avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate d3ath_sm0k3

Activitate d3ath_sm0k3

Răspuns la discuția Formular A1 necesar sau nu ?
Ok, dar la ce suma? La salariul minim pe economie? Sau se va impozita si diurna?

Răspuns la discuția Formular A1 necesar sau nu ?
freeelis a scris:

Daca este angajat in Romania ,nu are de ce sa plateasca impozitele si taxele in strainatate.


In cazul in care nu are formularul A1.
Răspuns la discuția Formular A1 necesar sau nu ?
Dar daca salariatul este platit cu salariu minim pe economie, impozitele si taxele pe care trebuie sa le plateasca in strainatate se aplica acestui salariu? Banuiesc ca diurna si costurile cu cazare si transport nu se iau in considerare.
Este vorba de prestari servicii si este o tara membra UE (Belgia). Dar din cat am mai citit am inteles ca pentru a nu plati taxele acolo ( eu ca angajat al firmei mele) trebuie sa obtin un document A1 care atesta ca imi platesc taxele in Romania.
Doresc sa lucrez pentru firma la care lucrez acum, dar ca persoana juridica pentru a imi putea plati taxele (mai mici) in Romania.
Buna ziua, asa cum zice si titlul doresc sa imi infiintez o firma in Romania dar sa imi desfasor activitatea in strainatate. As vrea sa stiu daca este legal si ce pasi trebuie sa urmez.
Multumesc!
Răspuns la discuția Citatie la politie
Am inteles. O sa sun azi de dimineata sa vad ce o sa imi zica cei de la politie. Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua, am primit o citatie sa ma prezint la politie (Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate) pe data de 27 mai.
Despre ce e vorba....in 2011, intr-o dimineata m-am trezit cu 2 agenti de politie care m-au escortat la Bucuresti.Acolo am aflat ca era vorba despre o organizatie care vindea masini "false" pe ebay. Eu eram acuzat ca as fi fost unul dintre cei ce trebuiau sa ridice banii de la western union. In aceeasi situatie cu mine erau mai multe persoane....unele dintre ele au marturisit.
In cazul meu acuzatiile nu erau adevarate- in datele in care spuneau ei ca as fi ridicat bani, eu eram la munca-lucru confirmat de colegi si sefi.Eu lucram in Mangalia si ei spuneau ca ridicasem bani din Suceava, Bucuresti, Craiova...etc.
Ei sustineau ca persoana care a ridicat banii eram eu pentru ca a prezentat buletinul meu. Eu am presupus ca mi-au facut o clona a buletinului....asta am precizat si la politie.
Am dat atunci o declaratie in care precizam aceste lucruri si au zis ca e ok...o sa ma mai contacteze daca e nevoie.
Acum pe citatie scrie ca sunt chemat deoarece s-a schimbat incadrarea juridica a faptei.
Eu nu sunt in tara si pentru mine ar insemna o incercare financiara si riscul de a imi pierde locul de munca.

Aveti idee ce ar putea fi? Ce as putea face? Ma poate reprezenta un avocat fara sa fie necesara prezenta mea?
Răspuns la discuția Masina cu numere straine
Ok. Multumesc!
Buna ziua. Planuiesc sa vin in vacanta in Romania. Detin o masina inmatriculata pe Belgia . Problema ar fi cu folia de pe geamuri. Aici nu exista acea inscriptie care zice ca folia e aprobata RAR (nici nu ar avea cum). Ma puteti indruma spre un text de lege care spune ca odata ce masina nu e inmatriculata pe Romania nu sunt in vigoare reglementarile RAR (pentru mine asta e logic, dar.......) parca ma si vad oprit de 10 de ori pe drum plus ca numerele sunt si rosii. Va multumesc!