avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate prima21vera

Activitate prima21vera

Discuție PFA
Buna ziua,
Am o intrebare daca puteti sa ma lamuriti si pe mine....vreau sa deschid un magazin si vreau sa stiu ce presupune un PFA, daca infiintez un PFA va trebui sa platesc ceva taxe la stat dupa infiintare daca nu am momentan rulaj pe firma?Pot sa-mi fac ca si sediu momentan locuinta mea si dupa sa schimb sediul social?
Discuție Magazin SH
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra :
Ce acte si autorizatii trebuie pentru deschiderea unui magazin de haine second hand ?De fapt ce ar trebui sa fac pentru inceput?
Răspuns la discuția inselaciune
Buna seara,
va rog sa-mi spuneti in sit in care va trebui sa-mi recuperez prejudiciu de la acesti inculpati si acestia nu au venituri sau bunuri personale ce ar trebui sa fac pt a-mi recupera prejudiciu?

Multumesc!
Discuție inselaciune
buna seara.

sper ca cineva sa ma poata indruma cu un sfat in problema mea. Acum aproape 2 ani am cumparat o garsoniera in Bucuresti( in mom achizitionarii toate actele au fost in regula inclusif extrasul de carte funciara de la OCPI) iar la o saptamana dupa ce mi s-a intabulat am fost instiintat de OCPI ca la sesizarea DGP Bucuresti in Cartea funciara a imobilului s-a inscris existenta unui litigiu. Dupa o declaratie la politie am aflat ca primul proprietar al garsonierei a reclamat faptul ca aceasta garsoniera s-a vandut fara voia lui( i-au fost furate actele de proprietate si buletinul, la notar s-a prezentat o persoana care semana cu el si a facut procura de vanzare catre un alt infractor, acesta a vandut garsoniera catre un alt intermediar de la care am cuparat eu fara sa banuiesc ca exista vreo problema cu aceasta garsoniera). In urma unui proces ce a tinut un an si cateva luni solutia data de instanta a fost: desfiintarea actelor de vanzare si reintrarea in posesie a primului proprietar si eu sa fiu despagubit de catre cei care au furat actele proprietarului si au facut procura falsa, Problema este ca cei care trebuie sa ma despagubeasca pe mine nu cred sa aiba posibilitati materiale(sau daca acestea au existat au fost transferate catre alte persoane) pentru a ma putea despagubi. Va rog sa-mi spuneti ce posibilitati am sa imi recuperez banii pe care i-am platit pentru aceasta garsoniera si daca pot deschide un proces impotriva OCPI pt ca nu am fost informat de litigiul existent pe aceasta garsoniera.

Multumesc
Nascut in anul 1959 luna aprilie 30,angajat la data de 15 august 1976.am in grupa speciala 18 ani si 6 luni ,in grupa speciala 5 ani la legea 226/2006 ,in gr 1 ;1 an si 1 luna ,in gr 2 9 luni,perioada similata 9 ani,in prezent lucrez tot in conditii speciale lg.226/2006.Cind pot iesi la pensie a limita de virsta?
Răspuns la discuția INSELACIUNE?
in cazul in care castig procesul aceste cheltuieli se recupereaza?intra in cheltuielile de judecata care se recupereaza?
buna ziua....cat e taxa pt un avocat bun in bucuresti?
Buna ziua,
eu am cumparat garsoniera printr-o procura de la proprietarii care erau din valcea iar ei la randul lor au cumparat gars tot printr-o procura.actele mele au fost verificate procuri si toate acelea care ma interesau pe mine, ele fiind ok, am primit intabilarea si gars este in posesia mea si sunt proprietar in acte si fizic...problema a aparut la prima procura care s-a dovedit a fi falsa (adica procura care s-a facut intre cei de la valcea)Proprietarul (primul) spune cael nu a fost sa faca nicio procura ca a fost inselat si altcineva s-a dat drept el l-au imbatat si i-au furat actele gars...asa au facut o procura, prin ea au vandut-o celor de la valcea iar ei au vandut-o tot priontro-o procura noua....Procesul este bagat pe penal....a fost arestat cel care a avut procura adica cel care ne-a vandut procura( cel care avea drept asupra vanzarii) dar e in libertate iar pe langa el au fost arestati inca trei de care se spune ca unul l-a imbatat unul ia furat actele iar celelat s-a dat drept persoana in cauza....Noi am facut imbunatatiri acolo iar primul proprietar isi vrea gars inapoi, chiar daca el nu mai are nici fizic nici in acte acest drept...eu de la cine imi recuperez banii in acest caz?cei arestati sunt pusi in libertate si sunt vai de capul lor si nu cred ca ei au ceva pe numele lor, asta in cazul in care se ocupa numai cu asa ceva.....
Buna ziua,
va rog sa-mi spune-ti parerea dumneavoastra referitoare la urmatoarele aspecte:
- in cazul in care instanta hotaraste sa anuleze actul de vanzare cumparare si garsoniera sa revina primului proprietar, eu de cine voi fi despagubit?
-in cazul in care cei de la care trebuie sa-mi recuperez prejudiciul nu au bunuri pe numele lor si nici venituri personale cum voi mai putea sa-mi recuperez banii?

Multumesc
Buna ziua,
eu sunt cumparator de buna credinta, toate actele au fost in regula, le-am verificat inclusiv extrasul de carte funciara.Mentionez ca imobilul era intabulat pe numele celor de la care am cumparat garsoniera.Am cumparat gars printr-o procura care a fost verificata si era in regula.Problema apare la prima vanzare, la primul proprietar care spune ca nu a vandut dar imobilul a foat intabulat pe numele celor de la care am cumparat eu gars si nu existau inscrieri privitoare la sarcini in extrasul de carte funciara.