avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate revengiu

Activitate revengiu

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie:

Persoana decedata cu 4 luni in urma, mostenire lasata 1 apartament, exista 7 mostenitori de drept. Nu exista testament sau acte de vanzare-cumparare, insa unul dintre mostenitori are certificatul de deces si contesta dreptul celorlalti la mostenire, desi ceilalti au acte doveditoare a gradului de rudenie (defunctul neavand copii, iar cei 7 sunt nepoti). Contestatarul nu vrea sa deschida succesiunea in vederea vanzarii apartamentului.

Intrebari:

1) Poate deschide contestatarul singur succesiune spunand, pe proprie raspundere, ca este unic mostenitor?
2) Se poate vedea daca s-a deschis succesiune (cum si unde)?
3) Se poate solicita la primaria de sector duplicat dupa certificatul de deces?
4) Exista vreo prevedere legala care sa sanctioneze blocarea acestor proceduri succesorale?

Multumesc
Discuție girant imprumut
Voiam sa iau un credit imobiliar de valoare mica. Insa, in 2012 am girat-o pe sora mea pt un imprumut Prima Casa, deoarece sotul ei nu avea serviciu. In feb. 2015 el s-a angajat, am vorbit la banca sa preia el rolul de girant, mi s-a spus ca dupa 1 an de angajare se va putea. Luna asta am vorbit din nou si mi s-a spus ca de fapt nu se prea poate, ca banca nu agreeaza schimbarea girantului si ca sunt niste proceduri foarte dificile deoarece statul care garanteaza prima casa are proceduri dificile si ca daca vreau credit imi dau ei pe nevoi personale pe 5 ani. Eu voiam o suma ceva mai mare pe 20 de ani, cu rata mai mica, nu o suma mai mica si cu rata tripla, deci n-am ce sa fac cu asa ceva. Deoarece mi se pare ca cei de la banca ma duc cu presul pt ca am salariul dublu ca cel al cumnatului meu si lor le convine sa ma aiba coplatitor pe mine in locul lui si pt ca mai au si interes sa-mi dea un credit de nevoi personale, as vrea sa stiu daca povestea asta cu "banca nu agreeaza" schimbarea girantului este legala. In contract nu scrie nimic de asa ceva.
Multumesc!
romibaro a scris:

exista un prejudiciu pe care l-ati suferit?


Prejudiciul nu este de natura materiala ci de timp si nervi. Am primit actele si placutele masinii dupa 33 de zile, iar timp de 3 zile nu am putut circula deoarece numerele provizorii expirasera.
Buna ziua,

Anul acesta am achiziţionat un auto Skoda Octavia prin credit la X Bank. Cu această ocazie am fost obligat să folosesc serviciile unei anumite firme pentru înmatricularea maşinii. Aş dori să-mi spuneţi daca se considera ca rezidenţii din Bucureşti sunt discriminaţi faţă de ceilalţi locuitori ai României care achiziţionează maşini prin credit/leasing, deoarece sunt obligaţi ca în scopul înmatriculării să lucreze cu această firmă, fara alte optiuni, în timp ce toţi ceilalţi primesc Cartea de identitate a maşinii pe baza unei simple declaraţii pe proprie răspundere, având opţiunea de a rezolva această problemă după cum găsesc de cuviinţă.


Interventie moderator: in respectarea regulamentului de forum va rog sa evitati postarea numelor/denumiriilor care pot identifica o persoana fizica ori juridica. Multumesc pentru intelegere.
Buna ziua,

ca in fiecare an am solicitat administratiei finantelor publice sector 6 sa-mi comunice datoriile pe care le am pe ROlul meu si pe cel al sotiei. Surpriza! Pe ROLul sotiei aparea impozitul pe imobil (care nu mai aparuse pana acum) restant din 2011. Pana acum, am platit prin OP impozitul auto de pe ROLul meu, impozitul auto de pe ROLul sotiei si impozitul pe imobil de pe ROLul meu, DEOARECE NICIODATA NU MI S-A COMUNICAT CA SI EA ARE DE PLATA, desi eu am solicitat anual sa mi se comunice si pt. sotie, iar comunicarile nu contineau niciun impozit pe imobil!
Iata raspunsul celor de la administratia financiara:

"Restantele din anii precedenti se datoreaza faptului ca incepand cu finele anului 2010 am introdus o noua aplicatie informatica de gestionare a impozitelor si taxelor locale ce permite fiecarui contribuabil al sectorului 6 sa-si achite obligatiile fiscale pe cota sa de proprietate.
Pana in anul 2010 ati achitat impozitul pe cladiri integral, dar incepand cu anul 2011 ati achitat impozitul pe cladiri doar pe cota de 50% care va revine dumneavoastra si nu si pe cota de 50% detinuta de sotia dumneavoastra.
Avand in vedere faptul ca aceasta situatie a fost depistata abia in anul 2014 am scazut majorarile de intarziere, urmand ca dumneavoastra sa achitati numai impozitul pe cladiri aferent perioadei 2011 - 2014."

Dincolo de faptul ca ei spun ca am achitat integral pana in 2010 si jumate ulterior, ca si cum ar fi vina mea, in fraza urmatoare spun ca "am scazut majorarile de intarziere, urmand ca dumneavoastra sa achitati numai impozitul pe cladiri aferent perioadei 2011 - 2014".

Intrebarea mea este, in ce baza legala pot dansii sa anuleze penalitatile? Ma tem ca la un control al curtii de conturi se va descoperi problema, iar cei din urma imi vor solicita penalitati.

Multumesc,

Dan
Răspuns la discuția astupare guri aerisire subsol
Inteleg. Dar nu exista prevederi legale care sa interzica blocarea? Din cate stiu, rolul lor este de a preveni acumularea eventualelor emisii de gaze in subsol si acces rapid pt furtunurile pompierilor in caz de incendiu
Buna ziua,

exista vreo prevedere legala care sa interzica astuparea (zidirea sau blocarea cu materiale) a gurilor de aerisire a subsolului?

Multumesc,

Dan Revengiu
Discuție ?
Este posibil ca statul sa blocheze conturile personale ale unui fost PFA pentru a-si recupera datoria la contributii de sanatate?
Se poate executa silit un imobil detinut in coproprietate cu sotia in cazul de mai sus?

Multumesc,

Dan