avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Cecilia35

Activitate Cecilia35

Am cumparat o masina a carei taxa a fost recuperata de fostul proprietar, am vreo solutie sa transcriu masina fara a plati taxa? Din "auzite" se spune ca DA, dar caz concret nu stiu , si nu stiu care ar fi pasii de urmat .
Va multumesc !
O societate infiintata in noi 2012 a realizat la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mare de 2.250.000 , aceasta societate nu mai intra in sistemul de tva la incasare?
O societate devine micro de la 01.02.2013 , in trimestrul II 2013 depaseste plafonul de 65.000 euro si trece la impozit profit ,incepand cu trimestrul II sau trim III 2013?
Discuție intampinare
Am primit o cerere de chemare in judecata pentru neplata facturi insa acestea au fost achitate cu o zi inainte de data inregistarii cererii la judecatorie, clar nu au intrat banii in contul respectiv pana la aceea data. Acum trebuie sa depun o intampinare la judecatorie si daca da, ma puteti ajuta cu un model?
1. As dori sa va intreb daca la o asociatie nonprofit, profil agricol se pot deconta diurne pentru membrii asociatiei , mentionez ca asociatia nu are angajati doar sunt 2-3 "sefi" care rezolva problemele asociatiei si cer sa li se deconteze diurna. Daca se poate deconta , trebuie sa fac stat de salarii pentru sumele ce depasesc 32 lei ?
2. Cativa dintre membrii trebuie sa mearga sa faca un fel de inventariere a stanelor etc. pe pasuni asta o sa le ia cateva zile , pe acele zile cum sa decontez diurna ca pe munti n-are cine sa puna stampila pe delegatie sau sa fac contract civil de prestari servicii?
Va rog sa ma ajutati cum sa inregistrez tva-ul ce nu s-a aprobat la rambursare , mai exact un mijloc de transport a fost vandut inainte de amortizarea integrala , excontabila a facut cererea de rambursare si pentru tva-ul aferent valorii neamortizate bineinteles acesta nu s-a aprobat. Ea a facut urmatoarele : val. neamortizata 6583 - nedeductibil si tva ce nu s-a aprobat la trecut pe 473 adica 473=4424 . Cum sa fac corectiile ?
Discuție achizitie teren
Este un teren de vanzare proprietate personala a persoanei X la licitatie , pe acel teren se afla o casa in care sta persoana Y. Casa este proprietate comuna X si Y. Pot sa cumpar eu acel teren si daca da ce pot sa fac cu persoana Y care sta in casa respectiva ? Terenul va fi al meu , merg la executor sa-l dea afara?
Răspuns la discuția reevaluare
Mersi mult, mi-a fost de mare folos insa trebuie sa duc reevaluarea si la primarie pentru stabilire impozit pe 2013 si nu vor sa-mi accepte pe motiv ca nu trebuie sa scad amortizarea , ei vor la valoarea actuala plus indicele si mentionez ca valoarea cladirii oricum se majoreaza deci nu se pune problema ca as micsora valoarea. In acest caz ce ma sfatuiti cum sa procedez???
Discuție tva deductibil?
O firma de transport persoane achizitioneaza un autobuz, tva-ul aferent este deductibil in totalitate sau doar 50% ?
Discuție reevaluare
Trebuie sa fac o reevaluare contabila a unei constructii , ma puteti ajuta cum trebuie sa procedez , am citit toate legile dar mai mult m-am incurcat decat sa inteleg ceva . Va multumesc