Am negociat un brut de 670si o sa platesc dublu plus 25% spor de noapte.
Pentru cele 4 ore din 12, trebuie sa le dau spor? Nu am ocazia sa le dau liber. Dumnealor imi presteaza numai sambetele si duminicile, si numai ocazional - dar vreau sa fie angajati.
Va multumesc
Buna seara.
Am nevoie sa angajez doua persoane care sa pazeasca magazinul in zilele de sambata si duminica. Una va lucra numai de zi, cealalta numai de noapte.
Pentru un program de 12 ore (ca paznici- nu e munca calificata) ce salar sa negociez cu fiecare in parte.
De fapt trebuie sa le acord si sporuri...Imi puteti da un exemplu de calcul?
Va multumesc
Carnetele de munca au fost scanate la Casa de Pensii. Operare acestora a fost facuta de I.T.M. , respectiv Camera de Munca.
Ma intereseaza daca pentru orice activitate CAEN ar trebui sa am SSM, carnete, si in baza carei legi.
Va multumesc
Buna ziua.
Societatea a fost autorizata la infiintare in baza declaratiei pe proprie raspundere, in baza declaratiei pe propria raspundere data in temeiul prevederilor art.15 alin 2, din Legea 359/2004, depusa la O.R.Comertului.
Astfel, la punctul 4.1. am declarat: cunosc si respect prevederile legislatiei si ale reglementarilor generale si specifice din domeniu:
- sanitar;
- sanitar - veterinar si pentru siguranta alimentelor
- protectiei mediului
- protectia muncii
Am primit aceste autorizatii.
In urma participarii la un seminar pe probleme de munca, am inteles ca ar trebui sa inchei conventii (contracte de prestari servicii) cu persoane fizice sau juridice autorizate in vederea SANATATII SI SECURITATII IN MUNCA si INSP.RESURSE UMANE.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pentru orice obiect de activitate practicat trebuie sa inchei contract SSM?
(am inteles ca pentru IRU / transmitere REVISAL si alte probleme de munca, este doar o propunere legislativa)
Va multumesc,
Imi puteti spune care e "predicatul" din hotararea AGA...
Revoc hotararea initiala, scriu ca m-am razgandit...Nu stiu.
Scriu "se revoca" ?
Va multumesc mult!
Buna ziua,
Suntem doi asociati. Am hotarat cedarea partilor sociale catre un tert. Am depus hotararea AGA la ORC. Am inteles ca a fost publicata in M.O.
Problema este ca intre timp ne-am razgandit. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a anula intentia de cesiune.
Mai am o problema. Fratele meu, asociatul, este plecat din tara, dar am procura.
Intentia lui de a cesiona a fost pe data de 01.10.2010. Acum, la data de 08.02.2011 il pot reprezenta prin procura? Ce sa fac. Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc
Am vandut un teren si o cladire. Voi depune notificarea ulterior vanzarii.
As vrea sa stiu daca cumparatorul va putea solicita rambursare TVA.
Va multumesc
Va multumesc.
Sa aveti o zi buna !
Ma scuzati, nu inteleg. Care e baza legala?
Va multumesc