avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formular A1 necesar sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formular A1 necesar sau nu ?

Sunt administratorul unei societati comerciale, in domeniul constructiilor (productie tamplarie pvc si montaj). Un urma unor imprejurari,am prins un contract, cu locul montajului in Italia. Ma voi deplasa acolo impreuna cu inca 2 angajati, cu durata totala de 7 zile, din care 5 zile efectiv vor fi lucratoare. Nu sunt din pacate lamurit,daca este sau nu necesar formularul A1, deoarece, din cercetarile mele online, ar rezulta ca teoretic ma incadrez in cazurile care NU necesita acest formular, pe motiv ca instalarea/montarea lucrarii nu depaseste ca durata numarul de 8 zile.
Imi puteti confirma sau infirma aceasta informatie, in baza legilor in vigoare?Sau informatia detinuta de mine nu mai este de actualitate?
Cel mai recent răspuns: confidus , utilizator 16:19, 28 Ianuarie 2015
Formularul A1 este obligatoriu numai in cazul in care se detaseaza lucratori romani in UE.
Pot fi sigur ca documentele de delegare sunt recunsocute in Italia, de catre legea lor?Pentru ca citind tot pe acest forum, am descoperit ca sunt state i ncare nu exista separat notiunea de delegare si detasare,caz in care pot fi facut responsabil conform legislatiei lor,desi mi se apre o aberatie,atatta vreme cat se presupune ca intreaga legislatie ar treubi sa fie armonizata la nivel european...
Rog sa acordati si atentie deosebita faptului ca oricum deplasarea are un total e 7 zile, din cate am inteles e vorba si de un numar maxim de 8 zile. Rugamintea insa este ca afirmatiile Dumneavoastra sa fie consolidate cu trimitere catre o lege in care sa pot citi si gasi acele prevederi (nu e encesar pana la ultimul articol,dar macar o indrumare generala...).
Va multumesc!
1. Prevederile legale din Italia cel mai bine la cunoaste un avocat de acolo si nu unul din tara.
Din cate cunosc legea naţionala referitoare la detaşarea lucrătorilor este Decretul legislativ nr. 72 din 25 februarie 2000, publicat în Gazeta Oficială a Republicii Italiene nr. 75 din 30 martie 2000

2. Ceea ce am afirmat in primul mesaj gasiti reglementarea in Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială şi, respectiv, in Regulamentul (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială.

3. Pentru angajatii unei firme cu sediul intr-un stat membru ce-si detaseaza angajatii in baza unui contract comercial cu un partener dintr-un alt stat memembru, pe teritoriul acestuia din urma, exista trei exceptii ce permit plata taxelor in si la cuantumurile din statul de resedinta:
- posesorii formularului portabil A1
- muncitorii transfrontalieri
- muncitorii implicati in montajul unor piese/utilaje, etc - cu conditia ca perioada de montaj sa nu depaseasca 8 zile
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Gasiti aici toate informatiile de care aveti nevoie de la sursa cea mai sigura:

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

regulament (cee) nr. 1408/71 mihaiantonache mihaiantonache Buna seara, Citez dintr-un mesaj gasit pe forum: \"Am inteles ca de la 1 mai 2010 s-a schimbat Regulamentele (CEE) nr. 1408/71 şi 574/72 vor fi înlocuite ... (vezi toată discuția)
Formularul a1 Borza Borza Buna, Am inteles ca de la 1 mai 2010 s-a schimbat Regulamentele (CEE) nr. 1408/71 şi 574/72 vor fi înlocuite de Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al ... (vezi toată discuția)
Angajare de personal pt santier in italia marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com In ce conditii si ce implicatii fiscale ar avea o firma inreg.in Romania dar care desfasoara activitate in constructii in Italia daca ar angaja pe linga ... (vezi toată discuția)