avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate lucii

Activitate lucii

La calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului se ia in calcul si stimulentul de insertie de 500 de lei de care mama a beneficiat in anul dinanintea nasterii celui de-al doilea copil?
Am o sentinta prin care sotului meu i se retine pensie alimentara pentru fosta sotie. In dispozitivul sentintei spune ca pe perioada cat "aceasta se afla in incapacitate de munca". In prezent aceasta nu mai este pensionara de invaliditate si a fost nevoita sa isi reia serviciul. Ce cale trebuie urmata ca la locul de munca sa nu se mai faca retineri din salariu reprezentand pensia de intretinere pentru fosta sotie? Pe rol se mai afla un proces privind diminuarea pensiei de intretinere a acesteia deoarece exista mai multe persoane aflate in intretinerea sotului si s/a aflat din intamplare ca fosta sotie s/a angajat.
As dori sa stiu daca distribuitorii de produse cosmetice (ex. produse cosmetice din catalog) trebuie sa declare aceasta activitate la Finante si daca aceasta este supusa impozitarii, deoarece produsele se vand la pretul din catalog iar pretul pentru cel care le distribuie este mult msi mic, uneori chiar si cu 30-40% decat pretul de catalog.
Cum poate fi atacata in instanta o pensie de intretinere, in conditiile in care, pensia initiala a fost stabilita la cunatumul de 1200, in urma apelului a scazut cu procent de 30%, chiar daca persoana care solicita intretinerea face dovada unei nevoi reale de 150 lei pe luna, aceasta fiind demonstrata cu un bon de achizitie a unor medicamente, fiind trecut pe bon un medicament cu suma de 140lei bucata, in conditiile in care la casa de asigurari de sanatate acest medicament, costa 80 de lei si este compensat 50%, deci pretul de achizitie este de aproximativ 40 de lei in farmacie. Mentionez ca acest lucru a fost adus la cunostinta instantei, dar nu s-a tinut cont de faptul ca acel bon nu reprezinta realitatea, ci este falsificat la cerere?
In ce conditii, un tert poate contesta incadrarea unei persoane in gradul de invaliditate II, pe motiv de neconcordanta acte?
Aceasta persoana a fost incadrata in gradul II de invaliditate desi exista o expertiza medicala intocmita de acelasi medic care precizeaza ca persoana respectiva si-a pierdut capacitatea de munca in proportie de 85%?
De asemenea, aceasta a efectuat un trasplant renal in anul 2008, iar in anul 2009, la decizia de incadrare in pensie figureaza ca efectueaza dializa, desi nici in prezent aceasta persoana nu mai face dializa?