Am si eu aceeasi problema. Poate ne ajuta cineva cu o parere. Conditiile de netrecut sunt doar la Constanta, in localitatile limitrofe nu se intampla asa.( Navodari de exemplu!)
BUN!
Am inteles ce spuneti, dar atunci cum puteti expilca asta?
Proceduri de divort:
2. prin procedura notariala pot fi solutionate:
- divortul prin acord al sotilor care nu au copii minori,
- divortul sotilor care au copii minori nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, daca sotii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la:
numele de familie pe care sa il poarte dupa divort,
exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti,
stabilirea locuintei copiilor dupa divort,
modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii,
stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Competent este notarul de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor. Si in acest caz niciunul dintre soti nu trebuie sa fie pus sub interdictie, iar consimtamantul trebuie sa fie liber si neviciat. Cererea de divort se depune de catre soti impreuna, dar poate fi depusa si prin mandatar cu procura autentica. Dupa un termen de gandire de 30 de zile, sotii se prezinta personal, si, daca staruie sa divorteze, notarul public, dupa ce verifica valabilitatea consimtamantului, elibereaza certificatul de divort fara vreo mentiune cu privire la culpa sotilor.
Buna seara!
Va rog, luminati-ma! Conform noului cod civil ,exista posibilitatea divortului la notar chiar daca din casatorie a rezultat un copil? Mentionez am cazut de acord asupra tuturor aspectelor privind nume, bunuri, pensie alimentara, custodie, iar copilul are 14 ani. Singura problema este ca nu vrem sa ne plimbam pe la tribunal, cu martori, acuzatii si luni de zile pierdute!
Va multumesc pentru raspunsuri, stiu ca sunt in dezavantaj prin aceasta impartire, o sa incerc sa mai stau de vorba cu el pe aceasta tema, insa mie nu-mi place sa ma tiganesc cu el si nici nu vreau nici un fel de scandal. Mi-e teama ca odata ajunsa la tribunal nu voi obtine asa cum ar trebui dreptul meu, iar stresul unui proces de acest gen ma va distruge psihic atat pe mine cat si copilul. Stiu ca nu voi ramane cu mare lucru in urma acestei impartiri dar faptul ca nu imi perturb linistea ,iar copilul meu nu mai sufera si din aceest motiv, ma face sa trec peste toate, numai sa ma vad scapata de el. Desi nu sunt o inculta sau o needucata, nu imi pot permite material sa platesc onorarii catre avocati. Voi mai sta de vorba cu el, cand voi mai avea ocazia si ii voi spune sa faca actele doar in favoarea mea. Intr-un fel depinde de mine, pentru ca isi doreste foarte mult sa vanda casa, iar fara semnatura mea nu va putea. Inca o data, Va multumesc!
Da, toate bunurile sunt comune. Sotul a parasit apartamentul, a plecat cu masina si vrea sa vanda casa care este neterminata. Eu am fost de acord cu acest lucru, cu conditia ca apartamentul sa-mi ramana mie si copilului. Atunci a spus ca isi cedeaza dreptul la apartament in favoarea copilului printr-un act notarial, cu titlul de donatie , si clauza ca acesta sa nu se poata vinde pana la majorat. Am cazut de acord cu impartirea bunurilor in acest mod deoarece atunci cand ne-am casatorit ,eu detineam un alt apartament pe care ulterior l-am vandut, am pus o diferenta si am cumparat impreuna acest apartament.
Buna ziua!
Eu si sotul meu, ne-am separat de ceva vreme si am cazut de acord ca eu sa raman in apartament, iar el sa pastreze casa si masina. In urma discutiei avute si-a exprimat optiunea de a trece partea lui din apartament pe numele copilului nostru de 14 ani, cu clauza ca acest apartament sa nu se vanda pana la majorat. As dori sa stiu daca se poate face acest act prin notariat si daca fiind formulat ca act de donatie, va putea fi contestat ulterior. Va multumesc!