avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate VIITORULCOPIILOR

Activitate VIITORULCOPIILOR

Răspuns la discuția poprire pensie
Multumesc!
Discuție poprire pensie
Tatal meu a primit o notificare de la Inspectoratul de Stat in Constructii cu o suma de plata ce depaseste pensia lunara, In caz de neplata in 15 zile, vor sa-i puna poprire pe pensie. Eu imi amintesc ca am facut plata la timpul potrivit dar la ei nu figura nimic. Am gasit pana la urma o chitanta, le-am dus-o si au mai scazut din suma de plata, si este aproape cat pensia. Am cerut sa ne dea timp sa cautam chitanta pe restul sumei. nu Au fost de acord. Am cerut sa esaloneze plata, sa nu ramana fara bani de sarbatori. Nu au fost de acord. Eu stiam ca nu se poate retine mai mult de o treime din pensie dar nu gasesc legea respectiva. Timp de 5 ani nu au gasit asa-zisa neplata si acum vor banii toti in 15 zile. Nici nu am timp sa cer de la arhiva postei chitanta din anul 2014. Intrebarea mea este:
1. Este o lege prin care sa fie obligati sa esaloneze plata?
2. Dupa 5 ani nu se prescrie datoria?
Va multumesc anticipat
Buna ziua,
Un ONG poate fi iertat de catre consiliul local,de o datorie din urma, stabilita pt impozitul pe cladiri? In acea cladire se desfasoara activitati, care deservesc,100%, activitatile sociale, pt care suntem acreditati ale ONG-ului si avem dreptul sa fim scutiti. Nu am stiut lucrul acesta pana acum. Pt anii viitori vom fi scutiti dar pt datoria din urma, consiliul local nu vrea sa ne dea anularea datoriei si noi nu avem posibilitatea de a o plati. Ma puteti ajuta cu o baza legala prin care Consiliul Local, ar putea anula datoria, fara sa fie riscul de a incalca legea? Multumesc!
Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea: O mama care este in concediu ingrijire copil, isi pierde dreptul de a mai primi de la stat banii care i se cuvin(in urma cotizarii) daca renunta la alocatiile copiilor, ca urmare a mutarii in strainatate? Mentionez ca din strainatate nu primeste decat alocatia pt copii, nu si indemnizatie pt cresterea copilului. Nu are dreptul sa primeasca indemnizatia pana la implinirea varstei de 2 ani, a copilului? Multumesc!
Buna,
Produc suc de mere si pt a-l comercializa, unii clienti mi-au cerut certificat de producator si altii certificat de calitate.Imi puteti spune de unde as putea sa le obtin si ce acte sunt necesare? Este obligatoriu sa am cele doua certificate chiar daca am facut analiza sucului si vom intocmi un Sistem de calitate dupa principiile HACCP?
Multumesc anticipat!
Daca un judecator nu a dat o sentinta corecta si eu am dovada,il pot chema in instanta?
Suntem 2 proprietari de imobil in aceeasi curte.Noi am cumparat imobilul in 2005.De atunci avem parte numai de sicane de la vecinul nostru care pana la urma a recurs la procese crezind ca vom vinde si vom pleca.Din tot ce a cerut la proces,i-au fost acceptate doar 2 cerinte si acestea de neinteles.A cerut ca noi sa facem camin de canalizare separat de cel comun.Pana atunci a fost destul de groasa canalizarea pt 2 imobile.Specific caci canalizarea comuna este de 200 cm,care ar duce un bloc intreg si nu 2 apartamente.A - 2 - a cerere a fost sa scoatem teava de apa din caminul de canalizare.Mi se pare normal sa nu fie prin caminul de canalizare.Ce nu ni se pare normal este cum s-a putut accepta asa ceva,cand eu am cumparat in situatia data si el cu fostul proprietar au instalat asa conductele.S-a cerut expertiza si judecatoarea nu a luat in seama expertiza si a dat sentinta ca noi sa facem toate acestea si mai trebuia sa-i platim si cheltuieli de judecata.Cum se poate ca intr-o tara care se vrea democrata sa pierzi un proces cu dreptatea in mana?Pt mine este inexplicabil.Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat...As prefera sa vorbesc cu un avocat
Suntem 2 proprietari de imobil in aceeasi curte.Noi am cumparat imobilul in 2005.De atunci avem parte numai de sicane de la vecinul nostru care pana la urma a recurs la procese crezind ca vom vinde si vom pleca.Din tot ce a cerut la proces,i-au fost acceptate doar 2 cerinte si acestea de neinteles.A cerut ca noi sa facem camin de canalizare separat de cel comun.Pana atunci a fost destul de groasa canalizarea pt 2 imobile.Specific caci canalizarea comuna este de 200 cm,care ar duce un bloc intreg si nu 2 apartamente.A - 2 - a cerere a fost sa scoatem teava de apa din caminul de canalizare.Mi se pare normal sa nu fie prin caminul de canalizare.Ce nu ni se pare normal este cum s-a putut accepta asa ceva,cand eu am cumparat in situatia data si el cu fostul proprietar au instalat asa conductele.S-a cerut expertiza si judecatoarea nu a luat in seama expertiza si a dat sentinta ca noi sa facem toate acestea si mai trebuia sa-i platim si cheltuieli de judecata.Cum se poate ca intr-o tara care se vrea democrata sa pierzi un proces cu dreptatea in mana?Pt mine este inexplicabil.Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat...As prefera sa vorbesc cu un avocat