buna ziua
oricine a avut de facut o stampila stie cei care le fac cer cel (mai mult sau mai putin) putin actele societatii
Exista reglementari cu privire la confectionarea stampilelor si obligatia de a prezenta actele firmei? Daca cineva reuseste sa isi faca stampila inainte de a i se elibera cui-ul si emite documente anterior acelei date? cat de valabile sunt acele documente?
multumesc
Buna ziua. Am vandut un apartament acum 6 luni si cumparatoarea nu si-a facut contract la ENEL si Distrigaz pe numele ei decat dupa cca 3 luni (timp in care a consumat curent si gaze, dar facturile veneau pe numele meu ); cand si-a incheiat contracte cu furnizorii de utilitati a "omis" sa achite si acele facturi, astfel incat, in momentul de fata eu am niste sume de plata si penalitatile aferente, fara sa fi fost consumul meu-dovada este chiar contractul de vanzare cumparare si un proces verbal cu indexurile contoarelor.
Ce ma intriga este faptul ca in momentul incheierii contractelor de utilitati nu i s-a cerut sa achite sumele, cu toate ca inainte de vanzarea apartamentului nu fusesera inregistrate consumuri (nu a locuit nimeni in apartament timp de cateva luni), ci doar imediat dupa incheierea contractului de vanzare al apartamentului
Ce mai pot sa fac ca sa o oblig pe cumparatoare sa achite facturile?
Va multumesc
Buna ziua
In situatia in care un dezvoltator mai are in proprietate intr-un bloc circa 10% dintre apartamente (restul fiind vandute si asociatia de proprietari constituita si in functiune), respectivele apartamente fiind nelocuite, in ce masura exista vreo cale legala sa nu mai plateasca intretinerea nici macar pentru cota indiviza-asa cum i se calculeaza in prezent.
La semnarea unui contract de vanzarea unei locuinte este obligatorie aceasta asigurare? sau se poate incheia contractul notarial si fara asigurarea obligatorie?
Buna ziua. Certificatele de atestare energetica urmau sa devina obligatorii de la 01 ianuarie 2011, in cazul vanzarii unei locuinte. Notarii au primit comunicari in acest sens? Pot sa autentifice contracte de vanzare cumparare si in lipsa certificatului? Ce se mai stie despre subiect?