Buna ziua,vreau sa stiu daca este posibil ca o firma de recuperare a unei sume de bani (card cumparaturi),poate sa trimita o interogare catre Institutul Teritorial de Munca ,pt a vedea daca realizez venituri impozabile-sau este decat pentru intimidare.
referitor la despagubirea pe care nu vreau s o platesc prin raspundere patrimoniala,nu vreau pt ca nu sunt vinovat semnand la angajare demisia in alb,automat mi se incheie contractul individual de munca -logic? sau ma insel? eu ma pot angaja in alta parte ? cu c.i.m? ce mi poate face firma la care am de platit suma respectiva? vreau sa stiu ...
Buna seara va rog sa mi spuneti neaparat....ce mi se intampla daca plec de la actualul loc de munca a doua zi dupa ce mi iau salariul pt ca la inceputul lunii din cauza unor colegi neatenti s stricat o lucrare si eu impreuna cu alti 2 colegi(nefiind vinovat),a trebuit si trebuie sa suport consecintele, asta insemnand ca esalonat asa mi scrie n decizia pe care am semnat o mai obligat fortat,sa mi se opreasca din salariu suma echivalenta a 1100euro...menionez ca pana n mom de fata mi s oprit din avans+lichidare suma de 200 ron fara a mi se da vreo chitanta din care sa reiese ca eu platesc despagubirile cauzate firmei...sa revin intre timp mi am gasit in alta parte un loc de munca mai bine platit si vreau sa plec a 2 zi dupa ce mi iau banii la sf lunii adica 28.10.2012,ce mi se poate intampla? Mentionez ca in acea decizie pe care am semnat o nu se face referire la niciun articol,aliniat,in urma caruia sa mi se imputeze banii.PS: cand m am angajat m au pus sa semnez demisia in alb.Multumesc anticipat!
Buna ziua,sunt angajat al unei firme de aproape un an de zile-saptamana trecuta domnul director mi a adus o decizie din care reiese ca mie si altor 2 colegi de ai mei ni se imputa individual suma de 1100euro,pe care sa i platim esalonat ...nu ni se spune cum esalonat ,cat din salariu -motivul ca nu s au onorat niste comenzi pe care ar fi trebuit sa le rezolve altii(angajati),trecand si pe la mine(dar eu respectand tot ceea ce mi s cerut,data limita de executare,lucrarea impotmolindu se la alti colegi),la sf lunii acesteia mi s oprit din salariu suma de 100ron,fara a mi se da la mana niciun act sau chitanta.N am facut precizarea in acea decizie nu se stipuleaza niciun articol,lege in baza careia se face imputarea...va rog respectuos sa mi oferiti un raspuns care ma poate ajuta ...eventual in instanta .Multumesc frumos!