avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate CountPorcula

Activitate CountPorcula

Răspuns la discuția restante telefonie mobila
Sa nu cumva sa platiti ceva. Nu au ce sa va mai faca , o sa incerce sa va sperie sa nu cadeti in plasa si sa nu cumva sa acceptati daca va fac oferta "plateste d-le si tu aia 60 de lei si te lasam in pace" orice plata e o recunoastere a facturii si duce la anularea prescrierii. Legal le-ati t***-o nu mai pot face absolut nimic decat sa bata din gura,....

p.s. de asemeni sa nu semnati daca primit vre-o recomandata de la ei si sa nu recunoasteti nimic daca vorbiti cu mai mult de un reprezentant de-al lor. De asemenea feriti-va pe cat puteti de convorbiri inregistrate sau aveti grija ce spuneti (Eu am facturi neplatite, d-le nu stiu nimic de nici o factura,... astia vorbesc prostii, eu sunt model de moralitate si corectitudine mint astia de ingheta apele :D)
Răspuns la discuția Penalizari factura mobil
Trage de timp inca doua luni si ceva de la data scadentei facturii dupa care pot vorbii cu ursii nu cu tine. Sa nu le platesti nimic (sau tot sau nimic) orice suma platita iti anuleaza prescrierea facturii (e o recunoastere), nu vorbesti nimic in care sa fi inregistrat (cu instiintare inainte), nu semnezi nimic. Si eu am fost intr-o situatie similara si chiar azi i-am dat humiliation la un agent de-al firmei de recuperari.
Răspuns la discuția Prescriere creanta?

Tin sa multumesc pe aceasta cale site-ului avocatnet.ro si userilor de pe el precum si moderatorilor si altor prs care mi-au dat sfaturi. .

[editat de moderator- discutiile dvs cu alte persoane nu pot face subiect de discutie pe forum, reformulati daca aveti intrebari fara numele societatilor implicate si fara cuvinte jignitoare , multumesc pt intelegere]
Răspuns la discuția Infractor pe proprietate
Multumesc de raspunsuri,.... deci per total am avut dreptate
Vorbeam cu un coleg de servici de urmatoarea chestie:
Daca un hot intra pe proprietatea mea (sa zicem gradina chiar si casa) eu am voie sa il bat pana il las lat? Din cate stiu era o chestie ca doar in situatia in care pot demonstra ca imi era pusa viata in pericol, sau daca pot dovedii clar ca "folosirea fortei" a fost absolut necesara deoarece hotul era violent, altfel pot sa ii fac doar atatea lovituri cate imi face el mie. Din cate stiu este o chichita in legislatia romana facuta ca multe altele sa scape cine trebe,..... V-as ruga daca se poate un articol de lage daca cumva stiti. Ms. anticipat
Ok multumesc de raspunsuri
Deci odata prescrierea facturii expira si restul?
In data de 27.04.2011 ar trebui sa mi se prescrie o datorie (factura) la o firma de telefonie mobila in valoare initiala de 150 ron (neplatiti pentru ca au calculat ei gresit la momentul respectiv). In momentul in care am semnat contractul cu operatorul de telefonie mobila am semnat pe o perioada de 24 de luni fiin de acord (semnand) cum ca in caz de reziliere mi se poate aplica o taxa de reziliere de 150 E, penalitatile fiind de 0.5% pe zi putand depasii valoarea datoriei. Factura neplatita dateaza din martie 2009 urmand dupa cum am spus sa se prescrie in aprilie 2012. Factura a fost trimisa unei firme de recuperare creante care tot mi-au trimis instiintari de plata (pe care nu le-am prea bagat in seama). In acele instiintari de plata era trecuta si datoria de 150E (+penalizarile aferente neplatii ei). Intrebarea mea este in date de 27.04.2012 mi se vor sterge amandoua (presupunand ca se ajunge) sau doar datoria (+penalitatile) facturii de 150 ron? va multumesc pentru raspunsuri.

A fost in primul rand greseala firmei de telefonie mobila, care at. si-a recunoscut-o si a venit cu solutia "pai da am gresit noi ne scuzati,... scadem din celelalte facturi" at m-am enervat si nu am platit (eram student pe at si no viata de student stateam mai prost cu banii), nu vad de ce sa platesc sincer nu imi place sa imi iau teapa dubla (si de la firma de telefonie si de la recuperatori), factura e scadenta in aprilie 2009 deci in apr. 2012 s-a prescris. Intrebarea e ei mai pot sa imi mai ceara ceva, taxele de penalizare + reziliere contract. Se prescrie doar factura sau si acestea?
Bun dar tot nu am inteles cateva lucruri.
Faptul ca mai aveam perioada contractuala cu firma de telefonie mobila inca 12 luni imi modifica perioada de prescriere a facturii sau nu?
Se ia in calcul factura emisa sau notificarea cum ca contractul meu va fi reziliat si trebuie sa platesc factura+penalizari+taxa reziliere. Multumesc pt raspunsuri.