avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate delia123corina

Activitate delia123corina

A avut cineva ( sau a auzit cineva) probleme cu despagubirile din partea Omniasig? Vorbesc de asigurare de accidente pentru angajatii firmei (platita de firma). Mi-a spus cineva asta (un concurent al lor, binenteles) ca nu ma sfatuieste sa fac asigurare pentru angajati la Omniasig pt ca despagubesc foarte greu si ca au multe procese pe rol din aceasta cauza.
Plus de asta ati auzit de o societate de asigurare care, la primul accident, la prima persoana, a vazut salarul si a zis ca ne mareste tariful pt ca, vazand salarul acestuia pe adeverinta de venit, au zis ca la asa salarii toti oamenii (cand vor vedea ce despagubire pot primi) isi vor provoca accidente ca sa poata incasa asigurare?
Mi-ar place sa aud si alte pareri in legatura cu asta.
Multumesc.
Va felicit pentru initiativa!!!! Si eu m-am lovit de aceasta problema in ultimele luni, fiind nevoita sa caut disperata modele de contracte. Si am cumparat pana la urma o carte pe care, sincer, am dat banii degeaba (nu putini!!!). Nu sunt de meserie , asa ca nu am pretentii la modele super complicate dar initiativa Dvs. este excelenta. As vrea sa pot ajuta si eu .......:( Nici nu se pune pb, va fac reclama "vorbita" printre prieteni.
Un angajat nou de-al meu m-a intrebat daca poate sa-si puna soacra in intretinere pentru deducerea de impozit. Soacra dansului este pensionara cu o pensie cam la 130 de lei. Mi-a spus ca la firma unde lucra i-au acceptat-o. Poate sa declare ca ii in intretinerea lui? Eu stiam ca pentru deducere persoanele in intretinere nu trebuie sa obtina venituri. Ma lamureste cineva si pe mine, va rog?Multumesc.
Am urmatoarea intrebare : firma la care lucrez va prelua 20 de persoane de la firma XXXX. Cele 20 de persoane sunt membri in sindicatul firmei XXXX si vor sa ramana in continuare.Pot sa faca chestia asta? Si eu pot sa le retin si sa virez in continuare cei 1% pe luna, cotizatia la sindicatul firmei XXXX?. Ma lamureste si pe mine cineva cum functioneaza treaba asta?Trebuie incheiat ceva protocol?Legea ce zice?
Multumesc
Poate cineva sa-mi spuna cum se procedeaza in urmatoarea situatie: vanzatorul are termen de eliberare a apartamentului pe data de 1 iulie. Cu toate acestea refuza sa-l elibereze, mai mult , vrea sa si-l rascumpere. Am stabilit aceasta data acum 5 luni, cand am semnat CVC.in CVC este o clauza asa :"prezentul incrisreprezinta titlu executoriu , in conformitate cu prevederile art. 66 din legea 36/1995".
Cum procedez sa-l evacuez legal si in termenul cel mai scurt posibil?
Multumesc. Astept raspuns.
Poate sa-mi spuna cineva daca a iesit ceva lege care sa stipuleze daca se pot inmatricula masinile EURO 2 cu numar strain. Masina este din 1996.Stiam ca se poarta discutii pentru o asemenea lege care sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2007 sau chiar mai repede.Au ajuns la o concluzie?
Multumesc.
Sper sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. S-a infiintat o noua societate SRL avand ca si actionari o firma din Romania si 2 persoane fizice straine. A fost redactat actul constitutiv al societatii, autentificat la notar. cum se procedeaza pentru varsarea capitalului social? Trebuie sa deschid inainte cont la banca? Persoanele fizice straine sunt plecate din tara si nici o sansa sa revina prea curand. Eu sunt delegatul din partea firmei din romania, asociata la aceasta firma noua. Pentru firma mea pot sa depun banii, dar ce fac cu ceilalti doi? Mi s-a spus sa ma ocup, treaba mea cum.
Ma poate lamuri cineva cum sa procedez? Ma duc la banca si zic ca depun in numele lor? Daca nu mi-am deschis contul unde voi depune banii astia???!!:-/
Astept o lamurire, multumesc.
Multumesc la toti. am primit raspunsul de la ITM : intr-adevar am dat afara doar o singura persoana , deci neffind vorba de concediere colectiva nu a trebuit sa respect regula celor 9 luni. Plus de asta , in ochii ITM-ului si al codurilor COR, "proiectant inginer mecanic" nu este totuna cu "inginer mecanic." Asa ca...m-am scos.
Multumesc din nou
Poate nu am inteles bine dar... in viziunea statului roman doar tinerii care isi construiesc o casa pot fi favorizati? Dar cei care isi cumpara primul apartament ce vina au? Tot pe cei care au sa-i ajutam, nu? Ce parere aveti?
Acum 5 luni jumatate am dat afara un angajat cu art. 65. era incadrat "proiectant inginer mecanic". Acum avem nevoie sa angajam 2 persoane care dorim tot ca si ingineri mecanici. am inteles ca nu pot sa-i angajez acuma. Care ar solutiile? Sa le gasesc o alta incadrare, de exemplu "expert inginer mecanic", "inginer de cercetare in mecanica"??? Va rog, un raspuns mititel, asa ca idee.
Multumesc