avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters185920

Activitate ContSters185920

Penalitatile nu sunt datorate de drept. Este foarte posibil sa nu va solicite o suma suplimentara.
Răspuns la discuția De ce se confisca banii ?
Banii identificati se confisca in mod obligatoriu in cadrul procedurii sechestrului. Cu ocazia perchezitiei, banii nu se confisca automat ci se ridica in vederea confiscarii. Adica urmeaza a se decide care va fi soarta lor in functie de infractiunea savarsita, prejudiciul cauzat si recuperat, etc
Răspuns la discuția reabilitare.........
in cazul dvs. a intervenit reabilitarea de drept. nu trebuie sa depuneti nicio cerere, in mod normal mentiunile privind condamnarea au fost radiate din cazierul dvs. judiciar
precizare> politia judiciara nu efectueaza constatari/expertize tehnico-stiintifice grafice. acestea sunt efectuate de specialisti din cadrul Serviciului Criminalistica ce exista in cadrul fiecarui inspectorat de politie din tara.
De asemenea, conform art. 112 alin. 2 C.p.p. constatarea tehnico-stiintifica se efectueaza, de regula, de catre specialisti sau tehnicieni care functioneaza in cadrul ori pe linga institutia de care apartine organul de urmarire penala.
Cele 2 servicii, spre exemplu Investigarea Fraudelor si Serviciul Criminalistica sunt independente, astfel ca o constatare intocmita de cel din urma nu are motive de a fi "impartiala".
redeschiderea urmaririi penale nu constituie un caz de incompatibilitate a organului de cercetare penala.
daca insa aveti alte motive de recuzare (rudenie, interes, dusmanie, etc) puteti sa formulati o astfel de cerere. cazurile de incompatibilitate le gasiti in titlul II, cap. 2 sectiunea 1 din Codul de procedura penala (art. 46 si urm.)
in ceea ce priveste stramutarea: procurorul care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala poate cere Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa desemneze o instanta egala in grad cu cea careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta, care sa fie sesizata in cazul in care se va emite rechizitoriul. Motivele care ar justifica o asemenea cerere sunt>
-impartialitatea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor,
-exista pericolul de tulburare a ordinii publice
-una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul al patrulea inclusiv printre judecatori sau procurori, asistentii judiciari sau grefierii instantei

succes
In ceea ce priveste ofiterul de politie este IMPOSIBIL ca un dosar de economic sa fie lucrat de un ofiter de la RUTIERA. Sunteti in eroare intr-una din cele doua modalitati> ori ofiterul lucreaza in continuare la economic ori, plecat fiind la rutiera, dvs. credeti ca dosarul este tot la el intrucat asa apare in ordonanta procurorului de reluare a actelor premergatoare, dosarul fiind repartizat in realitate la alt ofiter.

In ceea ce priveste sustinerea dvs. cu privire la incompatibilitatea ofiterului care a propus NUP de a continua efecutarea cercetarilor potrivit dispozitiilor instantei, va sfatuiesc sa nu irositi timp, energie si hartie in sustinerea unei cauze fara temei. Potrivit art. 49 alin. 4 Cod de procedura penala Persoana care a efectuat urmarirea penala este incompatibila sa procedeze la refacerea acesteia, cand refacerea este dispusa de instanta. Intrucat afirmati ca parchetul a promovat o solutie de NUP inseamna ca nu a avut loc urmarirea penala (s-au efectuat doar acte premergatoare), deci nu are ce sa fie refacut. Mai mult, refacerea are in vedere nerespectarea unor norme sanctionate cu nulitate absoluta.
Stimate utilizator, nu tot ce misca in tara asta are caracter penal.
Răspuns la discuția timpul in favoarea infractorului
in functie de forma simpla sau calificata a infractiunii aveti intre 10 - 15 ani sa formulati plangere penala.
cu toate acestea, cu cat asteptati mai mult, cu atat va deveni mai greu procesul de strangere a probelor.
constatarea/expertiza tehnico-stiintifica grafica executata asupra unui inscris are aceeasi valoare probatorie ca si celelelte mijloace de proba.

faptul ca exista contraziceri intre cele 2 constatari indreptateste instanta de a alege pe cea pe care o considera a corespunde cu adevarul si a se corobora cu ansamblul probatoriu administrat in cauza.

cu toate acestea, din experienta va pot spune ca deosebirile intre cele 2 constatari/expertize pot fi in sensul in care una spune ca scrierea a fost realizata de X iar cealalta spune ca nu se poate determina. nu cred ca cele 2 constatari au concluzii diametral opuse.

Răspuns la discuția respins recurs
in functie de situatia concreta > contestatie in anulare sau revizuire.
Daca oferiti mai multe detalii, poate reusim identificarea cazului concret pe care s-ar putea sprijini cererea dvs.