avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate svarga

Activitate svarga

Multumesc pentru raspunsul prompt si documentat.
1.+2. Sa inteleg ca daca contractele sunt incheiate intre furnizorii de utilitati si persoana fizica, proprietar al imobilului, persoana juridica utilizatoare le poate achita direct catre acesti furnizori in baza contractului de comodat ?
In contabilitate va anexa facturile venite catre proprietarul cladirii ?
3. Daca se stipuleaza in contract firma isi poate asuma cheltuielile de intretinere a cladirii ?
4. Da OK, este normal.
O persoana juridica are in utilizare o cladire proprietate a unei persoane fizice in baza unui contract de comodat.
Se poate specifica in contractul de comodat ca persoana juridica restituie proprietarului cheltuielile aferente utilitatilor in baza documentelor justificative ?
In acest caz, desi utilizatorul este o persoana juridica, va plati tarife de persoana fizica, e o problema ?
Deoarece proprietarul nu face venit din aceasta operatiune se influenteaza cu ceva spiritul contractului de comodat ?
I se impun proprietarului ceva obligatii fiscale suplimentare ?

Răspuns la discuția Protejare traducere
Produsul soft este protejat de o cheie de protectie, dar manualul in romaneste este o optiune care se vinde separat, intr-o forma tiparita.
Vreau sa evit ca, in conformitate cu buna traditie locala, manualul sa se multiplice de la client la client, pe baza de "prietenie" ...
Reprezint, in Romania, ca firma, o companie austriaca, pentru distributia si asistenta tehnica a unei aplicatii software. Manualul de utilizare al aplicatiei vine in engleza sau germana fapt pentru care am realizat traducerea in limba romana, cu foarte multe eforturi si cheltuieli. Sunt pe cale de a lansa pe piata manualul, dar vreau mai intai sa ma asigur ca nu va fi copiat ilegal. Am de la firma austriaca, atat acordul explicit de traducere in limba romana a manualului, cat si dreptul de distributie al acestuia. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, care este procedura de protectie pe care trebuie sa o urmez ?
Am o casa pe care am dezmembrat-o in mai multe apartamente cu numere top diferite.
Scopul a fost sa pot folosi diversele topuri in diversele credite bancare, deaorece folosesc o parte din spatii ca si spatii comerciale si sedii de firma.
Anul acest aflu cu stupoare de la Directia Fiscala ca vor sa considere fiecare apartament ca si o alta cladire si deci sa ma impoziteze suplimentar, pe motivul ca au numere top diferite. Codul fiscal se refera la o alta cladire ca si alta adresa decat cea de domiciliu dar cei de la Directie nu sunt de acord. Ce sa fac ?
Răspuns la discuția Copyright traduceri
Suntem intr-o relatie de tip producator-distribuitor national de peste 4 ani, dar in contract nu avem o protectie in sensul celor expuse.
Produsul software in cauza, are peste 10 ani vechime, este facut intr-un mediu universitar combinat cu un mediu privat si este raspandit in toata lumea, deoarece este unul din primele 3 produse de virtualizare a evenimentelor auto (reconstituirea accidentelor).
Acest produs eate acceptat ca proba in justitie, de catre foarte multe tari si este deja folosit si in justitia noastra, cu caracter consultativ.
Principalii beneficiari sunt expertii judiciari auto, societatile de asigurari, Politia si Institutul National de Expertize Criminalistice precum si 5 universitati care au sectii de profil.
Initiativa acestor traduceri ne apartine, intr-o colaborare dintre o firma privata si o Universitate.
Doresc sa aflu ce trebuie sa fac pentru a proteja acest urias efort (doar manualul are peste 330 de pagini de o inalta tehnicitate) si ce trebuie sa cer producatorului.
Mentionez ca intregul cost al acestui efort il suporta firma privata.
Sunt reprezentantul unui produs software in Romania.
Am facut traducerea meniurilor si a manualului.
Cum ma pot proteja de eventuali alti revanzatori ca sa nu poata distribui produsul cu traducerile mele incluse ?
Ce garantii trebuie sa cer producatorului produsului in acest sens ?