avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate cainebogdan

Activitate cainebogdan

Răspuns la discuția Mostenire drepturi.
Casa a fost cumparata inaintea casatoriei cu 1 an ei traind in concubinaj in perioada cand a fost cumparata casa de catre sotul decedat
Buna ziua !

Vreau sa va intreb scurt si concis ....
Sotul a decedat si avea o casa dinainte casotoriei cu sotia lui.
Are dreptul sotia la acest bun ?
Daca da in ce procent din acest bun. Ceilalti membri ai familiei sotului (mama , tata , frati surori ) au dreptul la o cota parte din aceasta casa ?
Sotul decedat avea un copil care a fost adoptat de altcineva , si sotul decedat la dezmostenit.

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Succesiune mostenire
Am inteles ca am drept la mostenire ca unic fiu

Cea ce nu inteleg este la cat am dreptul din masa succesorala la 3/4 din toata masa succesorala sau la 3/4 din jumatate ?
Daca era mama mea buna intelegeam ca am dreptul la 3/4 din toata masa succesorala , din discutiile cu mama vitrega ea mi-a spus ca am dreptul la 3/4 din jumatatea tatalui meu , iar ea are dreptul la jumatate ei + 1/4 din partea tatalui meu decedat.
Răspuns la discuția Succesiune mostenire
Va multumesc pentru raspuns

ma intereseaza procentul din mostenire la care am dreptul eu ca unic fiu?
In mostenire nu suntem prinsi decat eu si mama vitrega , ei neavand copiii impreuna.
Buna Ziua

Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior.
Tatal meu si mama mea vitrega au acumulat pe parcusul anilor bunuri impreuna .
Vreau sa va intreb eu am dreptul la 3/4 din intreaga mostenire sau la 3/4 din jumatatea tatalui meu ?
Mama mea vitrega mi-a sugerat voalalt ca daca nu ne intelegem pe parte amiabila vom ajunge in instanta , totodata spunandu-mi ca tatal meu nu a avut nimic tot ce au avut impreuna fiind de fapt ale ei , de dinainte de casatorie si din diverse mosteniri ale familiei ei.
Mentionez ca tot ce au avut ei impreuna pana la data decesului tatalui meu erau bunuri realizate in timpul casatoriei. Adica 2 case si masina.

va multumesc
Răspuns la discuția Refuz succesiune (mostenire)
Eu dupa mama nu mostenesc nimic ...chiar nimic numai datorii si procese ... de accea va intreb ...daca renunt la mostenire , ma poate ajuta in acest proces ? Prin faptul ca renunt si la active si la pasive .

Buna Ziua

Acum 11 luni mama mea a decedat ... mama mea a fost data in judecata inainte sa moara pentru niste pretentii vizavi de chiria neplatita dintr-un imobil in care locuia in chirie. Acum sunt dat eu in judecata pentru neplata chiriei cu toate ca nu mai locuiesc acolo de 5 ani de zile si o pot demonstra cu martori. Contractul de inchiriere era pe numele mamei.
Nu pot intelege ce legatura am eu cu mama in afara ca eram rude ... nu am semnat nici un act nimic ...doar aveam adresa in buletin acolo.
Pot face o procura notariala prin care refuz mostenirea mamei mele ?
Ma poate ajuta asta in proces ?

va multumesc
Răspuns la discuția Aparare in instanta fara avocat
Ok

daca pierd sa zicem procesul .... pot face recurs cu avocat bineinteles de data aceasta ?
Buna ziua

As dorii sa va intreb daca ma pot reprezenta singur in instanta si ce riscuri presupune acest lucru ?

va multumesc
Buna Ziua

As avea nevoie de sfaturile dvs. intr-o problema foarte incurcata.
Mama mea si eu am locuit intr-o casa nationalizata iar acum nu mai locuieste decat sora mea.
Titularul contractului cu I.C.R.A.L. a fost mama mea care a decedat anul trecut in noiembrie 2012 , mentionez ca la data mortii mamei mele ea locuia impreuna cu sora mea acolo.Mama a fost titulara de contract iar eu cu sora mea am fost prinsi intr-o anexa la contract ca locuim acolo + ca eu am avut buletinul pe acea adresa pana in acest an in luna martie , sora mea a fost inregistrata pe alta adresa in alt sector de la varsta de 14 ani deoarece nu a mai putut sa fie inregistrata pe adresa casei nationalizate neavand un contract valabil de inchiriere.
Proprietarului ia fost restituita casa in 2001 iar de atunci pana acum sa judecat cu restul locatarilor din bloc evacuindu-i , acum a venit si randul nostru. Aceasta evacuare a durat atata timp deoarece fostii chiriasi l-au dat in judecata pe proprietare contestandu-i dreptul de proprietate + ca prefectura a dat in judecata primaria care la pus in posesie pe proprietar cu acest imobil.
Eu nu mai locuiesc acolo fizic de cel putin 5 ani insa buletinul mi l-am schimbat anul acesta . L-am schimbat asa tarziu pentru ca altfel trebuia sa schimb toate actele. Eu locuiesc la sotie cu copilul meu de 5 ani ne mai avand o legatura cu cea ce sa intamplat cu casa.
Azi am avut primul termen la proces si m-am prezentat eu cu sora mea.
judecatoarea ne-a intrebat pe fiecare in parte daca dorim un aparator , eu am refuzat si am cerut explicatii de ce sunt implicat intr-un proces unde nu am legatura decat ca am locuit acum multi ani in acel imobil , iar sora mea fiind eleva si fara un venit a solicitat un aparator insa a omis sa spuna ca din oficiu ...practic ea fiind in imposibilitate de a-si angaja unul.
Cel care ne-a dat in judecata doreste evacuarea noastra plus pretentii de chirie retroactive din 2001 pana azi in valoare de 75 lei pe zii. Eu i-am zis ca imi dau tot concursul in acest proces si din partea mea ii dau semnatura la notar ca renunt la apartament insa sa renunte si el la procesul de pretentii ...si sa codit ca nu vrea ...insa ar fi foarte fericit daca as lua mobila sora mea s-ar duce sa locuiasca la camin iar el sa intre in casa si urmeaza pe parcursul trecerii timpului instanta sa ne dea si hotararea definitiva si irevocabila cu , care am putea merge la primarie sa primim un ajutor pentru sora mea in prima faza ajutor la plata chiriei pentru 2 ani iar dupa aceea cel putin in teorie o locuinta sociala. Mentionez ca sora mea are ceva rude dar nimeni nu vrea so ia in spatiu ,iar la aceasta ora are adresa in buletin la niste vecini.
As dorii sa va intreb cum ar putea evolua toata aceasta situatie ... In cazul meu care nu mai locuiesc acolo de foarte multi ani , cum a reusit el sa ma dea pe mine in judecata pentru niste pretentii financiare daca eu fizic nu mai stau acolo iar titularul de contract cu I.C.R.A.L. este mama ? Iar noi nu aveam un contract cu el de inchiriere Si daca am gresit ca nu am cerut un aparator? Dar chiar nu am vazut logica situatiei.
Mentionez ca mama mea la data decesului nu avea nici macar 1 leu al ei , nu avea nimic ...numai datorii.
Va multumesc