Salutare tuturor,
Revin dupa aproape 1 an si jumatate de la data cand am scris prima data si am cerut ceva sfaturi de la cei care poate s-au lovit de astfel de experiente neplacute care in zilele noastre sunt din ce in ce mai intalnite.
Pentru cei care sunt curiosi cum au decurs lucrurile, iata ce s-a intamplat:
- am consultat un avocat (de fapt este o avocata :) ), care mi-a spus ca ar fi ceva sanse de castig si mi-a trasat directia pe care ar trebui sa o urmez;
- am depus la Judecatorie contestatie la executare si am invocat exceptia perimarii dosarului (termenul de prescriptie nu era inca implinit). Cererea mea a fost admisa si tot dosarul de executare anulat. Un alt efect al constatarii perimarii a fost ca prescriptia nu a fost intrerupta de nici un act de executare si astfel, termenul de prescriptie a curs.
- binenteles ca banca a solicitat o noua executare silita, insa intre timp termenul de prescriptie de 3 ani s-a implinit, iar eu am inaintat o noua contestatie prin care am invocat exceptia prescriptiei dreptului de a solicita executarea, cerere care a fost admisa.
Si din nou s-a dispus anularea tuturor actelor de executare, de data aceasta definitiv, iar acum banca nu ma mai poate sili sa le achit creditul.
Poate ca am avut noroc, insa asa cum spunea Vergiliu: Audaces, fortuna juvat - Soarta ii favorizeaza pe cei indrazneti.
Iar acum sfatul meu pentru toata lumea este sa nu va lasati invinsi dinainte de a purta batalia.
Va rog sa ajutati cu o parere in urmatoarea speta:
- in cursul lunii ianuarie 2012 mi-a fost declarata scadenta anticipata a unui credit si dosarul a fost dat la executor judecatoresc
- in iunie 2012 a fost admisa de catre instanta executarea silita
- in iulie 2012 am primit somatie de plata de la executor
- in noiembrie 2013 a fost incheiat un proces verbal de cheltuieli suplimentare de executare silita
- in octombrie 2014 a fost transmisa angajatorului adresa de infiintare poprire (aceasta mi-a fost comunicata si mie)
Avand in vedere ca in aceasta perioada am fost salariat si nu mi s-a poprit salariul(decat acum) si am si bunuri mobile care nu au fost executate/sechestrate, intentionez sa depun o contestatie la executare pe motiv de perimare a dosarului de executare silita si nu sunt sigur de urmatoarele aspecte:
1. taxa de timbru este de 20 lei (conform OUG 80/2013, art. 9, lit d) ??? Mai trebuie platita alta taxa?
2. in cazul in care solicit suspendarea executarii pana la solutionarea cererii, termenul de prescriptie a datoriei se va prelungi cu perioada suspendarii?
3. daca nu solicit suspendarea executarii silite si poprirea va opera, executorul este obligat sa imi inapoieze sumele poprite avand in vedere ca prin constatarea perimarii se vor anula toate actele de executare intocmite in dosar?? (bineinteles in cazul in care se va admite cererea de perimare)
Buna ziua! Am urmatoarea problema:
srl A a incheiat un contract cu srl B pe o perioada de 2 luni. Aferent contractului s-au emis 2 facturi a caror plata a fost garantata de catre srl A cu o fila CEC in alb in baza unei anexe la contract conform careia fila CEC poate fi folosita doar in situatia in care: scadenta platilor a fost depasita cu mai mult de 30 de zile, beneficiarul a fost notificat in scris cu 10 zile calendaristice inainte de executarea garantiei, despre intentia de executare a garantiei si despre suma ce face obiectul executarii.
Fara ca vreuna din conditiile aratate mai sus sa fie indeplinite si fara ca una din facturi sa fie scadenta, srl B executa abuziv fila CEC lasata garantie, prin girare care alta societate care la randul sau a introdus in banca spre decontare fila CEC in cauza pentru o suma de peste 45.000 lei. Despre introducerea la plata am aflat de la functionarii bancii unde s-a decontat fila CEC cu 3 ore inainte de termenul limita de decontare.
Ce actiuni putem intreprinde impotriva d-lui director avand in vedere ca dansul a avut nesimtirea sa isi inchida telefonul dupa ce in prealabil ne-a transmis sa ne decurcam cum putem desi toata lumea stie ce implica o fila cec refuzata?
Pana la mostenitori mai e cale lunga :) si cu siguranta voi rezolva problema pana atunci :)
Pe mine m-a cam speriat telefonul lor prin care mi-au transmis ca declara scadenta anticipata a creditului pe un ton de parca o data cu asta venea si sfarsitul lumii (cel putin pentru mine ca rau platnic).
Buna ziua,
am un credit de nevoi personale la care am o intarziere de aproape 60 de zile(doua rate restante). cei de la banca m-au sunat si mi-au tranmis ca la 60 de zile vor declara scadenta anticipata a creditului si vor incepe executarea silita.
va rog sa ma ajutati cu urmatoarele nelamuriri:
1. scadenta anticipata nu se declara la 90 de zile intarziere?
2. ce actiuni pot intreprinde impotriva mea avand in vedere ca de 8 luni nu mai sunt angajata, nu beneficiez de somaj, nu am bunuri personale pe numele meu.
Mentionez ca nu am mai platit nu din rea vointa ci din imposibilitate si in momentul in care voi dispune de bani intentionez sa reiau plata ratelor.
Multumesc anticipat