avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Activitate claclacla

Activitate claclacla

Multumesc
Cerintele postului scos la concurs sunt : cursul de 80 de ore si studii superioare. Detin si cursul de 80 de ore din anul 2007 si am cursul postuniversitar de evaluator si audit in SSM de 250 ore..
Postul este de functionar public iar pentru specialist SSM am curs postuniversitar de evaluator si auditor in domeniul SSM de 250 ore.
Buna ziua,
Intentionez sa particip la un concurs pentru inspector SSM (cu curs Inspector SSM de 80 ore si studii superioare stiinte ingineresti) a carei cerinta este ca vechima in specialitatea studiilor sa fie de minim 5 ani.
Am lucrat din anul 1995 pana in 2007 intr-o societate cu titulatura din cartea de munca de Inspector PSI si cu atributii de Protectia Muncii.
Din 2007 pana in 2014 am activat in alt domeniu.
Am finalizat studiile superioare in 2012. Din 2015 pana in 2018 am activat ca Specialist SSM.
Intrebarea este, daca ma incadrez la 5 ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei tinand cont ca am lucrat din 1995 pana in 2007 cu atributii de protectia muncii?
Multumesc
Buna ziua va rog sa ma ajutati sa gasesc baza legala care obliga o societate comerciala sa contracteze serviciile private pentru situatii de urgenta.
Ma refeream la faptul ca ,cu acelasi certicat de nastere al copilului I-am facut pasaport acum 7 ani si inscrieri la diferite cursuri , etc.
Multumesc oricum pentru indrumare.
Buna ziua , va rog daca se poate sa ma ajutati cu informatii care sa-mi usureze eliberarea certificatului de nastere al copilului. Astazi dupa ce am platit taxele pentru depunerea actelor in vederea eliberarii pasaportului copilului si dupa ce am stat la coada vreo 3 ore ,doamna de la primiri acte si efectuat poze a constatat o stersatura a unei litere din certicatul de nastere al copilului si ne-a trimis la starea civila sa rezolvam problema.Mentionez ca cu acelasi certificate de nastere am mai facut un pasaport si alte acte in aceasta perioada(13 ani).Mentionez ca certificatul de nastere imi trebuie urgent pentru a-I scoate un pasaport fiindca urmeaza sa plece in strainatate in 15 zile iar pasaportul se eliberaza in 10 zile lucratoare. Va multumesc.
Multumesc pt.informatii.
Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca in tara.Care sunt conditiile pentru aceasta achizitie daca este posibila? va multumesc
Va rog sa ma lamuriti daca se poate?
Tatal meu are 80 ani si are pensia de 1400 lei impreuna cu indemnizatia conforma legii 309/2002(LEGE nr.309 din 22 mai 2002 privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961 ). Intrebarea mea este aceea daca nu cumva este scutit de noua plata a CASS? .

cateva puncte din lege...


. 5. - Persoanele prevăzute la art. 1 vor beneficia de prevederile prezentei legi cu începere de la data de întâi a lunii următoare depunerii cererii, precum şi de următoarele drepturi:

a) asistenţă medicală şi medicamente în mod gratuit, atât în tratamentul ambulatoriu, cât şi în timpul spitalizării;
b) scutirea de la plata taxei de abonament la radio şi televizor. De aceste drepturi beneficiază şi văduvele supravieţuitoare ale persoanelor care s-au aflat în situaţia prevăzută la art. 1, care nu s-au recăsătorit.