avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa ma separ fara sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa ma separ fara sa divortez

In timpul casatoriei am dobandit un apartement, o casa si o masina. As dori sa stiu cum pot face sa separ bunurile, legal, fara sa ajungem la tribunal. Am cazut de acord cu sotul meu , sa ne separam, el sa ia casa si masina iar mie sa-mi ramana apartamentul si tot ce este in el. Deocamdata nu vreau sa divotez dar.....Poate sa ma lamureasca cineva care ar fi solutia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 12:24, 17 Ianuarie 2011
Solutia se numeste partaj voluntar, si consta dintr-o declaratie data la notar sau in fata unui avocat prin care va faceti impartirea bunurilor comune.
Nu necesita divort si nici interventia instantei.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Va multumesc pentru raspuns! Ati putea sa-mi spuneti daca acest act se poate revoca in instanta?
Fiind semnat in fata unui notar sau certificata de un avocat, declaratia de partajare prin care se recunoaste primirea bunurilor nu mai poate fi atacata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj strainatate ali80 ali80 Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu o informatie. Locuiesc in strainatate, divortul este in derulare aici si urmeaza sa facem partajul. Recent a aparut o ... (vezi toată discuția)
Divort,probleme la partaj,despagubiri,donatie crissy86 crissy86 buna ziua daca se poate as vrea sa aud si parerea dumnevoastra privind urmatoarea problema fratele meu se afla intr un proces de divort cu sotia lui care ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Sora mea are o casa pe care a cumparat-o in parte cu banii de pe o garsoniera - aceasta garsoniera a fost a mamei mele - vinderea garsonierei si ... (vezi toată discuția)