Buna ziua. Eu detin o hotarare definitiva, irevocabila si cu titlu executoriu conform careia trebuie sa mi se acorde despagubiri banesti pentru un imobil si o suprafata de teren preluate abuziv de catre statul comunist. Aceasta hotarare o am din anul 2007, an din care se afla la dosarul meu aflat de la ANRP. Nici pana la data de astazi nu am primit nici o despagubire. As vrea sa stiu care sunt sansele mele pentru a putea intra in posesia despagubirilor cat timp mai sunt in viata? Pot da statul roman in judecata? Care sunt caile prin care pot pune in practica aceasta hotarare sau trebuie doar sa astept pana cand vor avea chef cei de la ANRP sa ma despagubeasca? Multumesc anticipat.
Buna ziua! Eu detin o hotarare definitiva, irevocabila si cu titlu executoriu conform careia trebuie sa mi se acorde despagubiri banesti pentru un imobil si o suprafata de teren preluate abuziv de catre statul comunist. Aceasta hotarare o am din anul 2007, an din care se afla la dosarul meu aflat de la ANRP. Nici pana la data de astazi nu am primit nici o despagubire. Intrebarea mea este daca ma incadrez pentru o plangere la CEDO pentru a putea avea si eu parte de despagubirile care mi se cuvin si care nu-mi sunt acordate. Pe site-ul CEDO am vazut ca cererea la ei se poate depune doar in 6 luni de la emiterea hotararii si as vrea sa stiu daca asa este si daca nu mai am nici o sansa pentru a beneficia de ceea ce mi se cuvine. Multumesc anticipat.
Art. 1 Obiectul contractului il constituie efectuarea de catre Cabinetul de avocat in favoarea CLIENTULUI a urmatoarelor servicii:
Asistenta juridica si reprezentare juridica in fata tuturor autoritatilor competente din Bucuresti inclusiv Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor Bucuresti (A.N.R.P.) - Comisiile pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor, directiilor si serviciilor din cadrul institutiilor mai sus amintite, pentru studierea, completarea dosarului, solicitarea si ridicarea de inscrisuri de la autoritatile la care am facut vorbire mai sus, in scopul restituirii (in natura sau contravaloarea sa) a terenului + constructie asa cum a fost aratat prin xxxxxx a Primariei Municipiului xxxxx, in care a fost solutionat dosarul intocmit in baza Notificarii nr. xxxxxx formulata de catre numitul xxxxx, in dosarul intern A.N.R.P. cu nr. xxxxxxx.
Asistenta juridica si reprezentare juridica in fata oricaror autoritati publice locale sau centrale (Arhivele Nationale, Administratii Financiare, DITL, SPFPL, etc) in vederea solutionarii dosarului sus-mentionat.
Asistenta juridica si reprezentare juridica in fata A.N.R.P. Bucuresti in vederea depunerii, completarii, aprobarii, obtinerii si indeplinirii tuturor procedurilor privind convertirea titlului de despagubire reprezentat de Decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor.
Pentru aducerea la indeplinire a prezentului contract, Cabinetul de avocat va indeplini toate formalitatile legale necesare, va face cereri, memorii, plangeri, va depune si va ridica inscrisuri, va achita taxe, va semna in numele meu si pentru mine – Client al acestui Cabinet oriunde va fi necesar in limitele prezentului contract, semnatura acestuia fiindu-mi pe deplin opozabila.
Intrebarea pe care eu o am este daca prin semnarea acestui contract avocatul este indreptatit sa ia banii in locul meu, mai exact daca acest contract este facut in asa fel incat avocatul respectiv sa ma poata insela si sa ma trezesc ca a ridicat banii sau titlul de despagubire in locul meu si eu raman pagubit fara sa ii pot face nimic. Multumesc anticipat.
Buna ziua, ma numesc Crisu Adrian si am depus dosar la Iasi in anul 2001 imediat cum a aparut aceasta lege (10/2001) privind un imobil si un teren preluat abuziv. Primaria Iasi a trimis dosarul la ANRP in anul 2006, iar de atunci se afla in studiu la consilier. Am cerut informatii si telefonic si prin intermediul site-ului anrp si tot ce am aflat este ca este in lucru la consilier. Avand in vedere numarul de ani de cand este in lucru la consilier si varsta mea inaintata incep sa ma ingrijorez ca voi mai prinde ziua in care se vor face si despagubirile asa ca vreau sa va intreb ce se poate face pentru a afla ce se intampla cu dosarul de sta la consilier de atata vreme sau daca eu avand dosar la ANRP am dreptul/posibilitatea de a face un alt dosar la curtea europeana. Mentionez ca in dosar am anexat si o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in care se specifica faptul ca sunt indreptatit sa primesc despagubiri banesti pentru imobil si teren. Multumesc anticipat pentru orice sfat legat de ce pot face in momentul de fata.