avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielaghm

Activitate gabrielaghm

Buna ziua tuturor,

As dori sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu unde exact trebuie sa ma adresez pentru a rezolva o problema care deja incepe sa imi dea fiori.
Nu stiu cati dintre dvs. sunteti atacati sau deranjati de problema cainilor comunitari.
In zona in care locuiesc sunt caini comunitari (vagabonti sau cum vreti sa le spuneti) care desi cica au fost sterilizati si detin cercei in ureche anul acesta au facut pui si s-au inmultit.
Problema care ma deranjeaza pe langa faptul ca s-au inmultit este ca si ataca oamenii care merg pe strada. Aceasta problema a devenit deranjanta si datorita faptului ca trebuie sa trec printre ei pentru a-mi duce copilul la gradinita.
Una dintre mamicile de la gradinita a fost atacata de ei cand isi ducea fetita la gradinita. A strigat si s-a aparat cu ghiozdanelul fetitei insa deja o incercuisera si nu mai stia ce sa faca. Intr-un final o vecina care statea la balcon s-a sesizat si a iesit in ajutorul ei. Au scapat doar cu o sperietura zdravana.
In aceasi zi a sesizat aceasta problema si a chemat hingherii. Acestia au venit si asa cum au venit au si plecat pe motiv ca nu ce face deoarece acesti caini au cercel in ureche.
Motivul lor mi s-a parut aberant avand in vedere faptul ca acesti caini devin agresivi, cei drept nu tot timpul insa au momente cand sunt agresivi fara a fi atacati .
Ajutati-ma va rog cu indicatii in ceea ce priveste cui trebuie sa ma adresez, cu cine pot vorbi in vederea rezolvarii acestei probleme deoarece ..., se pare ca nu intra in atributiile hingherilor (pe motiv ca au cercel in ureche).

Scuze, daca am gresit alegerea categoriei insa nu am reusit sa imi dau seama unde sa incadrez aceasta problema.

Multumesc si astept un sfat de la voi.
Buna m-cristina, poate nu m-am facut inteleasa.
Sotul meu nu si-a dat demisia si nici nu a acceptat la angajare aceste conditii.
El s-a angajat pe un post pe care este angajat si in acest moment (cel de inspector ITP), insa la ceva vreme dupa angajare, firma a ramas fara un angajat , cel de la receptie. Atributiile acestui post i s-au pus in carca cum se spune pe romaneste sotului meu.
In acest moment sotul meu este angajat in continuare insa pe langa atributiile din contract mai are de indeplinit si alte atributii care nu sunt specificate niciunde insa acestea ocupa timp, necesita ore suplimentare neplatite, etc.
Ceea ce se intampla in general in Romania, pe piata muncii, este un abuz si cred ca multi dintre noi stim asta, insa ne facem ca nu vede , nu reactionam, nu ne permitem sa reactionam sau mai rau nici nu stim ca avem anumite drepturi.

Oricum nu am deschis acest subiect decat pentru a cere niste sfaturi utile pentru a sti ce sa facem mai departe si deoarece nu mi se pare corect ceea ce se intampla.

Ai spus "conditiile in care te angajezi se negociaza inainte de semnarea contractului de munca" si sunt total de acord cu tine insa eu intrebam care este solutia legala de a se respecta acest contract de catre angajator? - Sotul meu a fost nevoit sa accepte aceste conditii pentru a nu-si pierde locul de munca. Refuzul de la bun inceput ducea la acest lucru.

Si hai sa fim seriosi, sustii cu atata usurinta faptul ca daca nu sunt respectate conditiile CMI te adreseze ITM-lui. Asa si..., ne adresam ITM-lui si mai departe...., ce se intampla? De cele mai multe ori nimic, insa angajatul isi pierde locul de munca si daca stie ca este nevinovat si vrea castig de cauza merge in instanta.
Stiu acest lucru, insa cred ca stiti foarte bine cum se pune problema in mediul privat si acum mai nou si la stat.
Daca nu accepti ceea ce vrea angajatorul pleci, adica esti fortat sa iti dai demisia.
De obicei se practica expresia: "nu iti convine, poti pleca acasa si de maine nu mai veni"

V-as ruga sa imi spuneti care este solutia in cazul in care si alticneva se mai confrunta cu aceasta problema. Cum refuzam angajatotul fara sa ne pierdem locul de munca?

Singura solutie pe care a gasit-o sotul meu a fost sa accepte si sa isi caute de munca in alta parte. Este un venit pe care nu ne permitem sa il pierdem, deocamdata.
Cred ca sunt sute de angajati in situatia in care accepta anumite lucruri impuse de patroni si sefi deoarece nu isi permit sa isi piarda locul de munca.

Exista o cale legala prin care angajatul sa poata face ceva pentru a fi respectat, el si munca pe care o presteaza, sa nu fie tratat ca un "sclav" ( fara drepturi), amenintat ca isi pierde locul de munca si sa si-o si poata permitel?
NU, sotul meu nu face constatari.
Mecanicii angajati fac constatarile si devizele , iar comenzile se fac numai daca clientul este de acord cu costul (oferta de pret).
Daca este un client cu contract comanda se face imediat dupa acordul clientului iar daca nu are contract dupa achitarea unui avans.
Acest client pentru care s-a facut comanda fara avans, era un client care nu avea contract, insa efectuase reparatii in service cu plata la termen, iar sotul meu a avut acordul verbal al contabilei sefe pentru a comanda fara avans.
Desi a avut acordul verbal, acum nu se mai recunoaste (cred ca le este frica ca li se imputa lor).

Asta este.
As vrea sa ma mai lamuriti cu ceva.
Sotul meu a fost angajat pe postul de inspector ITP , insa dupa o perioada de timp un angajat a plecat - cel de la receptie iar sotului meu i s-au adaugat atributiile postului eliberat (cel de receptionist). Toate acestea au fost facute fara act aditional la contract, reactualizarea fisei postului sau marirea salariului.
Piesa comandata de sotul meu a fost facuta in calitate de receptionist, atributie suplimentara adaugata in urma demisiei sau disponibilizarii unui angajat.
Pot reclama si acest lucru? Care sunt consecintele acceptarii tacite (obligat de imprejurari) de catre sotul meu ?

Va multumesc.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Informatiile imi sunt de mare folos.
Sotul meu nu a semnat nici un acord de retinere si nici nu a a fost de acord.
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu cum sa procedez.
La firma unde lucreaza sotul meu, un service auto, patronul doreste sa ii opreasca sotului meu o suma de bani pentru o piesa de schimb pe care a comandat-o pentru un client, care nu a mai venit sa o monteze pe masina.
Clientul, nu era un client nou, ci unul care venea in mod repetat in service.
Acum, cand i se va plati salariul i se va retine fara nici un acord din partea lui contravaloarea piesei comandate.
Am citit toate informatiile cu privire la opriri din salariu si stiu ca patronul service-lui nu are nici un temei legal pentru aceasta oprire din salariu, insa nu gasesc informatii cu privire la ce putem face, unde ne adresam pentru acest abuz? Ce documente sunt necesare, care este termenul legal in care pot reclama abuzul de oprire nelegala din salariu si daca pot solicita daune sau altceva?
Va pun aceasta intrebare, deoarece prin aceasta oprire (o suma destul de mare), angajatorul sotului meu ma pune in situatia in care nu voi putea plati gradinita copilului.

Astept un raspuns cat mai curand.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Concediu fara plata
Buna ziua,
In momentul in care opteaza pentru concediu fara plata, contractul pe cele 2 luni sau cat doreste colegul dvs. sa isi ia se suspenda ( o sa aibe lipsa la vechime- pe cartea de munca - insa aceasta nu ma exista acum - perioada in care este in concediu fara plata).
Buna ziua,

In principiu, clauza din contractul cu banca este pentru a se asigura ca ceea ce faceti in interiorul apartamentului nu duce la scaderea valorii apartamentului. Instalarea unei centrale termice este un bun care va creste valoarea apartamentului.
Nu o sa aveti nici o problema cu banca. Oricum dupa cum ati spus si dvs., banca v-a dat un raspusn.
Cred ca trebuie sa te adresezi celor de la Agentia de Somaj de care apartii. Ei ar trebui sa iti dea mai multe detalii- adica ce acte iti sunt necesare, insa cred ca ar trebui sa te grabesti ca de pe 22 nu cred ca o sa mai gasesti pe cineva disponibil sa iti raspunda la intrebari.
Multa bafta!