avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Licentiat in drept - poate reprezenta in instanta ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Licentiat in drept - poate reprezenta in instanta firma la care este angajat?

Buna ziua,

Sunt angajata la o firma de consultanta de aproape 2 saptamani (acum vreo cateva zile am dat actele pt cartea de munca, deci nu stiu daca sunt "in legalitate", momentan :P).
Peste cateva zile, firma (parat) are un proces cu ONRC (reclamamt) pt Fond - dizolvare societate (art. 237 alin. 1 lit. b) din Legea 31/1990, republicata). Intre timp, s-au depus situatiile financiare aferente anului 2007.
Eu sunt doar licentiata in drept, iar firma ar dori sa merg in instanta sa o reprezint (din cate stiu eu, e vorba doar de niste proceduri formale, nu?).
Intrebarea mea este: am dreptul/posibilitatea de a face acest lucru?
Ah, si pt ca tot a venit vorba :D , imi puteti spune si care sunt acele proceduri formale care ar trebui facute?

Va multumesc foarte mult! :)
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 14:27, 26 Februarie 2010
Administratorul societatii poate delega orice persoana pentru reprezentare, cu o imputernicire cu stampila soc. La termenul de judecata sa aveti la dvs dovada ca ati depus bilantul respectiv.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
victoriada, utilizator
Puteti reprezenta firma unde lucrati cu carte de munca in virtutea unei imputerniciri , in care se va mentiona in calitate de ce o reprezentati , daca nu de consilier juridic. Penrtu formalitatile de la instanta pe langa imputernicire semnata si stampilata, veti prezenta documentele doveditoare ca s-a depus bilantul si alte documente financiare in copie, solicitand respingerea cererii ORC de dizolvare a societatii.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri! :)
Deoarece nu am carte de munca (inca), nu stiu in ce calitate as putea sa reprezint aceasta firma... :(
Modelul de mai jos vi se pare ok?

IMPUTERNICIRE
Subsemnatul, ________________ , domiciliat in _________________, in calitate de asociat al SC_________________ SRL, cu sediul in ___________ , inmatriculata la ORC sub nr. _________________/_________________, imputernicesc prin prezenta pe Dna......., _________________, domiciliata in _________________, posesoare a _________________,
sa reprezinte interesele societatii noastre in dosarul nr. ______/_______ aflat pe rolul ..............................................., cu termen de judecata ......................
Sus-numita este in drept să formuleze şi să susţină apărările necesare, sa ridice exceptii procesuale si să pună concluzii orale sau scrise în această cauză.
De asemenea, sus-numita este imputernicita sa depuna documentele doveditoare ca s-a depus bilantul, precum si alte documente financiare, in copie.
DATA SEMNATURA + STAMPILA
D-lui Judecator al Tribunalului Bucuresti, Sectia a-VI-a Comerciala
Da cu mentiunea ca ar trebui sa primesti imputernicire de la administrator

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma mihaela nedelea mihaela nedelea In situatia unei societati comerciale care nu a mai avut activitate din dec.2003 pana in prezent, a fost susupendata pe o perioada de 3 ani (termenul ... (vezi toată discuția)
Radiere srl orlandoseb orlandoseb cum se face radierea unei firme care nu a avut activitate niciodata? firma a fost înfiintată în anul 2005 au fost depuse declaratii ca nu a avut ... (vezi toată discuția)
Sc dat in judecata de orc Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Buna ziua, dragi forumisti, un prieten are o societate comerciala, fara activitate, depune la timp toate documentele necesare ( bilanturi, declaratii ... (vezi toată discuția)