Speta este urmatoarea: firma X are de luat niste bani de la firma Y, iar firma Y are de luat niste bani de la firma Z (pe baza unor contracte).
Firma Y doreste incheierea unui contract de cesiune de creanta in 3, astfel: X = cesionar, Y = cedent, Z = debitor cedat.
"Obiectul contractului consta in cesiunea creantei pe care Y (cedentul) o are asupra lui Z (debitor cedat), creanta pe care X o are asupra lui Y, in calitate de cesionar.
Cesionarul X accepta transmiterea dreptului de creanta pe care cedentul Y il are asupra debitorului cedat Z, in scopul stingerii debitului cedentului."
Este ok acest contract? (mai ales pentru cesionarul X?)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: mama a plecat de acasa cu un alt barbat, luand si copilul minor cu ea (plecata de miercuri, 22.06.2011). Tatal a incercat disperat sa-i gaseasca, a fost si la politie (dar i se spune ca daca e plecat cu mama naturala nu au ce sa faca), etc.
Ce proceduri ar trebui sa urmeze tatal pentru a-si gasi copilul?
Deoarece nu am carte de munca (inca), nu stiu in ce calitate as putea sa reprezint aceasta firma... :(
Modelul de mai jos vi se pare ok?
IMPUTERNICIRE
Subsemnatul, ________________ , domiciliat in _________________, in calitate de asociat al SC_________________ SRL, cu sediul in ___________ , inmatriculata la ORC sub nr. _________________/_________________, imputernicesc prin prezenta pe Dna......., _________________, domiciliata in _________________, posesoare a _________________,
sa reprezinte interesele societatii noastre in dosarul nr. ______/_______ aflat pe rolul ..............................................., cu termen de judecata ......................
Sus-numita este in drept să formuleze şi să susţină apărările necesare, sa ridice exceptii procesuale si să pună concluzii orale sau scrise în această cauză.
De asemenea, sus-numita este imputernicita sa depuna documentele doveditoare ca s-a depus bilantul, precum si alte documente financiare, in copie.
DATA SEMNATURA + STAMPILA
D-lui Judecator al Tribunalului Bucuresti, Sectia a-VI-a Comerciala
Am avut un proces cu Politia Rutiera (pt anularea unui proces verbal prin care s-a dispus ridicarea unei masini + amenda), proces pe care l-am castigat (a trecut si termenul in care Politia putea depune recurs, deci e gata :) ).
Acum ar trebui legalizata hotararea judecatoreasca, nu? Imi puteti spune, va rog, care sunt pasii necesari realizarii acestei 'operatiuni'? (am idee de cateva acte necesare, dar nu sunt sigura daca sunt toate si, in plus, mai am nevoie de cateva detalii la fiecare):
- cerere tip legalizare (o gasesc la arhiva Judecatoriei?)
- viza de la judecatorul de serviciu (???)
- timbru judiciar (care este valoarea acestuia?)
- taxa timbru (care este valoarea acesteia si de unde se poate lua? Cumva de la Dir. Impozite si Taxe a sectorului de domiciliu?)
- alte acte/documente/taxe, etc???
Dupa "colectarea" acestor acte, care este urmatorul pas?
Acum vin intrebarile privind "recuperarile" :P :
- de unde recuperez banii reprezentand amenda contraventionala? (cumva de la Adm. Financiara?).
- punctele luate de pe permis?
- si...cea mai grea dintre intrebari: cum recuperez banii de la firma de ridicare? :D ("contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul si depozitarea vehiculului")...procedura, acte necesare, etc.
Stiu ca sunt cam multe semne de intrebare :P , dar m-ati face extraordinar de fericita daca m-ati ajuta!
Multumesc!
Sunt angajata la o firma de consultanta de aproape 2 saptamani (acum vreo cateva zile am dat actele pt cartea de munca, deci nu stiu daca sunt "in legalitate", momentan :P).
Peste cateva zile, firma (parat) are un proces cu ONRC (reclamamt) pt Fond - dizolvare societate (art. 237 alin. 1 lit. b) din Legea 31/1990, republicata). Intre timp, s-au depus situatiile financiare aferente anului 2007.
Eu sunt doar licentiata in drept, iar firma ar dori sa merg in instanta sa o reprezint (din cate stiu eu, e vorba doar de niste proceduri formale, nu?).
Intrebarea mea este: am dreptul/posibilitatea de a face acest lucru?
Ah, si pt ca tot a venit vorba :D , imi puteti spune si care sunt acele proceduri formale care ar trebui facute?
Am si eu urmatoarela nelamurire / intrebare: pe Bd. Iuliu Maniu (sector 6) exista locuri de parcare "in spic", special destinate acestui scop, semnalizate prin indicatoare si marcaje corespunzatoare (/ / / / /). Dar, ultima linie de la sfarsitul marcajului nu este perpendiculara (oblica), ci este 'rotunjita'... Masina stationata in acel loc se considera a fi parcata neregulamentar?