avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate cristinne09

Activitate cristinne09

Buna ziua!

Doresc sa primesc o lamurire in legatura cu decizia de numire pe o catedra din invatamant. Situatia este in felul urmator: anul trecut s-a schimbat denumirea scolii si anul acesta am primit decizii cu noua denumire a scolii. Problema mea este ca directorul ne inmaneaza documentul respectiv in copie, originalul pastrandu-l la scoala. Va rog sa-mi spuneti daca este corect.

MUltumesc anticipat.
Răspuns la discuția necesitatea incheierii CCM
multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția necesitatea incheierii CCM
Practic, negocierile nu inainteaza tocmai din cauza art. amintit. unii colegi considera ca incheind CCM nu se mai poate declansa greva.

cred ca ar fi trebuit sa formulez asa: ce se intampla daca angajatii refuza incheierea CCM?
Buna seara,
societatea la care lucrez a inceput negocierile pentru incheierea CCM. Intrebarea mea este: ce se intampla daca nu se incheie un astfel de document, luand in considerare ca, potrivit art 164 din legea dialogului social "pe durata valabilitatii unui contract sau acord colectiv de munca angajatii nu pot declansa conflict colectiv de munca"...practic ni se interzice dreptul constitutional la greva....
multumesc de raspuns,din ce inteleg are de platit din urma cu doi ani acei 5,5% pana in prezent ?
Răspuns la discuția vanzare teren cu probleme mari...
multumesc mult de tot...matusa a primit banii in mana,n-a facut cu tata nici o hartie,a fost la intelegere : poftim banii...acum daca tata e mort pretinde mai mult si vrea de la mine...nu stiu ce are ea de gand sa faca dar o sa trimit intamp[inarea exact asa cum scrie mai sus si vedem !
multumesc mult inca o data !
buna seara ! am si eu o intrebare....
Sotul meu a infiintat de doi ani un PFA si isi plateste singur vechimea la casa de pensii de la infiintarea pfa-ului ...
intrebarea este daca vechimea este valabila daca nu se plateste la casa de sanatate nimic...poate sa ma lamureasca cineva ? e obligatoriu a sa plati la casa de sanatate?
Răspuns la discuția vanzare teren cu probleme mari...
multumesc pentru raspuns,multumesc mult.....
asa o sa fac !prin posta merge sa o trimit? ca sa nu mai ma duc iar 200km pana acolo ?

dar cu matusa tatalui cum fac ca-mi cere bani iar,ma tot suna,ma ameninta ca face una' alta...tata i-a platit suma de pe parcela ei(i-a dat banii in mana direct fara acte)...ea sta la 300km distanta si de aia l-a mandatat prin procura notariala pe tata sa vanda si parcela ei !
se poate anula precontractul dintre tata(mandatar al ei) si societatea cumparatoare ?
buna seara,am si eu o nelamurire poate ma ajutati va rog !
in 2007 tata a vandut 2 parcele de pamant la tara,una mostenire de la parintii lui si una a matusii sale mandatat prin procura notariala de la dansa.s-a facut doar un precontract de vanzare-cumparare urmand a se finaliza actele.
intre timp tata a decedat si societatea cumparatoare trimite citatii pe numele lui acasa,m-am prezentat la un proces,am dat avocatului societatii o copie a certif. deces al tatalui si acum imi vin citatiile pe numele meu si al mamei.
ma intereseaza ce sa fac ca sa nu ma prezint(nu ma mai intereseaza acel pamant si cred ca prin aceasta actiune se doreste obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de proprietate)....cica trebuie sa trimit un inscris in caz de neprezentare,cum sa-l formulez?merg la notar cu mama ?
si ma mai intereseaza daca acea matusa mai poate da actele inapoi,ca tot ma ameninta ca mai vrea bani iar acum...offfff....
astept raspunsurile voaste,va multumesc !