trei ani de ancheta.
buna ziua in anul 2007 am fost acuzat de patronul firmei la care lucram de furt calificat, dupa trei ani si ceva de cosmar si plimbari la politie i sfarsit sa dat verdictul de scoaterea de sub urmarire penala deoarece fapta nu exista si nu erau probe in cazul de fata.acuma eu pot sa il dau in judecata pentru acuzatii calomnioase pe patron sau firma respectiva?firma intre timp a intrat in insolventa.patronu este italian si are si domiciliu in romania. cum sa procedez? va rog mult o informatie