multumesc pentru sfaturi , vreau sa va mai intreb ,imi trebuie avocat in ziua in care sunt chemata? ori trebuie sa merg singura?
Buna ziua , va rog sa-mi spuneti ,din experienta dumneavoastra la ce ma pot astepta. La sfarsitul anului 2010 ,am trecut printr-un soc emotional ,fapt care am ajuns la postul de televiziune Pro-tv ,in incercarea de a sta de vorba cu un reporter de la departamentul stiri.Fiind refuzata de paznicul de la intrare ,si in starea de disperare in care ma aflam ,am inceput sa plang si sa rostesc ca imi voi da foc acolo ,lucru pe care nu l-am facut ,imi era foarte rau si am sunat la salvare ,bineinteles au urmat intrebarile ;unde ma aflu ,de ce sunt in aceea stare ,am spus motivul pe care-l aveam ,iar cei de la salvare au anuntat si politia .In 5 minute au venit doi politisti mi-au luat datele de pe cartea de identitate ,au promis ca ma vor ajuta in problema pe care o aveam ,apoi a venit si salvarea ,mi-au facut u EKG si au vrut sa ma duca la spital, lucru pe care l-am refuzat .Acum am primit o citatie sa ma prezint in data de 2 aprilie ,in calitate de .............. spatiu necompletat ,in cauza privind DOSAR PENAL .Eu nu am alte abateri si cu siguranta de acolo imi vine citatia .Ce pot sa fac ? ma vor condamna ? In urma socului emotional am ramas fara serviciu si sunt in tratament pentru Depresie Anxioasa.Ce urmari poat avea acest gest al meu facut la disperare?
Multumesc ,si va rog sa nu ma judecati
Rezolutia a fost data de Procurorul sef de la D.I.I.C.O.T. Contestatia am depus-o la Parchetul General de pe langa Inalltea Curte de Casatie si Justitie . Am fost in termen .La doua saptamani de la depunerea contestatiei ,am mers la Parchet pentru a depune alte dovezi ,acolo mi-au spus ca dosarul meu a fost trimis inapoi la D.I.I.C.O.T. si dovezile le pot duce la D.I.I.C.O.T.Aici mi-au spus ca dosarul este in lucru .Si ,asa cum am mai spus de atunci au trecut doua luni .
Buna seara , in luna februarie am depus la D.I.I.C.O.T.o plangere penala impotriva a doi cetateni romani ,pentru racolare de persoane si folosirea lor in transport droguri pe teritoriul Spaniei, dupa 6 luni am primit raspuns ca " memoriul pe care l-am formulat este inadmisibil " . Am depus contestatie la Parchetul General ,atasand documente din care rezulta ca cele doua persoane au comis infractiuni si in Romania . Parchetul General mi-a trimis dosarul inapoi la D.I.I.C.O.T. Aici ,mi-au spus ca se lucreaza la dosar . Sunt doua luni de cand lucreaza la dosar .
Cat va fi necesar sa mai astept ??
Unde mai ma pot adresa ?
Mentionez ca plangerea formulata este intemeiata pe dispozitia articolului 278 ,punctul 2, din Codul de Procedura Penala .
Multumesc.
Buna seara ,
am depus plangere la CEDO in aprilie 2011 ,la doua saptamani am primit confirmarea de primire ,si de atunci nimic .La cat timp voi primi instiintarea ca plangerea a fost admisa ori respinsa ? In cazul ca plangerea este respinsa voi mai fi instiintata ?
Multumesc.
multumesc pentru informare
sotul are sentinta definitiva ,termenul de recurs a expirat ,sentinta fiind data numai in limba spaniola pe care sotul nu o cunoaste
sotul meu este arestat in spania ,a primit sentinta in limba spaniola ,pe care el nu o cunoaste si din aceasta cauza nu a stiut ca are dreptul la recurs ,nefiind nici anuntat de avocata ,judecatorul nu a permis avocatei sa cheme martori la proces ,obiectele de pe care se puteau lua probe au fost distruse de Garda Civila ,nu s-a verificat la receptia hotelului cat si sistemul video sa gaseasca dovada ca intradevar a fost acolo in hotel . Dar in sentinta scrie ca sotul meu nu a putut face dovada ca a stat la hotel .Cum putea el sa o faca fiind arestat ? a primit o condamnare numai din concluzii trase de domni judecatori si procurori ,nu s-a cercetat imprejurimile unde s-a comis fapta . Eu nu am fost anuntata de situatia sotului meu de nici o autoritate , la cinci zile de la arestarea lui am trimis mail la consulat ,isr dupa doua zile mi-au comunicat ca este arestat . Am solicitat Consulatului asistenta consulara si juridica pentru sotul meu ,iar doamna consul mi-a comunicat ca nu pot oferi asistenta ( cu toate ca intra in atributiile consulatului ) Pot face plangere la Cedo ? Cheltuielile de judecata vor fi suportate de mine ?